Ali obstaja zobna pasta brez ... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

ajataja -> Ali obstaja zobna pasta brez ... (4.5.2012 20:56:21)

...kakršnegakoli okusa .Ja se sliši smešno,ampak moj triletnik nikakor ne prenese zobne paste pa smo že veliko različnih sprobali pa mu gre kar na bruhanje ko dobi to v usta in zato pač umivamo zobke samo z vodo.Drugače si ful rad umiva zobke ,ampak te paste so pa obup.Naj povem da ne pije niti kakih sokov ,ampak samo vodo niti čaja, ne je bonbonov in najbrž je tudi zato tako,ker pač ne mara takih okusov [sm=smiley13.gif]Ma res ne vem kaj naj še poskusim ,sicer zobke ima zelo lepe zaenkrat ampak vseeno .Če mogoče pozna katera kako pasto res čist brez okusa bi bila zelo vesela priporočil[sm=smiley1.gif]

posh -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (4.5.2012 21:02:26)

Zakaj sploh zobna pasta? Odrasli jo uporabljamo zaradi tistega svežega občutka po umivanju zob, otroci pa tega res ne rabijo. Voda in ščetkanje čisto zadošča.

Najaa -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (4.5.2012 21:05:21)

Paste sploh ne rabi. Umij mu zobke s ščetko in to je to. Jaz mojima dam tako pikico paste, da jo imata ponavadi skoraj eno leto. [sm=smiley36.gif]

Doll -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (4.5.2012 21:08:17)

naredita sama sebi zobno pasto [sm=smiley1.gif]

ajataja -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (4.5.2012 21:17:00)

To se pravi,da je čist Ok če nadaljujeva brez paste [sm=smiley1.gif] Pol se pa ne bom več obremenjevala s tem in njega zraven ,da slučajno ne dobi upora do umivanja zobkov.

Anonimen -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (4.5.2012 22:22:30)

Zakaj pa potem nas otroška zobozdravnica na vsakem pregledu vpraša katero pasto uporabljamo, pa da je sedaj pri tej in tej starosti treba uporabljati pasto s toliko in toliko ppm-ji fluorida (al česa že) itd?

mateyka -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (4.5.2012 23:42:28)

naša ni marala nobenih zobnih past, pa je na koncu pristala na Veledo (otroško - ta ima izvleček ognjiča in ne vsebuje fluorov, penečih tenzidov, sladil ter sintetičnih barvil, arom in konzervansov.) in kasneje prešaltala na Sarakan (vsebuje Salvadora persica ali misvak - reče se mu tudi Toothbrush Tree in se množično uporablja za čiščenje zob v aziji ter nima fluora). Sarakan zdaj vsi trije uporabljamo.
oboje imajo v DM-ju.

mateyka -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (4.5.2012 23:45:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Zakaj pa potem nas otroška zobozdravnica na vsakem pregledu vpraša katero pasto uporabljamo, pa da je sedaj pri tej in tej starosti treba uporabljati pasto s toliko in toliko ppm-ji fluorida (al česa že) itd?

eh, sej veš kako gre z zahodnjaki - vse naravno in domače, tudi zdravila ter pripomočke je treba umetno narest in prodajat kot edino dobro.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.5.2012 1:28:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Hope2 -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (6.5.2012 6:53:27)

Elmex, dobiš v mullerju. Imajo tudi za mlečne zobe. Čist brez okusa, bela. Naš je najprej bil brez, potem weleda (brezflora, naravna), zdaj pa ima tole. Po weledini je dobil ogromno rumenih oblog

mateyka -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (6.5.2012 10:44:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska
Aja, še ta dva recepta sem našla na svojem mailu. Sicer ju nisem preizkusila, a pred davnimi časi sem uporabljala eno tako "pasto", zmes zelišč in soli. Okus je bil kar močan in za navadit se ga, tako da dvomim, da bo všeč tvojemu sinu, a morda je za poskusit.

ej Gromska, da ne boš mislila, tukaj se da dobit cel rang takih zobnih past iz soli in zelišč - moj mož jih redno kupuje in prisega nanje. imamo tudi sarakan (tamala ga ma najraje), jaz - eh, moram se navadit na sol [sm=smiley36.gif]
hočem samo rečt da take naravne zobne paste obstajajo tudi če jih naši zobarji še niso videli.

Katy78 -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (6.5.2012 12:57:03)

Mi imamo tudi Elmex, se mi zdi še najbolj nevtralna kar se tiče okusa.

Paštetka -> RE: Ali obstaja zobna pasta brez ... (6.5.2012 14:18:55)

Mi uporabljamo Pronamel od sensodyna. Je brez sadnega okusa, pa zaščito ima za zobke pred sadnimi kislinami (sadje, sadni sokovi).

Stran: [1]