|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
17.1.2013 16:01:16   
pinky86
Pozdravljene januarčice 2013 ... nisem sodelovala v vaši skupini, sem bila pa pri prvi nosečnosti prav tako pri januarkah in me je kar nekaj pičilo, da pridem pogledat kako vam gre user posted image sem namreč tudi sama tik pred rokom. Sem pa čisto šokirana, koliko vas ima napovedan CR in sprožitev poroda, še celo pred PDP-jem user posted image Ženske imamo neverjetno moč in telo zmore čisto samo voditi porod, samo zaupati si moramo. Jaz vam želim čim več naravnih porodov in naklonjene babice user posted image Predstavljajte si, da bo vse šlo super gladko in odmislite moteče okolje. Čim manj posegov in kemije v telo, ker vse pušča posledice.

Ko je ravno debata o dodajanju D vitamina. Popolnoma nepotrebno. Otroci tega ne potrebujejo. Tako kot je napisala vesper - še ena tržna niša, ki služi na zaskrbljenih starših.

Uživajte v zadnjih dneh (tednih) nosečnosti. Trebuščka kmalu ne bo več. Zdaj smo lahko 9 mesecev v sebi čutile rast našega otročka, ki bo kmalu pokukal na svet. A ni to res nekaj najlepšega? user posted image

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
17.1.2013 16:19:50   
Pikica_82
Dan. Še sem tu... user posted image

Nitta čestitke! Upam da nisi jezna, sem še na FB javla user posted image  
Samo so pa res kreteni, da so jo tako pustili, revo user posted image  Mi je pa malo čudno, da se tisti osebi ni dalo vstat, a ni vedno en dežuren G v P? Kaj če bi bil urgentni CR al pa pri kateri kakšni drugi zapleti, bi čakali, da se iz postle spravi al kaj? Jao, kam smo prišli...

Mi bomo s temi kapljicami čakali, da vidimo, kak bo s krčki. če bodo, ne bomo dajali vsaj dokler ne minejo, drugače pa bomo poskusli. Al pa šli po tiste v AVS, kaj pa vem. Se bom sproti odločala glede na malo.

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
17.1.2013 16:26:32   
Pikica_82
Pinky o tem, da je telo (sodobnih) žensk sposobno samo vodit porod, pa lahko debatiramo user posted image  Moje mnenje je, da žal ne več, vsaj pri veliki večini ne. Telo vedno večih žensk ni niti več sposobno pripeljati nosečnosti zdravo do konca (preeklamsija, hellp, sladkorna...), kaj šele, da bi porod spravile "naravno" skozi. Žal. Čeprav se načeloma strinjam s tabo, da ne bo pomote, ampak moraš res met zadeve pošlihtane v glavi, dobro babico predvsem pa telo, ki je voljno sodelovat. Pa brez sodelovanja otroka tud ne gre. Pa tud zakaj je toliko CRjev... Zaradi predčasno sproženih porodov iz dobrobiti mamice (bolezni, zaradi katerih so včasih ženske umirale ob porodu), nepravilnih leg otrok (včasih so v takih legah pustili rojevat naravno...). Se vprašaš, kaj je boljše...
Eh, malo bluzim, sorry user posted image

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
17.1.2013 17:15:09   
vesper
pikica jaz se popolnoma strinjam s tabo. Saj je res, da je naraven porod, pač naraven, vendar tukaj je ogromno dejstev tudi zakaj se odločit za alternativo. Jaz priznam, pri meni je recimo prevladal strah pred naravnim porodom, ker sem pač že v naprej imela napovedan težek porod, pa ne toliko pred bolečinami samimi, ker bi to že potrpela, ampak pred tem, da bi šlo karkoli narobe. Potem pa je tukaj še ogromno drugih dejavnikov, tako kot si sama napisala.
Plus tega jaz sem mnenja, da bi vsaka ženska morala imet možnost, da se sama odloči kako bo rodila, ali naravno ali z CR. Tako pa te možnosti v Sloveniji žal ni, razen seveda pri VIP user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

Neposredna povezava do sporočila: 3554
17.1.2013 17:16:52   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

