RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

denya -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 10:09:10)

Jaz sem pri prvem porodu dobila hemeroide in so v dobrem tednu izginili,zdej je že dve leti minilo in hvala bogu nobenih problemov [sm=bravo.gif]...Je pa naravni porod,kljub vsem naporom nekaj najlepšega na svetu,ko ti štručko dajo na trebuh NEPRECENLJIVO res....tko da komej cakam se eno :).....

Aliciya žal mi je res zate,si lahko samo mislim kako se počutiš....Ma glavo gor,čeprav je teško,misli ti na svoje malčke......

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 10:48:27)

Aylica, kako si kaj danes? Moški so res čudna bitja včasih..sploh me je presenetilo to, da si napisala, da že imata punčko staro 6 let. Ko si bila z njo noseča, je bilo vse vredu med vama?
Jaz bi rekla takole...noben moški si nikoli ne bi smel dovoliti, da za ženo/partnerico ali katerokoli drugo njemu ljubo žensko reče, da je neumna. In sama tudi tega ne bi tolerirala. To ne pomeni, da bi spakirala kufre in šla, ampak bi se postavila zase in povedala, da se tako z žensko ne govori in da se mora to spremeniti.
Pri tebi, ker res ne poznamo celotne zgodbe in je težko pametovati na daleč, bi rekla, da obstaja tudi možnost, da so ti malo bolj podivjali hormoni in da si zato bolj občutljiva in da morda zadeve niso tako črne kako izgledajo s tvoje strani. Vsekakor boš pa ti najbolje vedela in če boš čutila, da nisi srečna, je najbolje da greš. Treba je vedno skrbeti za to, da si pri sebi mirna in srečna in šele potem ostale stvari. Tako da držim pesti, da se ti situacija nekako uredi [sm=smiley31.gif]

Nitta, ne sekiraj se zaradi strij. To je (na žalost) pač ena izmed stvari, ki se ti lahko pojavi na telesu kot posledica nosečnosti. Tudi jaz že celo nosečnost pridno mažem, pa so se mi ravno tako naredile na bokih strije. Nisem ravno vesela, ampak nimaš kaj...sprijaznila sem se, mažem se še naprej in upam, da se ne poslabša. Ampak to so pač "stranski učinki" nosečnosti, ki jih moraš sprejeti, če želiš imeti malo štručko [sm=duda.gif] Glede vajinih posteljnih aktivnosti pa mislim, da moraš partnerja tudi malo razumeti. Tudi zanje je to nekaj novega, nova izkušnja, ženska in žensko telo v katero so se zaljubili, se spreminja in sem že velikokrat slišala, da je nekaterim to čudno in da imajo težave s tem kako se spoprijeti. Sicer jaz menim, da to ni prav in da bi morale še posebno v času nosečnosti imeti podporo v partnerju, ker nam že tako ali tako nihajo hormoni in se nam stvari zdijo 500% hujše kot v resnici so.
Jaz sem se naprimer včeraj mojemu zjokala, ker sem ugotovila, da ne bom več mogla sama vozit, ker me že preveč ovira trebušček in včeraj, ko sem se peljala sama, me je bilo tako strah, ker sem začutila, da nisem več sposobna vozit s tem trebuščkom. Pa me je objel, še smejal se mi je, pa sem bila čez 5 minut vredu [sm=smiley36.gif]

Aja in midva tudi praktično nimava posteljnih aktivnosti že večino nosečnosti. Pa ne zaradi tega, ker me ne bi sprejemal, ampak ker so se mi ob vseh mogočih pozah, ki so jih priporočali, vedno pojavljale čudne bolečine okoli trebuščka in sva nehala. In tudi ko sva, je bil on tisti, ki ga je bolj skrbelo, da ja ne bo kaj narobe..čeprav sem jaz zatrjevala, da me ne boli in da je vse vredu.
Pa se nisva zaradi tega nič grdo gledala..nasmejala sva se, pa sva rekla, da bova že zdržala [sm=jezicek.gif]
Je pač tako, da moški drugače dojemajo našo nosečnost in kar oni vidijo, je samo to, da nam raste trebušček, kar je nekaj precej neobičajnega..čutijo pa ne tistega kar čutimo me..zato se je treba pogovarjati, pogovarjati in še enkrat pogovarjati.

