tiste ki imate alergika pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

janapan -> tiste ki imate alergika pomoč (14.5.2012 7:57:32)

Sumim, da je moja dvletnica na nekaj alergična pa me zanima, kako se je to pri vaših kazalo. Moja hči je namreč že nekje od 6 meseca starosti vedno prehlajen. Iz nosu ji teče non stop. Ko se je začelo je bila sicer zima in sem to povezovala z zimo, prehlajena pa je bila tudi celo pomlad in poletje, na morju. No in potem je prišla jesen , še ena zima in evo to pomlad je pa res čudno. Že nekje dva meseca se ji pojavlja nek izpuščaj po licih, vedno ji teče iz nosu: zgleda tako da je npr v torek malo prehlajena do petka že močno kašlja do ndelje se umiri in naslednji teden je isto. Imela je bronhitis, zgledalo je res grdo...potem je dobila eno inhalacijo in je bila kot nova. Čez en teden je dobila napad kot bi bila astma....spet ventolin in je bila kot nova... Dali so jo na tesete, ki bodo šele nekje junija. Tudi jaz vedno bolj sumim na alergijo. Zanima me kako naj ji pomagam. Kako se kaže če je pršica, če je cvetenje....

Hvala

Ajra RR -> RE: tiste ki imate alergika pomoč (14.5.2012 9:29:25)

janapan, pomaga ti lahko tudi dermatologinja Tamara Heraković. Zastavi ji vprašanje, hitro odgovori: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tamara-herakovic_31

brina_3 -> RE: tiste ki imate alergika pomoč (14.5.2012 10:16:06)

Sicer nevem kako se je začelo pri meni, ko sem bila mlajša.Če ti kaj pomaga pa imam alergijo na pršice in mačjo dlako.
In pri mojih 21ih sem zaradi alergije na pršico non stop prehaljena, smrkam in mi teče iz nosu. Ob stiku z
mačjo dlako pa dobim še solzne oči in srbečo kožo.

Upam, da najdete zmagovalno terapijo, ki vam bo vsem skupaj olajšala prebolevanje [sm=smiley1.gif]

pikatara -> RE: tiste ki imate alergika pomoč (14.5.2012 10:40:46)

Naš sinko je imel dve leti nonstop bronhiolitise,.... Pa smo mu jauarja ukinili mleko in je bil od takrat samo dvakrat prehlajen. če poje karkoli mlečnega dobi takoj izpuščaje in drisko. TEstirali so ga in ni alergičen, je pa občutljiv na laktozo. Probaj ji dat sirup proti alergiji.

sakuL -> RE: tiste ki imate alergika pomoč (14.5.2012 11:16:25)

čisto odvino kako oz na kaj vpliva alergija.

sama sem alergik in sem alergična na 1001 stvar. pa vendar se vsaka odraža skoraj čisto drugače.
Prosi za tablete k poješ enega na dan, ker je astmo potrebno zdraviti čimpreje!

sedaj cveti trava. Verjetno je (upam da ne) tak alergik da je vsako sezono nekaj kar jo moti/na kar je alergična, lahko pa je tudi to, ker se ne pozdravi do konca.

Sicer m ije zanimivo da dohtarji ne dajo niič proti tej "alergiji"...[sm=zmeden.gif]
Prosi za tablete, ali claritin ali pa nekaj v tem slislu, da lajša alergije sploh cvetnega prahu in trave sedaj, potem boš pa videla.

aprilčica07 -> RE: tiste ki imate alergika pomoč (15.5.2012 8:55:40)

Isto se je dogajalo naši pupiki.  Je bla že dvakrat testirana, pa nič odkrili (vd mož je alergik).  Nalednji pondeljek greva spet k alergologu in pulmologu. Je pa res, da je zadnje čase situacija bolša. Je  seveda na Flixotidu, Singulairju in po potrebi Vetolinu. Zadnjič, ko je blo hudo, bla je cela pikasta po telesu in srbelo jo je, sva dobili en sirup, nekaj na A, se ne spomnim več imena. Je bla po tem sicer bolj zaspana, ampak je vsaj malo ublažilo srbečico. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ely* -> RE: tiste ki imate alergika pomoč (16.5.2012 22:51:15)

Jaz imam rinitis in non stop smrkam, ne morem nikamor brez robcev. Obstaja sicer zdravilo, ki si ga nasprejaš zjutraj v nos, potem pa bi si mogla vsako uro sprati nos s fiziološko raztopino. Tega pa v službi ne morem početi, doma se mi pa tudi ne da in se potem raje kar vseknem. Je pa zanimivo, da na morju, kjer je čisto drugi zrak, smrkam minimalno.

Stran: [1]