Pinky o tem, da je telo (sodobnih) žensk sposobno samo vodit porod, pa lahko debatiramo user posted image  Moje mnenje je, da žal ne več, vsaj pri veliki večini ne. Telo vedno večih žensk ni niti več sposobno pripeljati nosečnosti zdravo do konca (preeklamsija, hellp, sladkorna...), kaj šele, da bi porod spravile "naravno" skozi. Žal. Čeprav se načeloma strinjam s tabo, da ne bo pomote, ampak moraš res met zadeve pošlihtane v glavi, dobro babico predvsem pa telo, ki je voljno sodelovat. Pa brez sodelovanja otroka tud ne gre. Pa tud zakaj je toliko CRjev... Zaradi predčasno sproženih porodov iz dobrobiti mamice (bolezni, zaradi katerih so včasih ženske umirale ob porodu), nepravilnih leg otrok (včasih so v takih legah pustili rojevat naravno...). Se vprašaš, kaj je boljše...
Eh, malo bluzim, sorry user posted image

kaj se tice Crjev se jaz strinjam s pikico. Mislim, da ga nobena ne bi imela, ce bi bil otrok prav obrnjen. sigurno pa ni normalno, da se rodi z ritko naprej, poleg tega se torok izredno utrudi pri tem, da ne govorim o mamici. ne vem zakaj bi izvajali to, ce je medicina danes napredovala, kot je napisala pikica. jaz bi vsekakor rodila naravno, ce bi bila moja pupa prav obrnjena, pa vse ostale tudi. pri ugrentnih CRjih, pa se verjetno dela v dobrobit obeh,a ga ne naredijo kar za brezveze.

Neposredna povezava do sporočila: 3555
17.1.2013 19:04:05   
Inigo
Ce ima otrok lego s kateri se ne more normalno vaginalno rodit, pac sledi cr. Tu res ni nobene znanosti. Vsaj zame ne. Ce je pa mozen vaginalen porod in ni nobenega razloga za cr... Mi je pa to modna muha in mi je to totalno mimo. Pac moje mnenje.

Kaj novega? Pr nas cist nc. Danasnjega dne je ze skoraj konec, tko da 17.1. sigurn ne bomo rodili :)

Neposredna povezava do sporočila: 3556
17.1.2013 19:16:34   
Pikica_82
Pri nas tudi nič novega na Balkanu... Poskušam odmislit celotno zadevo, pa mi ne uspeva najboljše... user posted image

Sam ne vem, če pri nas sploh delajo CRje zaradi muhe mamice...
Ma na koncu je važno, da sta mami in otrok zdrava, naravno al s CRjem.

Kak ste/boste oblekle malčke za iz P? Mene je mama danes sekirala, da mam ful premalo pripravljeno; bodi, majčka, zokenčki, hlačke s stopalci, plišaste hlačke, pleteni copatki, plišasta debela majčka, pa vreča od jajčke in dekica. Ona bi še en pajacek dala gor...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
17.1.2013 19:59:57   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

Pri nas tudi nič novega na Balkanu... Poskušam odmislit celotno zadevo, pa mi ne uspeva najboljše... user posted image

Sam ne vem, če pri nas sploh delajo CRje zaradi muhe mamice...
Ma na koncu je važno, da sta mami in otrok zdrava, naravno al s CRjem.

Kak ste/boste oblekle malčke za iz P? Mene je mama danes sekirala, da mam ful premalo pripravljeno; bodi, majčka, zokenčki, hlačke s stopalci, plišaste hlačke, pleteni copatki, plišasta debela majčka, pa vreča od jajčke in dekica. Ona bi še en pajacek dala gor...

tut jst. pa kk naj odmislim, če mi bo razneslo prsni koš... če bi lahko odmislila bolečino, bi najbrž lahko odmislila tut porod. nekako mi nč ne rata od tega... user posted image

CR kot modna muha pr nas naj neb bil možen. če pa navedeš patološki strah pred vaginalnim porodom, pa je to lahko indikacija za CR... vem, da moraš čez neke psiho teste in to... če se pa prav pišeš, pa je v naši državi itak vse možno user posted image

jst mam pripravljen bodi z dolgimi rokavi, bombažne hlače s stopali, plišast pajac s stopali, debele zokne, zimski pajac, ki je kot vreča spodaj in dekco za čez pokrit. aja pa eno bombažno kapco in plišasto za čez (to ne vem, če bo šlo skoz... bomo probali. se bojim, da bo preveč) in rokavičke.

Neposredna povezava do sporočila: 3558
17.1.2013 20:27:48   
pinky86
Pravzaprav je tako, da smo v večini pozabile, da to zmoremo, zavaja pa nas sodobna medicina, ki je prevzela vodenje poroda, namesto, da bi to prepustila mamicam in nam bila med dogajanjem samo v oporo, ter seveda na voljo ob zapletih, ki bi resno ogrožali mamico ali otročka.

