šesta bolezen (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

šrimpf -> šesta bolezen (11.5.2012 20:21:11)

Danes se je moj skoraj 3-letni sin vrnil iz vrtca z izpuščajem po licih, po hrbtu ima bled osip in posamezne pikice po rokah. Vročine nima in je tudi ni imel, prejšnji vikend sem mu zmerila 37,2 v ušesu. Bili smo pri zdravniku, ki je poleg tega otipal povečane bezgavke in brez kakega pregleda krvi zaključil, da gre za šesto bolezen. Ali je možno, da šesta bolezen poteka tudi brez vročine?

K_a_t_i -> RE: šesta bolezen (11.5.2012 21:34:17)

si ziher, da nima 5. otroške bolezni?
6. se je pri nas začela z visoko vročino. 2 dni po padcu pa izpuščaji.
5. je imela tak potek kot opisuješ ti.

šrimpf -> RE: šesta bolezen (11.5.2012 22:29:48)

ja, tudi jaz sem skeptična, da gre dejansko za šesto bolezen, ker še nisem slišala za potek šeste brez vročine. kako je pa potem s kužnostjo pri peti bolezni in s tem povezano odsotnostjo iz vrtca? glede na trenutno diagnozo mora biti sin doma do vključno torka.

Neca1313 -> RE: šesta bolezen (12.5.2012 14:22:09)

Pri nas smo imeli pri šesti bolezni najprej 3 dni visoke vročine, potem pa pikice po vsem telesu. Pri peti vročine ni bilo, ampak so se naenkrat pojavile pikice oz. izpuščaji. Ko se pri peti pojavijo izpuščaji, menda otrok ni več kužen. Kužen naj bi bil že pred pojavom izpuščajev. Ker je pred izpuščaji težko ugotoviti, da gre za to bolezen, je takrat zelo nalezljiva. Pri hčerki jo je imela čisto cela skupina v vrtcu.

K_a_t_i -> RE: šesta bolezen (12.5.2012 14:39:12)

Tako pri peti kot pri šesti otrok, ko ima pikice, ni več kužen. Samo pri šesti se lahko precej slabše počuti pa je zaradi njega samega fajn, da je doma.

posh -> RE: šesta bolezen (12.5.2012 14:41:47)

Pri šesti bolezni je mali imel 3 dni visoke vročine, nato pikice.
Preboleli smo tudi 5., brez vročine, z izpuščaji po licih in nekaj po nogicah in rokicah.

šrimpf -> RE: šesta bolezen (12.5.2012 19:48:58)

ja, sem dobila potrditev od druge pediatrinje, da gre res za peto bolezen. Sin bo kljub temu, da ni več kužen, v ponedeljek in torek doma, ker se mi zdi malo utrujen.

Stran: [1]