Uf sem se razpisala, upam, da se bo dalo to kateri brat [sm=smiley36.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 10:48:49)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

dobro jutro

nusika držim pesti, da se še pupika obrne [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] drugače pa ja, moje mnenje je enako, tud jaz bi definitivno raje izbrala CR kot zunanji obrat. V bistvu čist iskreno, jaz bi takoj šla na CR, me dost bolj mikajo tisti šivi, kot pa raztrgan presredek, šivi tam dol, še kakšni hemeroidi, ki itak niso izključeni, prej pogosti in še pol ko poslušam vse nadaljne težave pri sexu. Uf kr mine me do poroda naravnega [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

nitta bogaaa, te čist razumem, imam enake težave s samopodobo v nosečnosti, kot ti. Tud jaz si nisem niti malo privlačna, kr bljek mi je vse skupaj [sm=lev.gif] pa nimam velikega trebuha in tud zredila se nisem fejst. Zaenkrat še strij tud nimam hvala bogu, so itak moja nočna mora [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Pa so ziher strije? Da se nisi mogoče samo opraskala malo bolj pri tuširanju al pa kaj...joooj kaj enih sprememb mormo ženske skozi dat [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] blagor tistim ženskam, ki so si v nosečnosti sexy in se po porodu počutijo bolj ženstvene. Adijo mare, jaz ziher nisem ena od njih [sm=jezicek.gif]

uf je pasalo zdaj tole, malo izpovedi. Upam, da nisem kere preveč zamorila že zjutraj [sm=smiley36.gif]

nitta
- sj veš... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

vesper
- smo že (vsaj) tri... jst sm si tut smotana. [sm=zmeden.gif]

nusika
- ja ti šmetnana muha! kk ji je pa to ratal... jst iskreno upam, da si premisli in se obrne nazaj na glavo. ti ji kr povej, da more že zdj tut mamico ubogat [sm=smiley1.gif]

aylica
- piši na ZS kadarkoli želiš. z veseljem bova rekli kako [sm=bravo.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 10:49:52)

baj d potka... jst grem pa zdle še zadnjič v službo [sm=bravo.gif] nesem ključe od pisarne in sm zaključila [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

juhuhu porodniška je tu [sm=smiley36.gif]

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 10:52:53)

Inigo, [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], sem vesela zate!

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 11:18:05)

inigo cestitke! zdaj pa le uzivaj in si malo spocij :) moji babiki pa bom rekla ja. sicer kako je dans delala ponoci sem mislila, da se je spet nazaj obrnila :) meni kr poskakuje trebuh ponoci :)

posteljne aktivnosti tud midva jih ze nimava nevem kolko casa. po pravici povedano niti jaz ne cutim potrebe, on pa pravi, da mu je cudno, ce ve, da je njegova hcerka noter. pa saj ga razumem. meni tam pr enih 4 mesecih niti pasalo ni vec, ker me je tud nekaj zbadalo okoli trebuha in sva prekinila. tak, da niste edine.

nitta -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 13:26:04)

Uf tale forum je neki najbolšega za psiho, sej ne da sm vesela da imate podobne težave kot jaz (midva) ampak nekako je pa lažje da nisi edini pod tem soncem ki se tako počuti. Mene je tudi vedno bolelo ko sva se spravila in potem menjaš poze in vedno boli, potem pa te itak že mine :) se mi zdi da je pri nama tudi tako kot pri vas, čudn občutek, bo pa potem toliko bolje :) Zdaj se mažem za vsak ko grem na wc na tistih mestih ko so se pojavile, kot male popokane žilice so, ma se mi zdi da je en procent bolše, al pa je minil tisti šok od včeraj. Sem se nekako prepričala čez noč (itak spat ne morem trdno) da tut če se jst sekiram in sekiram še mojega da mu je vseeno in se posledično kregam z njim, da zarad tega ne bojo zginle stran tako da bolše zame in za ljudi okoli mene da pač sprejmem še to posledico nosečnosti. Se mi zdi da je vsak teden nekaj novega, zdaj strije, prejšni teden so me začele žile bolet tako da ne smem noge čisto stegnit-tako peče po žilah, jst samo molim boga da ne dobim hemeroidu, ker prebavo mam tut tak zanič, pa prej mi je ta lactecon pomagal, zdaj pa spet cel teden že nisem šla :(

aaaah ja, malo se tolažim da je tu veseli december in se veselim okraševanja stanovanja, pa venček, k domačim bom šla kak dan "v varstvo" :) dopoldne ko sm sama doma lahko delam kar mi je volja, tašča je na šihtu :D hehe, to pomeni da lahko spim tut do 10h če mi je volja pa me noben čukasto ne gleda :) hihih.