CR po želji ne izvajajo, saj si ga ne moreš izbrati sam. Sem pa mnenja, da ga velikokrat prehitro ponudijo. Nittin primer je izjema, ker njo so pa čisto predolgo pustili, če so videli, da ni nekega napredka.

Kar se tiče nosečniških "bolezni" - so samo posledice današnjega nezdravega načina življenja.

Oblačilca: vse tanko spodaj in vse debelejše zgoraj + še pajac. Če bo zunaj res mrzlo (npr. -15), pa ga v lupinici pokriješ še z dekico.

Poslušajte svojo intuicijo in se ne ozirajte na druge - mamica najbolje ve in čuti za svojega otročka. Babice (naše mame) so pa to vlogo že izpolnile in bi morale biti zdaj samo aktivne opazovalke user posted image

Srečno user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
17.1.2013 21:08:09   
matejad
Še jst, še jst...user posted image
Danes pregled...urin b.p., vaginalno ne mi pregledal, je rekel, da že ve, kako je spodaj in da pustimo vse skupaj, da se le začne... Na CTG popadki, jih imam v bistvu že cel dan na 20 minutuser posted image  V soboto imam kontrolo. V naši P sprožijo najkasneje 5 dni čez rok. Danes so eni mamici, ki jo poznam, tretji dan čez rok. Verjetno bom imela pester vikenduser posted image

Jst mam za bejbo pripravljeno tanko (bombaž) za spodaj, za zgoraj pa pliš, potem pa kombinezonček in dekica.

Nitti pa čestitke za malo Mio.

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
17.1.2013 21:27:01   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: matejad

Še jst, še jst...user posted image
Danes pregled...urin b.p., vaginalno ne mi pregledal, je rekel, da že ve, kako je spodaj in da pustimo vse skupaj, da se le začne... Na CTG popadki, jih imam v bistvu že cel dan na 20 minutuser posted image  V soboto imam kontrolo. V naši P sprožijo najkasneje 5 dni čez rok. Danes so eni mamici, ki jo poznam, tretji dan čez rok. Verjetno bom imela pester vikenduser posted image

Jst mam za bejbo pripravljeno tanko (bombaž) za spodaj, za zgoraj pa pliš, potem pa kombinezonček in dekica.

Nitti pa čestitke za malo Mio.

Wuhuuuu! Toraj lahko odstevas dneve, ce ne ze kar ure :) Superca! Toraj navijamo zate!!!

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
18.1.2013 8:47:01   
nusika2013
hei!

evo pa je koncno petek. jaz sem seveda spet 2,5 uri bedela ponoci, mi je blo tako slabo, da sem mislila, da bom bruhala. grozna noc v glavnem! upam, da ste jo druge boljse prezivele.

jaz imam za domov: bombazni bodi, stramplcke, plisast zgornji komplet, zokencke, merino skorncke, jaknico za zgoraj (z rokavickami) in kapico, pa dekico.

kaj se tice CRjev pa tak kot si napisala ingo...ce imas pravi priimek al pa dovolj denarja, mislim, da pri nas ni ovir.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
18.1.2013 9:00:59   
Pikica_82
Jutro. Preden pa tale RR okno odpre... Še rodiš prej.

Matejad superca, če se kaj dogaja! Al je že kaj novega?

Jaz sem tudi šla spat komaj ob 1h, pol se je mali prišetkal ob 4h v mojo posteljo, ob 8h sem že poslušala Mamiiii dobro jutro, sonček je vstal! Ah ja... Bomo pa popoldan spali...

No, torej mam jaz čist dovolj pripravljeno... Pa itak napovedujejo ful + spet drug teden, jupi.

Neposredna povezava do sporočila: 3563
18.1.2013 10:16:45   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Sadrika - o, končno!user posted image Sem se že spraševala kaj je s tabo. No, očitno sva se res za malo zgrešili, js sem šla 1o. ravno domov. Tudi jaz poroda nočem komentiratiuser posted image . Drugače - si ok? Kako si bila zadovoljna z vsem v Celju?

Nad CE sem totalno razočarana, najprej, da so me pustili tako dolgo čez PDP, pa potem s tem, da ni noben preveril (ker kao to ni pomemben podatek), da nosim tako velikega otročka za svojo konstrukcijo in še potem nad tem, da sem mogla it tko zmatrana v porodno (48 ur nisem spala zarad popadkov)
Kar pa zadeva babic potem na oddelku, katastrofa, nimam besed. Edino kar lahko pohvalim, pa ne samo pohvalim, zame je ta Dr. dobesedno bog, to je DR.Koren, če ga ne bi bilo, ne vem kako bi in še on je rekel, da če bi bilo po njegovem, bi že zdavnaj rodila, pa o tem, da je imel slabo vest, ker sva delala še obrat, sploh ne govorim. In ko sem ga vprašala, če bo lahko on nareil CR, se je opravičil, da žal ne, ker mora biti v eni drugi porodni, in ko sem že ležala v operacijski, je prišel in rekel, da bo on operiral. Res ga spoštujem in sem mu hvaležna za vse. Kapo doluser posted image
Kako si pa ti bila zadvoljna?

