ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (6.5.2012 16:21:55)

Pozdravljene! Sem 10 dni pred PDP. Noseča drugič, prvič rodila s CR zaradi nenapredovanja poroda. Moj g je mnenja, da bi bilo bolje roditi s CR glede na to. da sem se kar precej zredila in tudi otrok je težak okrog 4kg. V porodnišnici pa zatrjujejo, da bomo najprej poskusili na naraven način, ne glede ba to, da prvič po 12 urah ni bilo uspeha in se nisem odpirala. Kaj naj pričakujem? Malo sem zmedena...

LuLu -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (6.5.2012 16:26:35)

Sem imela 2x CR. Vmes 1,5 leta. Ker je bilo to malo časa, niso želeli, da bi sprožali porod in na silo nekaj delal. Sem hotela naravno, ampak ker sem bila po roku in z nobenimi znaki za porod, so mi naredili še drugič CR.

Katy78 -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (6.5.2012 17:32:41)

Meni so razložili (v porodnišnici, tako ginekolog kot tudi sestra oz. babica) da če se po predhodnem CR porod začne sam od sebe, potem lahko poskusiš roditi po naravni poti, tudi umetne popadke lahko dodajo, ne smejo pa ti poroda sprožiti "iz nule", se pravi brez da bi se samo od sebe kaj začelo dogajat, ker tvegajo raztrganje maternice po brazgotini. Sem pa slišala, da v KR menda kljub predhodnem CR forsirajo naravni porod, če je pa res, pa ne vem.

hubi -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (6.5.2012 20:05:37)

Meni so razložili, če je za cr razlog otrok, potem drugič probajo naravno (ampak se mora samo od sebe začeti). Če pa je bil razlog pri tebi, potem drugič naredijo cr.

josephine27 -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (6.5.2012 20:18:38)

jaz mislim, da je veliko odvisno od samega porodničarja. v bistvu je tako, kot je Katy78 sprožit poroda iz nule ne smejo, tudi nafilat z umetnimi popadki. jaz sem imela bolj obraten problem, ker sem težje našla porodničarja, ki mi je bil pripravljen čakat in poskusit po naravni poti kjub temu, da je bil otrok velik in smo šli precej čez rok. nekako so mi vsi dali vedet, da če je otrok težji kot 4kg nekako avtomatsko naredijo spet carski, enako če se porod ne bi začel sam od sebe in naj se kar psihično pripravim na to. pa čeprav so me prav vsi vprašali kakšene so moje želje. hočem reči, da je bilo pri meni tako, da so mi še v isti porodnišnici različni porodničarji dali drugačne informacije. mogoče poskusi vprašat še pri drugem porodničarju ali v drugi porodnišnici?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.5.2012 21:12:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

archie -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (6.5.2012 23:12:54)

Enostavno pojdi v drugo P, če želiš ti roditi s CR.

Anonimen -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (7.5.2012 8:46:40)

Meni je voda odtekla, svojih popadkov pa nisem imela. Po 10 urah mučenja z umetnimi sem se odprla samo 3cm. Nato so naredili UZ in še ugotovili, da se je zaradi popadkov otrok obrnil in bi šel naprej s tilnikom, nato je sledil urgentni CR. :(

end1 -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (7.5.2012 10:55:56)

Prvič imela urgentni CR, odpirala sem se počasi ampak sem se, urgentni pa je bil zaradi ovite popkovine.

V drugo sama želela naravni porod, z epiduralno in umetnimi popadki mi je uspelo v 17 urah. Jaz ne bi zamenjala.

Pacota -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (8.5.2012 10:36:32)

Zakaj zaradi ovite popkovine?

Ni to kar pogosto in ne dela težav? Sprašujem zato, ker sta oba moja otroka imela popkovino 2x zavito okrog vratu. Prvi je zaradi tezkega (z ritko naprej in zastoj) in prezgodnjega poroda umrl, drugič sem imela CR (spet na ritki), zdaj tretjič pa pravijo, da imam lahko normalni porod, če se bo dete obrnilo.
Ko sem omenila, da me je strah tega, da sta imela oba otroka ovito korog vratu popkovino, da bi se kaj zakompliciralo pri naravnem porodu, pa so mi rekli, da to ni razlog za CR in da imajo to skoraj vsi otroci. In da lahko normalno rodim, če sem imela prej 1x CR, da pa ne dajo premočnih umetnih popadkov.

honey -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (8.5.2012 22:05:59)

