Razkuževanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

taya_ -> Razkuževanje (8.5.2012 22:35:13)

Pozdravljeni!

Zanima me, s čim naj razkužim, oz. umijem otroško posteljico, ki mi je cca 3 leta stala v kleti in ker ni bila pokrita je v njej nekaj mišjih drakcev.
Hvala za odgovore, lp,

misa4 -> RE: Razkuževanje (9.5.2012 8:11:15)

Prebrusit in prebarvat

kajajaka -> RE: Razkuževanje (9.5.2012 8:36:14)

No, mislim, da ni potrebno kar na vrat na nos vse zbrusit in prebarvat...

Najprej prebriši fino s čistilom in toplo vodo, potem pa prebriši še z razkužilom (kupiš ga lahko na vsaki pošti ali lekarni - v času gripe so ga prodajali res povsod). Jaz mislim, da je to dovolj.

Kaj pa jogi? Je bil tudi v kleti? Ker to bi mene bolj skrbelo kot ogrodje posteljice...

taya_ -> RE: Razkuževanje (9.5.2012 15:05:31)

Jogi bomo itak zamenjal, pojstlco mi je pa mal škoda brusit pa barvat, ker je iz mediapana in se mi zdi da bi se s tem samo uničila.
Sprašujem zato, ker sem po netu malo brskala in nikjer ne najdem kakšnega razkužila prav za pohištvo......

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.5.2012 16:14:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Paštetka -> RE: Razkuževanje (9.5.2012 16:40:47)

Jaz ib z vapom ali šlaufom na pritisk in čistilom umila. Ker to malo drgnjenje z mokro krpo, samo še bolj razmehča in porine drekce v reže in ni šans, da jo spucaš.
Pa potem šele razkužila. V sanolaborju imaš precej razkuževalnih sredstev. Po moje bi najbolj prišla v poštev tista kaseta ovalna, ko vlečeš robčke ven.

josephine27 -> RE: Razkuževanje (9.5.2012 18:39:54)

Lahko kupiš tudi v lekarni Asepsol Eko, ga po navodilih zmešaš z vodo pa s tem na koncu razkužiš. Je primeren skoraj za vse površine.

Felicita -> RE: Razkuževanje (9.5.2012 19:26:44)

jest bi drekce najprej na suho očistila, potem pa s kakšnim čistilom vse fajn prebrisala... na koncu pa dezinfekcija - u bistvu vseeno kaj je, samo da je prov zmešano oz. da je primerno za površine (zadeve za roke na površinah slabše delujejo) - jest bi ti svetovala Spitaderm al pa Apesin (oboje spraya, ni treba mešat).

dayya -> RE: Razkuževanje (9.5.2012 20:17:47)

no jaz bi najprej to temeljito umila z vročo vodo in detergentom - super 10 ... kasneje pa bi to še enkrat razkužla in to z kisom je bolše kot vsako razkužilo, jogi pa defenitivno menjat

taya_ -> RE: Razkuževanje (9.5.2012 21:23:51)

Hvala za nasvete :)

Poka -> RE: Razkuževanje (14.5.2012 12:20:25)

To sicer gre za posteljico za dojenčka, sicer si ne predstavljam kak material je, ampak jaz bi jo kar nekajkrat prebrisala.

Jaz bi jo z razkužilom iz lekarne na tvojem mestu... Čeprav jaz doma uporabljam za čiščenje kletke od kuncev mešanico vrele vode, citronske kisline in kisa, zraven dodam še čistilo. Kunci imajo v urinu veliko kalcija in sploh je lahko take rjavkaste barve in ko se to gor posuđi, ne spraviš z ničemer kupljenim dol. S tem gre dol vse, s tem da pustim nekaj časa delovat, pa še pol z navadnim čistilom. Menda je to naravni antiseptik - vsekakor deluje, sam jaz ne vem, če bi za dojenčka... Uf, ap še od miši, ki lahko iamjo vse mogoče bolezni.

Stran: [1]