Kar zadeva prehrane, jaz ne kompliciram, jem praktično vse, razen sveže sadje in zelenjave ne, jo prekuham za kompote in zelenjavne priloge, aja, kavo sem pa res opustila, ko med nosečnostjo nisem mogla (pa ne namerno), ampak sem opazila, da imam tudi zmanjšan apetit.

Imamo pa velik problem s hranjenjem našega pikeca, namreč zelo je len in bi samo spal, jaz nimam dovolj mleka, pa še nosek mu nagaja, še ima vedno zamašenega, ker je spil veliko plodovnice.
Imava pa navado, da je najprej pri meni na dojki (pa to lahko traja ure in ure, ker spi vmes, pa pozabi vlečt, ali pa samo malo sesa in ne vem, če kaj spije), potem mu dam po steklenički svoje načrpano mleko, ko sem si ga med njegovim spanjem načrpala (to je samo ca.20 - 30ml), pa še novalac tudi ca. 20ml spije, kar se mi zdi čisto premalo. Kako ste ve zverzirane z dojenjem in kako dolgo ste potreboval, da je steklo? Jaz sem že čisto z živci na koncu, ne vem več kaj naj naredimuser posted image . Ponoči se pa zbudi samo 1x, da ga nahranim, pa mi je patronažna rekla naj ga nič ne budim, samo me je kar strah, ko bo prinesla v pon,tehtnico, da ga malo zvagamo kako napreduje.

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
18.1.2013 12:52:25   
matejad
Jst še vedno tle...vedno, ko grem zvečer spat, me vse mine...kok me to jeziuser posted image  Čez dan pa opet popadki, mislim, kje je logikauser posted image
Bom jutri povedala na kontroli, najraje bi res kr notr ostala in to je to... Je ena ful v redu ginekologinja dežurna, mlada, res ful ok, naj me ona zrihta, bi bla tolk vesela!

Prav čudno in v bistvu zelo žalostno, kaj se dogaja z CE P user posted image  Se mi zdi, da sem še pred leti brala pohvale, zdej pa kr tak... Pri nas se res tolk trudijo (Brežice), res same pohvale!

