Hope2 -> RE: Zamrzovanje jurckov... (22.5.2012 11:21:24)
|
Vedno sem jih blanširala, ne vem zakaj, tak so me naučili in tak mi je ostalo v krvi[sm=smiley36.gif]. Čeprav npr če jih paniram, pa ne blanširam. Samo sveže spaniram in dam zamrznit. In če primerjam da mi blanširane kocke ostanejo pri odmrzovanju in kuhanju take kot pred zamrzitvijo, da pa mi panirani jurčki ob cvrenju spremenijo barvo, obliko... (se skrčijo in potemnijo). ne vem, pomoje bom še naprej tako delala[sm=smiley36.gif] Sem pa enkrat zamrznila sveže lisičke in je bila rižota grenka, da smo vstran vrgli. Lisičke sem tudi skoz blanširala, pol pa me je ena namigala, da da sveže zamrznit in so boljše, ma fUJ[sm=smiley11.gif]. Šampijone pa tudi obvezno blanširam, ker drugače črni ratajo in nikakvi. Kaj pa je narobe v blaširanju, razen da timal časa vzame. Za zelenjavo sem ugotovila, da če zamrznem sveži brokoli, da je tudi nagravžen- zato obvezno prej blanširam in isto cvetačo. Okus je čisto drugačen in nam paše bolj blanširan. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|