ronja
|
Različni smo, ne vem, kakšna si ti. Sama nisem najbolj disciplinirano bitje in se navadno spravim, ko mi voda teče v grlo, če to ni nekaj, kar me zanima. Če pa je nekaj, kar me zanima (in ko se začnem učit, me itak vse začne zanimat, ko enkrat not padem, takrat vse leti v glavo - samo če je najprej dolgčas, potem se moram spravit prit do tega stanja:D) - no, ampak če je to nekaj, kar me itak zanima, potem bom pa sposobna delat do 6h zjutraj brez problemov... - problem je potem samo, da sem neprespana:D. Samo not moram past. Vedno se učim zadnje dni in se takrat največ naučim. Ampak nismo vsi enaki, eni rabijo zadnje dni mir ins e učijo samo prej. Eni so na koncu preveč živčni in se ne morejo naučit. NIkoli si nisem krčila snovi, se mi je pa zgodilo, da nisem prišla čez. Navadno sem bila vedno vprašana to, česar nisem predelala - ampak če vse ostalo dobro predelaš, navadno tudi tisto nekak veš, večinoma sem se na izpitih (vsaj ustnih) vedno še kaj naučila, kaj povezala in to mi je bilo všeč, čeprav sem mela vedno strašno tremo. Sva bila pa oba z lubijem ista med študijem: ko bi se bilo treba učit, sva videla 100 bedarij za naredit, ko je bil ap izpit za nama, se noben ni spomnil česa takega počet . No, to je bilo takrat, ko sva se še lahko učila, kadar bi se hotela, seveda;) Zdaj pa - no, sem ugotovila, da bo treba spremenit navade in so me otroci precej disciplinirali: včasih lahko začnem celo malo prej kot ko mi voda teče že iz grla:D, pa ugotovila sem, da ne morem čakat na mir (včasih sem rabila mir in svojo glasbo, da sem se lahko učila, zdaj to ne pride v poštev, ne eno ne drugo:D), ker potem nimam nič časa za delat (zaspijo ob 22h, odkar je dalj časa dan, zbujajo se zgodaj - navadno pred 7mo)... Tako da zdaj probavam nekak sproti, malo tu, malo tam. Smotano je, če glih not padeš, pa te non stop nekdo moti, to je res... Ampak j* ga, to smo hotle, to mamo:D. Ne bi menjala:). ponavadi 1 teden pred izpitom Otika, kapo dol!!! Vedno sem občudovala take ljudi! Kako mate vi to disciplino, to je meni neverjetno!!! Takrat jaz navadno še začela nisem, razen če sem imela več izpitov na isti dan... Na splošno mi je najboljše šel ta sistem, da sem imela več izpitov v 1 tednu: ko sem mela poln kufer učenja enega, sem vzela v roke drugega, da mi ni ratalo dolgčas:) Pa še povezovat začneš vse skup in je prav fajn:): Bi morala videt mojo sobo med učenjem: 10 knjig odprtih, pa sami flukiji in barvice okoli, kup miselnih vzorčkov, čisti kaos za nepristranskega opazovalca, ehhe... Večinoma nisem ponavaljala snovi - če sem prišla čez, sem bila že zelo srečna:). Tega sistema sicer ne priporočam, ampak meni je pa vseeno kar dobro služil:). Navadno sem pred izpitom pogledala še 1x tiste vzorce, ki so mi bili težji, to navadno tik pred tem. Razen pri najhujši piflariji - tam sem si enkrat celo sisteme napisala na grafoskopske folije in jih obeslila pod tuš - tako sem se lahko lepo učila med tušanjem - prijetno s koristnim (tušam se rada). Baje naj bi se po kampanjskem učenju manj naučil, ampak sama nimam tega občutka - po par letih sem vedela vsaj toliko kot sošolci - ko smo se parkrat pogovarjali, so bili vedno nekaj začudeni, od kod mi to - ja,s aj smo se učili! No, ampak res pa je, da sem bila redno na predavanjih, vseh tudi ta brezveznih. Torej: brcni se v rit! Jaz se moram tudi, samo da ne za izpit, če ti kaj pomaga. Se pa ful rada učim kaj, kar me zanima - in to je moj problem: ker potem me je težko tam stran dobit, da bi šla na nekaj, kar me ne toliko... Mene samo zanima, kako lahko skrčiš knjigo 800 strani na 60 strani....? Ker 60 strani se komot v eni noči naučiš.....se ni treba mesec dni prej učiti...... Podpis:).