Sadrika, upam, da vama steče dojenje! Dej še vztrajaj...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
18.1.2013 13:38:08   
vesper
sadrika prvo en virtualni user posted image ful mi je žal, da si imela takšno porodno izkušnjo in vse to po krivdi osebja v bolnišnici. Žalostno, kot da itak ženska že sama po sebi ne trpi dovolj v tistih bolečinah in strahu, da bo vse ok, potem te pa še osebje tako negativno preseneti. No, vsaj hvala bogu za eno svetlo dušo kot praviš tega doktorja. In pa seveda tvojga angelčka, ki je zdrav privekal na svet. Mamice itak pozabimo na vse bolečine, ko zagledamo svojo zdravo štručko, je tako user posted image
Sedaj pa glede dojenja mi smo imeli popolnoma enako zadevo kot jo imaš ti. Moj malček je sicer zizal, vendar mi je med zizanjem tako trdno zaspal na joški, da ga niti z traktorjem nisem mogla več zbudit. Edino jaz sem ga takrat pač odstavila. Ampak, posledično sem ga zato pristavljala vsako uro do dve in odstavljala na pol ure. Kaj se je zgodilo, ni se mi redil. Jaz sem mislila kako fajn nama je dojenje steklo, kako lepo se na polno dojiva, potem pa šok ko pride patronažna. Ni se zredil niti grama. user posted image Seveda mi je takoj povedala da moramo na dodatek, ker se pač nič ni zredil in je obstajala možnost, da mi začne še bolj hujšat. Ker recimo naš mali se ni drl in jokal, da bi bil lačen, on je bil zadoboljen s količino ki jo je popil ,vendar to je bilo zanj občutno premalo.
In seveda, ker smo morali na dodatek, sem se jaz začela zelo sekirat in me je pekla vest, ker sem resnično imela v glavi da bom dojila. Plus tega zelo ponosna sem bila na sebe, ker sem se res trudila, da sem dobila mleko in ogromno sem nardila zato, da bi ga imela čimveč. Ampak žal, to ni vse. Tako sma začela z dodatki. Prvo dojenje, nato vaganje, potem dodatek 30ml (isto imava novalac). Kaj se je zgodilo, ko smo enkrat dobili flaško, ziza ni bila več dobra. Potem sem vseeno vstrajala, dojenje je bilo kr mukotrpno, mali se je drl do plavega, jaz pa zraven švicala. V glavnem en sam boj. Posledično sem začela izgubljat mleko, normalno, stres, sekiranje, dodatki itd...veš kaj mi je rekla patronažna: Zdaj se pa nehajte že enkrat sekirat in imet slabe vesti, nardili ste vse, lahko ste ponosni na sebe, zdaj pa počasi dajte prednost otroku in preidite na dodatke. Veste kaj, srce me boli, ko gledam te mamice kako jih forsirajo z dojenjem za vsako ceno in potem se tisti čar zaradi nervoze in upanja po uspehu seveda izgubi. Je rekla, poglejte, pomembno je da se otroček redi, prav nič mu ne bo majnkalo. Ima mamico, ki ga ima najraje na svetu, je sit, previt, kaj bi še lahko želel. Največ kaj mu lahko ponudite ste vi, ki ste srečni in zadovoljni, potem bo tudi on srečen in zadovoljen. In tako mi je odprla oči. Nehali smo se sekirat, pikec se lepo redi, nima krčkov, se cartamo in smo srečni. user posted image user posted image Jaz se popolnoma strinjam, dojenje je nekaj najlepšega in mamino mleko je zagotovo najboljše kaj lahko otroku ponudiš, vendar le takrat, ko je mamino mleko dovolj kvalitetno, da lahko otročku nudi ustrezen obork. Če pa temu ni tako, pa je boljše otročka hranit z AM in titi čas in živce, ki ga izgubljaš pri dojenju, ki žal ni takšno kot bi moralo bit, pa je boljše izkoristit za cartanje, posvečanje otročku in sprehajanje po sončku user posted image user posted image
Takšno je pač moje mnenje.

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
18.1.2013 13:52:04   
Lucka_
pozdravljene.

to, da se sproža pet dni po PDP, je total bedarija. Hruška pade z drevesa, ko je zrela, jabolko tudi - otrok pa se tudi rodi, ko je njegov čas. Kdo vam pa lahko zatrdi, da je to res tisti najboljši datum? Da bi res moral bit vaš otrok rojen točno takrat?

Jaz sem 7 dni čez rok, že od lani hodim odprta 4 cm po svetu - ja, naveličana sem že vsega, mi pa vseeno še na kraj pameti ne pade, da bi si pustila predirat plodove ovoje, kar je postala stalnica v naših porodnišnicah. In če se že to naredi, ker je pač "potrebno" sprožit porod, je zrelo čakat na popadke - in zdravniki, ki se na te zadeve spoznajo, čakajo tudi en dan - ostali pa kar po pol ure hop na umetne.

Ista zadeva je s carskim rezom - a mislite, da 200 let nazaj, če je bil otrok na ritki, da so kr vsem carskega nardili? Medenična vstava *ni* direktna indikacija za CR in ni res, da se tako ne da roditi - samo redki, preredki so zdravniki, ki to znajo. In ni res, da je potrebno žensko pri tem prerezati, da spraviš glavco ven. Samo v Sloveniji pač verjetno res trenutno ni nikogar, ki bi se tega znal pravilno lotit.

Pri nas so se porodi začeli vodit in ne spremljat, ženske pa so se pustile prepričat, da tega ne zmorejo (da imajo premajhno medenico, da imajo prešibke popadke, da blablabla). In smo, kjer smo. Žal.

Pa tule ne govorim o tem, da se vsaka ženska pač odloči za sebe, kako hoče rodit - ja, res je, medicina je napredovala, lahko izbiramo, hvala Bogu - naj se vsaka odloči, kaj ji paše. Problem je v tem, da se ženske v osnovi sploh več ne zavedamo, da smo tega SPOSOBNE. Žensko telo je ustvarjeno za to, da rodi otroka. S podporo partnerja, babice, doule. Moje, tvoje, njeno.