Jaz sem imela prvič CR, ker sem bila po 48 urah popadkov (so me filali s svečkami, na koncu pa še z umetnimi popadki 6 ur) odprta za cele 4 cm. Ko so v drugi nosečnosti prebrali oz. sem povedala, zakaj sem imela CR, mi sploh niso dali možnosti izbire naravnega poroda, ampak direktno CR. Zdaj, v 3. nosečnosti, mi je pa že moja gin. povedala, da nimam kaj razmišljati o naravnem porodu. No, saj itak nisem [sm=smiley36.gif] Pa je bilo to v Lj. porodnišnici - drugič, mislim. Prvič sem rodila v Postojni.

end1 -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (9.5.2012 6:39:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Pacota

Zakaj zaradi ovite popkovine?

ker je bil pri 7 cm odprtosti zelo slab ctg (niso čutili srčka) in so posumili na ovito popkovino. In res je bila okoli vratu in čez rokico. Če bi mečkali bi imel otrok posledice.

Tako sem še sodelovala pri CR, so tako hitro zarezali, da se še kar spomnim, pa z roko sem tam mahala, ker me je bolelo v križu, očitno sem imela še med CR popadek. Ko sem se zbudila sem imela na levi roki sledi krvi in sem povprašala kaj je to, pa so mi rekli, da sem pomogala pri CR-ju.

Taddy78 -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (9.5.2012 15:03:15)

Sama sem 2x rodila samo z umetnimi, prvi porod trajal malo več kot 4 ure, drugi malo več kot 2 uri. Sin imel 4kg, hči 3.6kg. Če teče vse normalno in se ženska odpira, teža ploda sploh ni problem oz. ne more bit razlog za CR. Tudi to, da si se ti fejst zredila, ne vpliva na težo otroka.
Sicer ne vem točno kakšna je tvoja želja, ampak večini tudi po 12urah ne naredijo CR. Če imaš željo "sprobat" naravni porod, zakaj pa ne, lahko da boš rodila v 20minutah.

honey -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (10.5.2012 13:41:27)

Ja, res je, da dolgo čakajo, preden naredijo CR, ampak mene najbolj moti ravno to, ker se v tem času lahko zelo zakomplicira porod. Ne vem, zakaj čakajo po 12 ur in več. Jaz sem imela srečo v prvo, da sem rodila v Postojni - tam niso tako proti CR-ju, kot v Ljubljani. Je pa bratrančeva žena rodila 2. otroka v Lj. in so jo pustili 15 ur s popadki, nato pa so le ugotovili, da ne bo šlo. Za CR je bilo prepozno, ker je bil otrok že preveč spuščen in so ji morali narediti vakuum. Posledice za oba pa niso bile ravno idealne. K sreči fantek nima nobenih posledic, jih ima pa zato ona, ker so jo raztrgali celo [sm=smiley13.gif] Imela je 2x vakuum, ker v prvo ni uspel, potem si lahko predstavljate, kaj je bilo. V glavnem, jaz mislim, da je vseeno bolj varno, da se odločiš za CR, če je pač taka diagnoza.

josephine27 -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (10.5.2012 14:05:24)

Sama sem 2x rodila samo z umetnimi, prvi porod trajal malo več kot 4 ure, drugi malo več kot 2 uri. Sin imel 4kg, hči 3.6kg. Če teče vse normalno in se ženska odpira, teža ploda sploh ni problem oz. ne more bit razlog za CR. Tudi to, da si se ti fejst zredila, ne vpliva na težo otroka.
Sicer ne vem točno kakšna je tvoja želja, ampak večini tudi po 12urah ne naredijo CR. Če imaš željo "sprobat" naravni porod, zakaj pa ne, lahko da boš rodila v 20minutah.

velika teža ploda je lahko problem po predhodnem carskem rezu. tudi velika količina maščevja na trebuhu je po predhodnem CR lahko dodatna ovira. vsaj tako je meni razložil vodja porodnišnice kjer sem rodila.

Anonimen -> RE: ginekolog pravi eno, porodnišnica drugo? (10.5.2012 14:23:37)

No upam, da bo to čimprej za mano. Je pa res, da se ne moreš kar odločit za CR, vsaj meni te možnosti niso dali. Sem že kar precej nestrpna glede tega poroda, bomo vidli kaj bo prinesel čas, čeprav ga je še samo malo. Upam, da kmalu vidim svojo pikico lepo in zdravo.

Stran: [1]