Ursi2 -> RE: Kolo za 3 letnika (15.5.2012 21:46:29)
|
Mi smo našemu ta večjemu pri 2 letih kupili leseno kolo-poganjalca (iz Pikapolonice) in ga je kar hitro fajn obvladal. Ko je bil star 3 leta sta mu pa babica in dedi kupila kolo. Čeprav sem jz izrazila željo, da bi kupila 12 col, sta se odločila za 14 colskega. Se je nekaj časa z njim vozil s pomožnimi kolesci in mu je šlo prav fajn. Potem pa je videl bratranca, ki je enako star, da se vozi brez pomožnih in je poskusil z njegovim, ki je 12 col in je zvozil v prvo čist brez problemov. Ko smo prišli domov je želel tudi s svojim poskusit brez pomožnih kolesc, vendar pa mu je bil še prevelik in ni vredu dosegel tal in je imel strah, tako da se ni posebej rad vozil z njim, čeprav mu je šlo fajn, sam ko se je bilo treba ustavit, ga je bilo strah, ker se ni počutil varnega, ker ni dosegel tal. Letos, ko je star 4 leta pa se vozi čist navdušen in bi bil samo še na kolesu in lahko gremo z njim tudi v mesto in se pridno vozi in obvlada kolo. Bom pa sedaj mlajšemu, ki je star 2 leti kupila enega rabljenega 12 colca, ker se mi zdi, da je za učenje bolje, da je manjši in da se na njem počuti varno.
|
|
|
|