Alycia...jst srčno upam da je to prehodna faza midva sma tut mela veliko krizo v začetku nosečnosti, on je v bistvu na nek način izgubil tisto fantovsko družbo ki je vsak večer šla na pivo, jaz sem jamrala kak mi je tašča sitna on jo je ščitil kot boga itd... Ampak sma potem ugotovila da se vedno kregava zaradi drugih, nikol zaradi naju in pogovor dela čudeže, čeprav je umetnost najti pravi trenutek pri teh moških. Je pa tako da moja sestra se že par let ločuje in potem gresta spet skupaj pa spet narazen pa ima druge vmes itd. In sedaj se to že tako kaže na hčeri da ne bo mogla it septembra z vrstniki v 1. razred ker ni sposobna niti en list pobarvat, tako je nemirna... tako da polagam na srce, naredi tako da bo najbolje za tvoja dva sončka...

vesper -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 15:09:46)

hej punce

strije- tako kot ste napisale, res so pomembnejše stvari v življenju, kot obremenjevanje s strijami [sm=smiley36.gif] Itak, da smo lahko najbolj srečne pod soncem, da je z našimi sončki vse ok in tudi če pride kakšna strija, bomo že preživele. Je pa vseeno fajn, če lahko greš čez nekaj časa v bikinke in si si všeč v njih, čeprav si rodila [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]

spolni odnosi- kaj je že to??? [sm=jezicek.gif][sm=smiley29.gif] Jaz že sanjam o tem, kako bo fajn ko bomo lahko spet seksali in ko ne bo več trebuščka. Meni se zdaj splooooh ne da, niti pomislim ne na to, ker sploh ne vem kak bi se obrnila ali kaj, ko me vse tak boli. Se počutim ko ena stara mamika [sm=smiley36.gif] Moj isto ni navdušen nad sexom, skozi pravi ne morem, meni se zdi, kot da me mali gleda in ve kaj delama. Pa skozi misli, da ga bi zadel v glavico itd....tako da ja, pri nas tudi ni slončkanja že celo [sm=nosecka.gif] Prve tri mesece so nama odsvetovali in nisva želela tvegat, potem se pa je že itak začel poznat trebušček in nama nekako ni bilo v luštih [sm=jezicek.gif] smo se pa zato bolj cartali in je to tudi fajn. Pa vsak dan dobim milijon poljubčkov na trebuščka [sm=smiley36.gif] Bomo vse nadoknadili kasneje. Se sploh ne bojim [sm=bravo.gif]

Mah punce jaz sem se odločila zdržat do 36.tedna pol pa lahko grem zaradi mene. Mi že zdaj ni predpisala tablet za razvoj pljučk, ker je rekla, da so v 35.tednu že itak skoraj razvita. Če pa pridema do 36.tedna pa smo na konju. Tako da še samo do konca naslednjega tedna moram zdržat, oz.moj mišek, ker se mu nekaj mudi [sm=smiley29.gif]

porod- itak, ene imajo pač zelo suoer izkušnjo, druge bi se najraje obesile kot pa šle še enkrat rodit, trejte bi šle kljub raztrganinam in bolečinam itd...ene pristajajo na CR, tako da ja, različni smo si in hvala bogu, vsaka po svoje. Rodile bomo vse, tako ali drugače pravim jaz. Noter še nobeni ni ostalo detece [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 20:37:53)

Moj porod je bil super :) Sj je bolelo ko hudic, kljub ea. vseen cutis tiste pritiske in js ko sm ze tk ful obcutljiva na bolecino, je blo kr na hard. Ampak je pa trajal tri ure pa smo bli fertik! Lezat sm hotla na desnem boku, na levem nism mogla bit, skos sm mela zaprte oci in pridno predihavala. Sj je kr hitr mino in par ur po porodu, so me vprasal, ce kmal pridemo po novo struco, sm rekla da kamot. Skratka men ni blo tok hudo, da bi se zdj bala tega.

vesper -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 20:44:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

