kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

principessablu -> kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (9.5.2012 17:41:42)

Pozdravljene,zanima me kako se lahko sporazumno locis,ce zivis v tujini in ne mores priti na obravnavo v slo?bi pa bil dogovor glede otrok...premozenja ni nic za delit..prezivnine ne zelim..kako je najhitreje in najceneje?ali sploh rabim notarja,ce ni premozenja ali obstaja kak obrazec za locitev?hvala za kakrsnokoli pomoc...cmook

2sneg13 -> RE: kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (9.5.2012 22:10:32)

Kolikor je meni znano (vsaj tako je bilo tu pri nas pri 2 ločitvah), je treba poskrbet najprej za mladoletne otroke, nato pa delitev premoženja. Sporazumno se lahko ločiš tudi pri notarju. In brez da se ne vidite in podpišete papirjev ne bo šlo.Definitivno!

ajataja -> RE: kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (10.5.2012 7:07:19)

To da preživnine ne želiš pa ne bo šlo,ker to je denar od otrok ne od tebe in se ga ti ne moreš odpovedat,tako je bilo rečeno moji kolegici pred letom in pol ko je šla skozi vse to.

principessablu -> RE: kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (12.5.2012 12:37:07)

vendar ce je dogovor da ima on 14 dni otroke in jaz 14 dni otroke,potem ne rabi placevat prezivnine,saj skrbi za njih...a ni to tako?

urška -> RE: kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (13.5.2012 13:45:48)

če določita skupno skrbništvo, potem se obema določi preživnina in če pač rečeta, da imata vidva enake stroške z otrokom, potem se obema določi enaka preživnina. in v tem primeru preživnine torej ne plačuje nihče. oz jo ti njemu npr. 150 evrov in on tebi prav toliko. preživnina pa se vseeno določi.
ni mi pa popolnoma jasno kako gre to v praksi, torej otrok živi 2 tedna v slo, dva tedna v italiji? kaj pa ko bo v šoli?

mateyka -> RE: kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (13.5.2012 14:58:32)

IZVIRNO SPOROČILO: urška
kaj pa ko bo v šoli?

to sem tudi jaz pomislila - a na 14 dni menja vrtce in šole? pa mal se je zoprno selit na 14 dni za 14 dni non-stop.. a maš vse podvojeno - vse igrače, pol oblek in čevljev, da ne pakiraš in vlačiš tega skoz okol na 14 dni al kako..? pa kolesa, skiroji itd. nekak si ne znam predstavljat to na 14 dni čez mejo vlačit..

malaMravljica -> RE: kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (13.5.2012 15:13:04)

Saj po moje bo to skupno skrbnistvo samo na papirju, sklepam po tem, ker ce je pretezko it enkrat v Slo zaradi locitve oz sestanka pri notarju si ne predstavljam kako bodo vsake 14 dni selil otroke,sploh pa kako bos imel skupno skrbnistvo in mami in oci sta vsak v svoji drzavi, men se to na zalost zdi no go razn ce en zivi v Novi Gorici drugi pa v stari Gorici. Mozno pa je se, da oba ne bi sla podpisat papirjev, ker sta oba nekje v tujini in to dalec, da ne moreta na sodisce, sta pa oba slovenca ziveca v tujini in porocena v Slo.

principessablu -> RE: kako se sporazumno locis ce zivis v tujini (14.5.2012 16:26:13)

zanimalo me je samo zaradi papirja in prezivnine...dejansko to ne bi bilo tako...14 dni eden pa 14 drug...ma ni sans da pristanem na kaj takega...bogi otroci...vglavnem vlogo moram dat,prisotna morva bit oba in to je to...uffffffff kok mi je tezko...groza...2 locitev...nikoli vec se ne bom porocila...ni sans...:(...nimam srece....cmooooook vsem

Stran: [1]