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
18.1.2013 15:06:03   
nusika2013
Lucka_ spostujem tvoje mnenje, sploh kaj se tice normalnih porodov in sprozevanja le teh. Moje mnenje osebno je, da v SLO zenske se kr ok rojevamo. Jaz trenutno poznam izredno malo porodnic, ki so npr vzele epiduralno, ce pa pogledas malo na TV, kaksno oddajo iz Amerike (kot primer), pa cisto vsaka vzame epiduralno. Sploh ne znajo vec rojevati brez tega...kar pa si napisala glede CRjev pa je po eni stran res, po drugi pa (meni kot nosecnici) povzroca manj skrbi, ce vem, da doktor, ki bo stal pred mano ni sposoben ali ne zna voditi poroda v medenicni vstavi. Mene bi pobralo od strahu, ce bi ze vnaprej vedla, da niso cist sigurni kako to gre in da zenske ni treba pri tem popolnoma iznakaziti. Jaz osebno bi se odlocla za tak porod, ce bi vedla, da je dr. ve kaj dela pred mano in da ce pride do komplikacij, ve, kako odreagirati. Sigurno pred tolkimi in tolkimi leti niso rojevali s CR, ampak je tudi dosti vec zensk zaradi tega umrlo. nobena od nas pa si ne tako, ne drugace, ne zeli iznakazenega telesa. vsaka bi naredila vse za svojega otroka, kar pa se ne pomeni, da more skozi muke, samo ker so vcasih tako rojevali. sigurno pa je poseg CR nastal z razlogom...

me pa razjezi ze tak odgovor, ki so ga dali nitti, ces da ob 3 ponoci pa noben ne bo hodil v sluzbo, da bo njej CR naredil. In pol naj zaupas nasemu zdravstvu...sem vceraj mojemu povedla kaksna je njena zgodba, pa je rekel, da bi verjetno pol porodnisnice unicil, ce bi dobil tak odgovor...jah p....kaj ne placujemo za taksne stvari zdravstvenega zavarovanja?!?!?!?

dojenje
glede dojenja pa se strinjam z vesper. ce si se potrdula in se trudis, pa vseeno ne gre nikakor, pac ne gre. nehaj se obremenjevati in poskrbi, da bo otrocek srecen. saj nisi takoj obupala...se se trudis in se tudi verjetno se bos malo...tud mene je mama dojila samo 14 dni, pa ne vem, ce sem bila v zivljenju 2 krat bolana, koncala sem faks in nimam nobenih drugih problemov user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lucka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
18.1.2013 15:23:01   
vesper
lucka tudi jaz spoštujem tvoje mnenje, vendar se glede vsega pa nikakor ne strinjam s tabo. To kar si rekla, da so pred 200leti ženske rojevale naravno ne glede na lego otroka ja, je že res, vendar takrat je bilo ogromno primerov smrti matere in otroka. Sedaj smo pa v 21.stoletju in nikakor se mi ne zdi prav, da bi ženske zavračale možnost pomoči pri porodu, kot je recimo epiduralna ali pa CR. Ja, res je, za ene, sploh v svetu je CR postal modna muha, vendar je pa tudi operacija zaradi katere je bilo marsikatero življeje rešeno.
Zato po mojem mnenju ne drži, da zdravniki niso usposobljeni za primere otrok, da bi se rodili v medenični legi ali obrnjeni na ritko, moje mnenje je, da so naša življenja in medicina toliko umsko napredovali, da se zavedajo kakšno je tveganje le tega. No, saj ne rečem, se tudi takšni otroci rodijo po naravni poti in je lahko vse ok, je pa tudi ogromno primerov, ki ostane skritih pred javnostjo.
Ne vem zakaj bi silili z glavo skozi zid, če pa obstaja medicinska pomoč za takšne primere. To kar opisuješ je enako, kot če bi rekla, da je rak napadel tvoje telo in bi vedela, da ti lahko pomagajo, ampak ti pomoči ne bi sprejela, ker bi rekla da je pač narava nardila svoje. Ali pa recimo zakaj bi vzela protibolečinske tablete, če te boli glava ali zob, ko pa je pač narava tako hotela user posted image
In spet ponavljam, spoštujem tvoje mnenje in spet ponavljam, to je samo moje mnenje, ne pričakujem da se bodo vse strinjale z mano. Mogoče pa le katera user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3569
18.1.2013 15:39:10   
Pikica_82
Moja mami je brata rodila z ritko naprej (al z eno nogico, pol z ritko...)... Še po 20 letih se spominja poroda z grozo, v glavnem pravi, da je bil to njen najhujši dan v življenju. Niti ni želela z mano v porodno (moj se prvič ful dolgo ni mogel odločit, al gre z mano al ne), ker ma take travme (pa je medicinska sestra, bolnico ma v malem prstu). Njej bi CR takrat marsikaj prihranil...
Tak da ja, jaz se bolj strinjam z vesper. Je preveč kompliciranja ja, pa delanja nekaj na "silo", samo iz osebne izkušnje vem, da te za skoraj vse prej vprašajo, torej še vedno ženskam puščajo nekaj svobode (vsaj mene so). Želite umetne? Se vam lahko naslonim z roko na trebuh in vam pomagam? Edino za rezanje presredka me niso, pa bi v tistem momentu itak menda za vse rekla ja user posted image  Se je pa potem izkazalo, da je boljše, da so me rezali, vsaj ko sem primerjala okrevanje po raztrganinah in tem rezu.