Moj porod je bil super :) Sj je bolelo ko hudic, kljub ea. vseen cutis tiste pritiske in js ko sm ze tk ful obcutljiva na bolecino, je blo kr na hard. Ampak je pa trajal tri ure pa smo bli fertik! Lezat sm hotla na desnem boku, na levem nism mogla bit, skos sm mela zaprte oci in pridno predihavala. Sj je kr hitr mino in par ur po porodu, so me vprasal, ce kmal pridemo po novo struco, sm rekla da kamot. Skratka men ni blo tok hudo, da bi se zdj bala tega.

to je super inigo, če si imela tako fajno izkušnjo. Veš česa je mene strah, ne toliko tistih bolečin pri popadkih, bolj me je strah, da se ne bi kje mali ustavil in bi mu mogli z vakumom pomagat na svet, ali pa kakšni drugi zapleti itd...zgrozim se ob misli, na šive in raztrganine in potem odhod na veliko potrebo itd...pa potem kaki hemeroidi in potem nikol več isti občutek pri sexu itd...take neke bedarije mi hodijo zadnje čase nonstop po glavi. Jaoooo saj še sama sebi grem na živce [sm=smiley29.gif][sm=lev.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 20:57:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

to je super inigo, če si imela tako fajno izkušnjo. Veš česa je mene strah, ne toliko tistih bolečin pri popadkih, bolj me je strah, da se ne bi kje mali ustavil in bi mu mogli z vakumom pomagat na svet, ali pa kakšni drugi zapleti itd...zgrozim se ob misli, na šive in raztrganine in potem odhod na veliko potrebo itd...pa potem kaki hemeroidi in potem nikol več isti občutek pri sexu itd...take neke bedarije mi hodijo zadnje čase nonstop po glavi. Jaoooo saj še sama sebi grem na živce [sm=smiley29.gif][sm=lev.gif]

Ej, cist normalno, da te skrbijo te reci. Sam da ti pa povem, da pa js nikol sploh nism razmisljala o tem. Sploh pa ne o vakumu. Pa mogoc bols, da nism... Bolj odmislis te stvari, manj je pomoje moznosti, da se kj zgodi. Glede rezanja, je res smotano, ampak samega reza sploh ne cutis, mal je neprijetno ko te sivajo, potem je pa par dni tezje sedet. Ampak se da zdrzat, ni take panike. Takrat pase led tam gor dat, v SG so ga vedn radi dali, mal ti pomagajo z lekadoli in gre. Kakanje s sivi tut ni problem. Men ni bil, no. Razn ce mas ful trdo blato... Ce te pa zapre, ti pa daji donat in gre ko sus ven in ne rabis nc napenjat in gre se lazje. Hemorodiov pa jism mela nikol, ti ne znam nc povedat. Seks po porodu je sigurn drgacn. Vsaj par mesecev, da se mal postimajo stvari nazaj in da se snebis straha, da bo bolelo al kj (ce bos sivana). Tko je blo pr men. Pol pa stece in je ful kul :))) Edino kar nism pustila je karkoli po zizah - dokler sm dojila.

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 22:42:12)

Veš česa je mene strah, ne toliko tistih bolečin pri popadkih, bolj me je strah, da se ne bi kje mali ustavil in bi mu mogli z vakumom pomagat na svet, ali pa kakšni drugi zapleti itd...zgrozim se ob misli, na šive in raztrganine in potem odhod na veliko potrebo itd...pa potem kaki hemeroidi in potem nikol več isti občutek pri sexu itd...take neke bedarije mi hodijo zadnje čase nonstop po glavi. Jaoooo saj še sama sebi grem na živce [sm=smiley29.gif][sm=lev.gif]

Mislim, da smo vse prvorodke pred istimi dilemami in vprašanji (razparana lulika, boleča rit, krvavitev v nedolged, katera vstra poroda, bolečine, ...). Jaz imam diastazo še za povrh veliko nad povprečjem, cca 7 prstov v predelu popka tako, da bom lahko po porodu srečna, či nem zgledala kot kenguru mama!

