Massa26 -> RE: jutranja tabletka (12.5.2012 13:33:42)
|
Kljub temu, da ni komentarjev, vidim, da je kar nekaj ogledov, zato naj povem nadaljevanje.. V lekarni mi je rekla, da tiste tabletke do 5 dni po v bistvu ni na tržišču pri nas, čeprav nekaj je vedela o tem. Sicer mi je rekla, da je zamuda verjetno psihične narave ipd. Malo sem brskala po forumu, kar me je seveda pripeljalo še do večje panike, ker sem brala o ženskah, ki so zanosile tik pred M ipd. Zato sem poklicala dežurnega ginekologa, ki je rekel, da naj bi po študijah Norlevo (to je ta navadna tabletka brez recepta) učinkovala tudi do 5 dni po nezaščitenem spolnem odnosu - seveda najbrž ne s tako učinkovitostjo, da bi se to smelo napisati.. Glede tiste neke nove tablete je pa rekel, da na kongresu so imeli nekaj o tem, ampak da je pri nas ni (je pa že bila, pa so jo umaknili). Šla sem v lekarno, kupila Norlevo in požrla, kljub temu, da je velika verjetnost, da je ali nepotrebna ali prepozna. In še to: farmacevtka me je opozorila, da je Norlevo abortivna, kljub temu, da to ne piše. Sedaj pa upam, da ne bo preveč stranskih učinkov.. piše sicer, da so kar pogosti in tudi ciklus se lahko zelo zmede.. Zato se po eni strani ne sekiram, da sem jo vzela šele sedaj. Ker če bi jo takoj, bi si mogoče očitala, da kaj sem paničarila, da mi itak ne bi zamujala ipd. V glavnem, koza stara panična[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], sem mislila, da se to dogaja najstnicam.. LP
|
|
|
|