Je pa itak od ženske do ženske različno. Men je bla misel, da moram na CR zdaj, taka muka, da sem jokala doma par tednov. In nepopisno veselje ko se je izkazalo, da mi le ne bo treba. Marsikdo pa me je čudno gledal, kak grem raje vaginalno rodit. Ker meni osebno to pač bolj ustreza, ker mam ful lep spomin na prvi porod (sprožen z umetnimi, rezanje, razrganine, ampak bil je lep, nimam slabih spominov niti najmanj). Takoj podpišem še enega takega.

Glede dojenja pa sem itak že ful napisala, ne bom spet user posted image  če gre, krasno, če ne gre, ne gre; je vesper lepo povzela svojo patronažno. Narava gor al dol.

Pa da se razumemo, da ne bo kake zamere; to je moje mnenje, spoštujem tud jaz drugače misleče user posted image  

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
18.1.2013 15:55:45   
noseckec23
meni je zal ampak mi je res smesno :))))). Epiduralna je na celem svetu cisto obicajna metoda pri porodu, samo nas predragi balkan ije 100let za svetom, tako tu kot na vseh drugih podrocjih :). Ce kateri ne pase je pac ne vzame, ce katera noce Cr ga tudi pac ni, ki je zaj potrebna debata o tem? Ce je vsaka znaka otroka nardit brez drugega mnenja, ga bo se pa na svet spravila :). Rajsi se posvetite sami sebi in svojim porodom, druge pa naj same odlocajo o svojih, brez nekih konzervativnih misli. In punce srednji vekmje ze zdavnaj mimo. lep porod

Neposredna povezava do sporočila: 3571
18.1.2013 16:00:45   
Pikica_82
user posted image user posted image user posted image
ma malo smo v debato padle no, pusti nam veselje user posted image  naslednja taka bo, ko bomo GH uvajale; kdaj, zakaj takrat, je boljše bio al kar iz trgovine, zakaj je boljše dojit do xxx meseca/leta... same "lušne" teme za mnenja kresat user posted image

Inigo...???? Si še tu?

(odgovor članu noseckec23)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
18.1.2013 18:16:29   
Inigo
lucka - men je pa tvoje mišljenje zelo srednjeveško. oprosti. evolucijsko smo ženske drugačne kot smo bile pred tolikimi in tolikimi leti. tut živimo drugače. se brijemo, depiliramo, jemo drugače, živimo drugače, telovadimo... zato tut rojevamo drugače. drugi časi so kot so bili, ko so ženske rojevale tako kot ti praviš. ti časi so mimo. ne zagovarjam CR po nepotrebnem - to sm že povedala, podpiram in spodbujam pa vso alternativo za lajši porod in protibolečinska sredstva pri porodu. ker res ne vem zakaj bi mogla trpet, če mi ni treba... in če pobrskaš zgodovino lajšanja bolečin pri porodu, boš videla, da so razne tehnike uporabljali že v srednjem veku in to ni nobena modna muha, ki se je pojavila zdaj. sicer mi je pa čisto vseeno... ena se bo odločila za eno, druga pa za drugo. demokracija pa to user posted image