Šele potem, ko sem zaključila Šolo za starše, so se mi začela porajt taka in drugačna vprašanja po glavi, ki me delajo nemirno, namesto, da bi se trezno pripravila na porod. :D Mogoče bo boljše, ko nastopim porodniško :)

vesper -> RE: Januarke 2013 (30.11.2012 22:52:32)

inigo jaz ne vem kaj se mi to plete po glavi zadnje čase ej. Kr znorim lahko. Skozi si hočem to izbit ven iz glave, pa mislit pozitivno, da ja ne bom priklicala kakega hudiča. Mah, bom že preživela. Verjetno je res kriva ta nevednost, ker je pač prvič in potem pomisliš na tiste najhujše stvari, ki bi se ti recimo lahko pripetile [sm=smiley29.gif] No, vsekakor še vedno ostajam pozitivna in mislim na najboljše [sm=bravo.gif]

vijolica me veseli, da potem nisem edina, ki imam takšne in drugačne blodnje [sm=smiley36.gif]
Kaj pa to pomeni pri tebi ta diastaza 7 prstov v predelu popka? Kako to izgleda? prvič slišim [sm=zmeden.gif] Saj zato pa eni pravijo, da ne grejo v šolo za starše, ker ti pač tam povejo določene pripetljaje, ki so sicer redki, vendar niso izključeni. Potem pa se itak samo sprašuješ, kaj če bom ravno jaz tista itd..
V glavnem, jaz v vsakem primeru komaj čakam, da bo to za mano in bom lahko končnoooo objela svojega miškeca [sm=bravo.gif][sm=9nebesa.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (1.12.2012 17:03:49)

hej hej

Kje ste vse punce? Hodim gledat in gledat na forum, pa nobena nič ne napiše. Kaj je samo meni dolgčas? [sm=jezicek.gif]
Danes sem okol iskala adventni venček in je bil dragi z mano in valda itak nisma na koncu nič kupila, ker je njemu vse grdo. Jaoooo, pa 100x sem si že rekla, da ga ne bom vlekla zraven in bom šla sama po teh nakupih, ampak vedno pojem pol ta zarečen kruh [sm=smiley36.gif] Njemu v trgovini itak nikol ni nič všeč, ko pa prinesem domov pa mu je na koncu ful lepo vedno [sm=smiley29.gif][sm=lev.gif]
Potem še grema v Rutar pogledat in me ne spravi domov brez adventnega venčka...[sm=hudicek1.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (1.12.2012 17:14:53)

V MBju vsaki dajo svečko, preden greš prvič na veliko potrebo. Jaz sem bla pametna, kao saj bo šlo brez, ja vraga ja, sem jo pol kar hitro uporabla... Šivi po rezanju niso nek bavbav, men je blo hujše celjenje tam, kjer sem se sama raztrgala. Na koncu sem bla šivana ko ne vem kaj, ampak je ful strokovno nardila, tak da nikoli nisem mela nobenih težav zaradi šivov. Po porodu so me umile s hladno vodo, mmm, je pasalo, tud hladne obkladke so mi ponujale, tak da sploh ni blo hudo.
SO po porodu...Kaj pa vem, men je zdaj ful boljše, kot pa pred porodom... Prvih parkrat mi ni blo fajn, pol pa... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Če bi lahko zbirala med CRjem in vaginalnim, grem takoj vaginalno rodit... Pa zdaj zgleda ne bo mogoče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Misel na CR pa mi je res mučna...

Mi mamo pa bruhico doma... Je revček čist bogi...

nitta -> RE: Januarke 2013 (2.12.2012 12:33:07)

Joj ta zaprtost, meni donat niti malo ne pomaga, lactecon (al kaj je tisto k je reklama na netu) mi je samo prvič pomagal, glicerinske svečke sm dobila in tut čisto nič ne pomagajo. Tako da sploh ne vem kaj naj še naredim, me že vse boli, jest ne morem več velik, se sploh ne spomnim kdaj sm nazadje šla na wc :( aja pa odvajalni čaji in podobne domače zadeve tut ne pomagajo, torej kaj priporočate? naj povem še da veliko veliko pijem (pesin, ribezov sok za kri) in pojem po kilo mandarin na dan :)

vesper -> RE: Januarke 2013 (2.12.2012 19:35:08)

nitta si pa res boga, če si tako zaprta [sm=smiley13.gif] Mogoče še zjutrej na tešče probaš spit kozarec mlačne vode z limono. To baje tudi pomaga pri zaprtju. Pa kak navaden jogurt itd...pa zelje kislo. Mene običajno zelje kr fajn požene [sm=smiley36.gif]
Drugače pa jaz sicer nimam nekih težav z zaprtjem hvala bogu. [sm=bravo.gif] Imam pa zato z pekočo zgago, da bom hin od hudega. Res je neznosno, se mi zdi da me celo telo boli od te zgage [sm=smiley29.gif]
Pa to tiščanje v trebuhu [sm=smiley29.gif][sm=lev.gif][sm=smiley29.gif] najraje ne bi cel dan nič jedla, pol bi mi bilo še edino ok, ampak kaj ko sem pa lačna in pol se najem, pol pa umiram od hudega [sm=hudicek1.gif]

