Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Dvomim, da si toliko starejša, če si sploh starejša.....mi nismo pisali nobene vloge in ni bilo nobenega učenca v razredu, ki ne bi bil sprejet v t.i. mladinsko organizacijo in ki ne bi dobil knjižice...... Ireleventno, razen kot kazalec tvoje miselnosti - ce jaz nisem pisala vloge, jo torej nihce in, kdor trdi drugace kot sem jaz dozivela - ta laze in izmislja... Ce si ti dobila menstruacijo pri 14, se torej menstruacija dobi pri 14; kdor rece drugace - laze in izmislja... Posvetne organizacije, ki temeljijo na prisili, pa naj gre za pionirsko ali mladinsko organizacijo, obrtno zbornico, gospodarsko zbornico, kmetijsko zbornico je povsem umestno primerjati z duhovnimi organizacijami, ki baje tudi temeljijo na prisili...... Govorimo o duhovni organizaciji iz katere se ne mores izpisati... pod nobenimi pogoji... Nasproti katolicanskemu verovanju avtomaticno postavljas neverstvo, kar ne drzi. Gnosticisticno usmerjen posameznik verjame v duhovno zivljenje, ima svojo vero, ki je v nasprotju s katolisko in ga ta neizbrisnost krsta skeli in "boli" enako kot katoliskega vernika znamenje sotonzma, ki mu ga je vtisnil sotonisticni duhovnik po privolitvi enega od starsev. Verska prepricanja in verska znamenja znajo v zelo veliki meri vplivati na posameznikovo duhovno stanje in zdravje, vendar se mi zdi, da ti je slednje pri razumevanju nedosegljivo. To je nekako kot ce nekomu, ki sploh ne prepoznava psihicnega nasilja poskusas pojasniti, da je neko dejanje dejanje psihicnega nasilja on ti pa cel cas "tupi", da je to zgolj zafrkancija in da on ne razume zakaj toliko drame okoli tega, in ce (parafraziram) ona res ni ****, zakaj se pa sekira ce ji kdo tako govori... Normalno, kot vedno, nisem sposobna slediti zgolj zato, ker je moje razumevanje drugačno od tvojega......te je že RR tako zasvojila, da ne moreš mimo takih vstavkov To je tvoja trditev, da ne mores razumeti (torej pomanjakanje razumevanja) kako lahko nekoga moti krst (ker ti ne verjames in tebe ne moti). In ce rece, da ga moti je to po tebi neveljavno, ker ti ne razumes in tebe ne moti. Vzorec miselnosti se potrjuje. Sicer pa je bil starš tisti, ki je nesel otroka v cerkev krstit......v nekdanji Jugoslaviji (in večina nas je bila krščenih v Jugoslaviji), noben duhovnik ni prisiljeval starše, da morajo dati dete krstiti......torej gnostično usmerjen posameznik mora tudi ta aspekt razumeti, da ga je njegov starš nesel v cerkev krstit.... Ta aspekt je popolnoma jasen (in je popolnoma irelevanten saj ne gre za odnos do starsev, temvec za odnos do verske skupnosti, kateri ne zeli vec pripadati), ne sprejema pa, da ga kljub njegovim osebnim nazorom, zeljam, potrebam in razumevanju duhovnega sveta prisiljujejo v pokornost katolicizmu, saj je zaznamovan z neizbrisnim znamenjem - posal je del (katoliskega) bozjega telesa od katerega se nikakor ne more vec lociti. Pri tem vsaj probaj upostevati (cetudi ti ni razumljivo), da je spostovanje lastne duhovnosti mozno zgolj, ce si zmozen spostovatu tujo duhovnost in nazore.