dojenje, GH - že patronažne si niso na istem, kk si bomo mamice?! user posted image sigurno mora vsaka prvorodka dobit neke okvire, da se ve sploh vrtet, potem pa prilagoditi stvari svojemu otročku. enemu paše eno, drugemu pa drugo. sva se ravno pogovarjali s prijateljico, ki je rodila v začetku meseca - mali se najbolje podoji, če pije 20 minut na eni in 20 minut na drugi zizi. jst pa nikol tk nism dojila in tut zdj najbrž ne bom. ena en podoj, druga pa drug podoj. to je moja logika. pri njima pa se je bolje izkazalo ena in druga. GH je pa tk cela znanost! user posted image so mi pridigali takrat naj začnem s korenčkom. in sm. malega je zabilo do plafona in ni kakal. tk, da zdj siguuuuurn ne bom najprej uvedla korenčka. in bognedaj, da bi ga uvedla samega. dala ga bom v kombinacijo s čim, ki odvaja in ne zapira. mene so uvajal najprej z japko. tk je blo včasih... sveža japka na steklenem ribežnu (da ne potemni takoj in vitamini se ohranijo - baje user posted image ). mogoč bom zdj tk nardila. ne vem... zdj mam celo štalo, kr ne vem kk bom uvajala gluten, ker imam celiakijo (zdj bo šele dve leti kar imam to diagnozo)... baje da treba zdj gluten uvest čiiiim prej. no, zdj pa bot pametn! user posted image bio in eko... še ena fajn tema. če ni od moje mame z vrta, ne zaupam ničemur. kr se zelo pogosto zdaj dogaja tudi to, da na tržnicah prodajajo robo iz lidla, hoferja... za mastne dnarje, češ, da je bio in eko in ne vem kaj. ne zaupam. tko, da zelenjave mamo dost od naše mame, kar je pa sadja je pa pač iz trgovine. ne bom komplicirala. že tko ne vemo kaj dihamo... (Velenje-Šoštanj pa to user posted image )

pikica - ja ja, sm tu! nikamr nism šla. user posted image sam do RR nism pršla. če nikkr noče ttih okn odpirat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3573
18.1.2013 20:11:20   
noseckec23
Punce meni se mesa ze dva dni me kriz boli, pravo kepo sluza sem videla ze pred 5 dnevi, vceraj ponoci pa spet in je bila celo malo krvava, ponoci se zbudim, ker me tako trebuh boli, ampak jaz ne cutim nobenih krcov, niti ne vem kaj morem merit, ker se mi zdi, da vse v eno traja, pa pocasi popusca in potem spet. Kaj se to dogaja???

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
18.1.2013 21:19:17   
pinky86
Lučka bravo user posted image če bi nas več razmišljajo v taki smeri, bi ženske lahko spet prevzele porod v svoje roke in to bi bilo naravnost osvobajajočeuser posted image

Vesper, vendar niso umirale zaradi napačne lege otroka ali naravnega poroda, ampak zaradi nepravilne oskrbe med in po porodu (predvsem higiena zdravnikov, ki so pomagali pri porodu!). Drugače pa statistike kažejo, da je med naravnimi porodi v babiških hišah, kjer ni umešavanja zdravnikov in medicine, veliko manj smrtnih primerov, zelo zelo malo prereza presredka in še manj potreb po CR, v primerjavi s porodi, ki so vodeni v bolnišnicah.

Z Američankami pa bolje, da se ne primerjamo, ker tam je pa stanje sploh katastrofalno. Tam je prav modno, da ženske strašijo z grozljivi porodnimi zgodbami, tudi vsi komercialni filmi prikazujejo porod kot nekaj strahotnega. Boge revice so vse prestrašene. Strah pa zavira telo, da bi opravilo svojo funkcijo. Tam verjetno skoraj ni ženske, ki gre rodit v bolnišnico in ne vzame epiduralne. OBUP! S tem, da sploh ne vedo, kakšne posledice imajo ti posegi na njihovo in otrokovo telo.

Citiram Vesper: "To kar opisuješ je enako, kot če bi rekla, da je rak napadel tvoje telo in bi vedela, da ti lahko pomagajo, ampak ti pomoči ne bi sprejela, ker bi rekla da je pač narava nardila svoje. Ali pa recimo zakaj bi vzela protibolečinske tablete, če te boli glava ali zob, ko pa je pač narava tako hotela." Absurdni nesmisel. Ne, da ne sprejmeš pomoči. Samo medicinske ne, ko pa je na svetu še toliko drugih, človeku bolj prijaznih procesov in sestavin. Zdravja ne smeš iskati pri zdravniku ampak v sebi user posted image

Aja pa še tole moram komentirat. Evolucijsko nismo nič drugačne (fiziologija telesa je popolnoma enaka), kot ženske stoletja ali tisočletja pred nami. Je pa res, da imamo drugačne navade user posted image

Noseckec, popadke bi načeloma mogla razločit, očitno si sledijo v enakem zaporedju, tudi če je razmak vmes minimalen. Če te skrbi se pa pojdi pokazat. Vse dobro user posted image

Jaz se že takoooo veselim tega poroda, komaj čakam user posted image

< Sporočilo je popravil pinky86 -- 18.1.2013 21:25:37 >

(odgovor članu noseckec23)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

13 znakov, da pričakujete fantka
Ali je mogoče, da dejansko obstajajo očitni znaki, ki nam lahko povejo, da bomo ponosni starši malemu fantku? Berite dal...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?