Iiiiii se pa moram pohvalit, da je moja prijateljica danes rodila zdravo punčko [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Sicer se je reva ful namučila, je imela popadke na 10min iz petka na soboto ponoči ob 2h zjutraj so se začeli na 10min intervale. Celo noč ni spala itak ne, v bolnico pa je potem šla nekje ob 16h popoldne včeraj, potem še vedno popadki na 10min, začela se pa je agonija ob 12h ponoči z popadki na min in nič odpiranja. Tako je revica trpela do 5h zjutraj danes, ko je končnoooo rodila. Torej vse skupaj je trajalo dobrih 26h. Vsaka ji čast, prenesla je herojsko. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

neonaia -> RE: Januarke 2013 (2.12.2012 21:51:19)

nitta: men pomaga sok iz suhih sliv iz dm-a (gesunt plus al neki tazga).spijem ga zjutri na tešče...zmeši si ga z mal tople vode in rukn (ene 3 dcl) ;)

drgač je pa treba velik tekočine pit...v to ne štejejo sokovi in sadje, ampak navadna voda in nesladkan čaj! torej vsaj 2L tekočine+ vse sokce in mandarince je treba za normalno prebavo...če pa še to nebo pomagal, pa nevem..zdravnik?

uf...js pa že komi čakam pregled...šele čez 10dni ga mam, zarad odsotnosti G..upam da je vse ok, pa da tamala počaka še ta mesec, k nimamo še nč opran, postlce ni, lupince...skor nč.upam da nasledn tedn use zrihtamo, k me kr mal skrbi, da nebi blo nč prpavlen pa bi mogla rodit [sm=smiley13.gif]

sex: nevem kako zdržite brez! [sm=smiley36.gif] men že skor celo nosečnost ful sede seveda mi je tut prej)...mojmu tut...seveda upoštevava drug druzga če kdaj ne paše, ampak načeloma sva aktivna vsaj 3x na tedn[sm=zajcek.gif]

lepo mejte pa dobr pogrejte bušije!

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (3.12.2012 8:03:10)

hei punce!

Jaz tud hvala bogu nimam tezav s prebavo. nekaj casa je sicer bla kriza, zdaj pa bolj proti koncu gre, boljse je :) je pa res, da jaz sigurno na dan spijem vsaj 3 litre vode, mogoce tudi to pomaga.

evo jaz korakam v zadnji teden dela. joj kak sem vesela...ne morem vam povedat. je pa res, da me je cez vikend kr kontretno trebuh bolel. zdaj pa ne vem ali je to zato, ker je pridobila na tezi al zato, ker se mi toliko premika. ko se bozam po trebuhu imam tak cuden feeling. ne vem zakaj. [sm=zmeden.gif]

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (3.12.2012 8:39:06)

hey punce, kako ste? mate kaj snega? pr ns je glih za vzorc....
sem bla pa včeri tok tečna, da sm šla sama seb na živce, pa vse me je bolel pa tiščal navzdol, ful sm bla zmatrana (ne vem od česa) in pol še moj dedc špika vame - pa kaj je, pa kaj sem jst kej naredu, pa kaj si zarad mene sitna.... matr, to me še bolj raz... in sem šla spat po kosilu, pa se nism mogla naštimat, da me ne bi kej bolel, ojejejejej, sam dons sm pa zato boljš, hvala bogu, ker sem že mislila, da bom pa zdej zadn mesec vsak dan taka, to pa ne vem kam bi me prpelal.
sex - jst mam pa od 5.meseca že tok libido, da bi kr naprej, pa bi mojmu tud pasal, ampak se mu od novembra že morva odpovedovat - preventivno, naju pa tok to muči in že kr nekak odštevava kok dolgo bo še tko.
prebava - zdaj imam super, no že kar nakaj let, me je pa dost mučila, ja. Popravila sem jo s kefirjem in semenkami za zajtrk (to imam še zdaj v navadi), ko je bilo pa res hudo, so mi pa popmagala suhe slive namočene čez noč v vodi - naslednje jutro se ta voda spije in slive poje. Pa seveda ogromne količine tekočine.
Vesper - čestitke tvoji kolegici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], samo si pa ne predstavljam, kako je zdržala 26 ur, pa da ji niso kako pospešil, al pa CR nardil. Upam, da nas čaka hitrejši porod.

