beti 1 -> RE: Še vedno ni odločbe o plačilu vrtca (12.6.2012 13:36:35)
|
Še naša izkušnja. Vlogo za vrtec sem seveda oddala decembra. Konec maja so mi po več telefonskih klicih končno izdali odločbo, ker bom otroka s koncem junija izpisala in je to razlog za prednostno obravnavo. No, na poti od osebe pristojne za naše področje, do pošte, oziroma mene se je odločba zataknila, tako da sem na koncu prej dobila odločbo za OD, za katerega sem prošnjo oddajala februarja, ker mi je takrat potekla stara. Odločbo za vrtec sem morala potem it osebno iskat, ker mi niso upoštevali znižanja razreda zaradi odplačevanja kredita, ki ga priznava MOL. Kdaj bo ta pritožba rešena pa še ne vem, ker jim program za reševanje pritožb pred 1 tednom še ni delal. No par dni po tem, jo končno prišla odločba tudi po pošti in zraven sklep, da po uradni dolžnosti ne bodo odločali o OD, ker sem imela na dan oddaje vloge za vrtec še veljavno odločbo za OD. Tako, da imajo tudi to možnost in niso obvezani izdajati odločb po novem. Tistm, ki mislite, da ste zaradi prihrankov v višjem razredu za vrtec, oziroma nižjem za OD pa svetujem uporabo kalkulatorja. Mi2 sva imela v času odločanja na varčevalnem računu znesek za aro, ker smo že iskali stanovanje, poleg tega so nama obema upoštevali stanje na TRR, ki je bilo 2 dni po plači seveda močno pozitivno in celotno vrednost avtomobila, ker presega vrednost za celega tisočaka. Kljub temu, da smo presegali spodnjo mejo le za dobrega 1.5% sem ugotovila, da tudi po pritožbi ne bi bilo nič boljše, saj že samo z dohodki, ki so razvidni iz podatkov davčne oziroma napovedi dohodnine presegamo mejo za kako desetinko odstotka.
|
|
|
|