vesper -> RE: Januarke 2013 (3.12.2012 9:32:10)

dobro jutro punce [sm=kava.gif]

mi imamo pa tako lepo snežno idilo, da bi kr doma ostala in gledala ven pri oknu. Kot v pravljici je sedaj pri nas. Vse okrog in okrog pobeljeni gozdovi in travniki, pa takooo lep sonček.
Pa včeraj sem si vse lepo okrasila po hiši in imamo sedaj tisto pravo decembrsko vzdušje [sm=bravo.gif]

Moje počutje pa je kljub decembrskemu vzdušjo malo ne za znoret [sm=jezicek.gif] Hrbet me tak cel boli da bom hin, trebuh pa itak. [sm=smiley29.gif] Iz ene na drugo stran se prestavljam ko ena breja slonica [sm=smiley36.gif]
Moram pa povedat, da zdaj dva dni odkar sem se odpovedala moji jutranji kavi [sm=smiley19.gif] gre zgaga malo na boljše. Zvečer še sicer je kriza, ampak vzamem rennie in je znosno. Čez dan pa malo popušča menda. Jah, kot zgleda se bom mogla kavi izognit, dokler ne pride [sm=duda.gif] in seveda tudi mleku.

ja sandrika tud men ni jasno zakaj so jo pustili tak dolgo se mučit [sm=hudicek1.gif] Tud jaz si ne predstavljam tega. Nisva še niti govorile podrobno, samo par besed, ker je ful utrujena, tak da še jo moram vse podrobno izprašat, ko pride malo k sebi.

Sem vam že povedala da sovražim ponedeljke [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (3.12.2012 9:40:45)

vijolica me veseli, da potem nisem edina, ki imam takšne in drugačne blodnje [sm=smiley36.gif]
Kaj pa to pomeni pri tebi ta diastaza 7 prstov v predelu popka? Kako to izgleda? prvič slišim [sm=zmeden.gif] Saj zato pa eni pravijo, da ne grejo v šolo za starše, ker ti pač tam povejo določene pripetljaje, ki so sicer redki, vendar niso izključeni. Potem pa se itak samo sprašuješ, kaj če bom ravno jaz tista itd..
V glavnem, jaz v vsakem primeru komaj čakam, da bo to za mano in bom lahko končnoooo objela svojega miškeca [sm=bravo.gif][sm=9nebesa.gif]
[/quote]

evo mene, po deloma prespani noči. :) sn se zbudila, ko se je pojstla pajtlala levo in desno in nisn mogla naza zaspat[sm=smiley13.gif]
Diastaza (str se meni se zdi reče diastaza rektusov) je, da se ti trebušne mišice fejst narazen nategnejo, oz. raztegne se vezivno tkivo med desno in levo stranjo trebušnih mišic (http://www.aktivni.si/nosecnice/resnice-o-diastazi-rektusov/). Normalen razmak med nosečnostjo je za 2 prsta, kar bi se naj vsaki načeloma mišice na trebuhu malo razprle. Či pa je še kera, ki je pred nosečnostjo športala in se do zadnjega dvigovala naprej s trebuhom, vse veselo delala in jo je bolel križ kot 100 hudičov, potem sma na istem.
:D
Baje, da ti pridejo diastazo zmerit po porodu fizioterapevtke. Jaz sem zaradi bolečin v križu začela hodit na plavanje in nam jo tam v sklopu vadbe preverjajo. Glede na višino moje nosečnosti bom prišla na 8 prstov [sm=smiley6.gif]
Ginekolog mi je rekel, da odvisno koliko se nazaj popravi, da mi pač ostane abdominalna kirurgija po koncu rodne dobe. Vstavijo mrežico spredaj, da ti kasneje v življenju kdaj črevesje ne pogleda ven :(

To je to. Boli ko se razeguje, boli križ in po porodu ne izgleda estetsko.. ****t ga, zdaj itak nemrem več nič. Lahko samo molim in upam, da mali ne bo zrastel v nekega velikana še v teh 6 tednih :)

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (3.12.2012 9:49:49)

Jutro punce!!!! Da še jaz opravim svoj raport [sm=smiley1.gif]. Noč "normalna", to pomeni 2x popolno bujenje, ostalo pa premetavanje z boka na bok. Danes ponoči se mi je zdelo, da se nekaj trese, pa sem se odločila, da bom raje tiho, da ne bo kdo mislil, da se mi blede. No in pol ravno zdaj berem, da je bil potres! Nič kaj groznega, ampak vseeno. No, priznam tudi, da ga ne bi niti slučajno čutila, če bi normalno spala.

Drugače je pa vse dokaj ok, točno danes mesec imam rok. Me res zanima kdaj bo. Sva se dogovorila, da točno za Novo leto ne bom v bolnici, ali prej ali kasneje. Pa da vidim kakšna je moja avtoriteta.
Dobre ste, ki zdržite brez kave, jaz moram imeti jutranji ritual, pol je pa ok. Zgaga in križ...na srečo še ok, mi pa nenormalno fejs trdi trebuh. In pol ne vem, sploh ko hodim, ali naj se ustavim ali naj ga "prehodim" kot sem brala nekje. Kako je pri vas s tem?

Pozdrav in uživajte v decembru!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (3.12.2012 10:08:40)

Hej nosečke!

Kako ste kaj? Moj vikend je bil… eh!

Hemoroidi – DOBLA SM JIH! Sm si delala brazilsko v soboto in me je nekaj zabolelo tam spodaj. In potem pogledam in vidim, da mam črevesje zunaj. Ma groza no… pa nikol trdo ne kakam, nč me ni bolelo… no, do sobote. Zdj jih pa tut jst mam…

Nitta – ne vem ka ti nj še rečem okol prebave… si skoraj vse probala, no. lahko poskusiš še z večjo dozo lactecona. Itak je to sam mlečni sladkor in škodoval ti ne bo. V najslabšem primeru boš mela drisko.

Neonaia – matr si srečka! Jst mam včasih take nenadne lušte, pol me pa v trenutku mine… eh!

Rebra – še vedno ta pekoča bolečina… men se bo zrolalo! G mi bo itak rekla, da je to normalno…

Včeraj sva bila z mojim na pijači s parom, ki se dosti družimo. In so bumbri stavli kdaj bom rodila. Skratka, vsi so dali datume pred mojim rokom. Hura za vse! Jst sm rekla, da bi kr v prvem tednu januarja… ampak kr mal dvomim, da bo moja želja uslišana.

Lulanje – ko sm se tk pohvalila prejšn tedn… no, tisti dnevi so mimo. Zdj spet veselo hodim vsaj 3x na noč.

Otrdevanje trbuha – jst sm ga začela čist drgač čutit. Otrdi mi sicer cel trebuh, neko čudno stiskanje pa čutim sam v predelu pod popkom – spodnji del trebuha. Skratka, čist drgač kot prej.

Zdle se pa z malim na hitr oblečema in grema v laboratorij, morm vodo dat, pol ga pa plejem k zobarju. Sva opazila luknjico na enem zobku in mromo to porihtat. Me kr mal skrbi kk bo to šlo, kr ne more zdj na men sedet – je trebuh napoti.

vesper -> RE: Januarke 2013 (3.12.2012 15:41:58)

jaoo punce, vidim da imamo vse iste probleme. No, to me kr tolaži, da nisem edina [sm=smiley36.gif]

inigo [sm=smiley31.gif] za hemeroide. Boga reva, pa ravno zadnjič smo se pogovarjale da še jih nikol nisi imela.
No, saj jaz pa sem se še danes zjutraj na veliko hvalila, kako jaz nimam problemov s prebavo in evo mene. Zdaj še mi samo hemeroidi majnkajo in sem kompletna. Pol pa lahko kr znorim [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Danes sem se peljala iz mesta domov sama in sem mislila da bom kr umrla, ko sem mogla vozit. Ful mi je bila muka in kr neke krče sem dobila v trebuhu [sm=smiley13.gif] Pa sem mislila, da se meni to ne bo zgodilo, ziher ne.

vijolica boga reva, to pa verjetno ni fajn občutek. Jooj upam, da se vse ok izteče in da ne boš imela posledic.

Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>