Špinača (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


takotako -> Špinača (29.4.2012 21:40:42)

Na vrtu je že zelo lepa špinača ki jo bom mogla kmalu porezat. Ker jo je veliko bi rabila malo nasvetov:

kako jo dam zmrnit- kako jo je najboljše dati v skrinjo..
kaj lahko razen juhe in kremne omake naredim z njo? Lazanjo, itd... kakšen recept da je še meso mogoče zraven.




LuLu -> RE: Špinača (29.4.2012 22:16:23)

Malo jo prekuhaj in potem zmrzni. Tako moja mama dela in je ok.




takotako -> RE: Špinača (29.4.2012 22:18:40)

V kaj pa jo daje? Slišala sem da jo dajejo v tisto posodico za kocke iz ledu pa potem v vrečko. še kak dober način




LuLu -> RE: Špinača (29.4.2012 22:20:38)

V navadno kilsko vrečko, za en obrok - kosilo.




LuLu -> RE: Špinača (29.4.2012 22:21:36)

IZVIRNO SPOROČILO: takotako

V kaj pa jo daje? Slišala sem da jo dajejo v tisto posodico za kocke iz ledu pa potem v vrečko. še kak dober način

Tisto samo malo lepše izgleda, okus je pa isti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




takotako -> RE: Špinača (29.4.2012 22:25:44)

Haha vem da je oksu isti. Ok jutri jo dam malo zmrznit. ;)hvala




LuLu -> RE: Špinača (29.4.2012 22:28:34)

Prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Malo jih na RR sodeluje te dni, pa če lahko počakaš in bo katera imela kak specialen nasvet. Jaz drugega ne vem.




takotako -> RE: Špinača (29.4.2012 22:33:06)

ja recepti mi bojo še prov prišli ker sem še sama sejala-samo šele zdaj.
Ta je iz maminga vrta. Vsako leto jo sejemo porabimo pa tisto kar rabimo sproti. Nič ne zmrznemo. No letos sem malo gledala kok kupujemo zelenjave čez zimo in sem rekla da bom vse kar se da dala tudi zmrznit.




Hope2 -> RE: Špinača (30.4.2012 5:20:19)

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: takotako

V kaj pa jo daje? Slišala sem da jo dajejo v tisto posodico za kocke iz ledu pa potem v vrečko. še kak dober način

Tisto samo malo lepše izgleda, okus je pa isti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Jaz pa vedno raje kupim v kockah. Nočna mora, če imam celo gmoto oz polno vrečko[sm=jezicek.gif]. To pa zato, ker pojemo res malo, včasih pa samo jaz in male kocke so mi bolj priročne. Daleč, da bi šlo za lepoto

Tudi če kuham, kuham več ali manj take recepte, da rabim malo špinače. Npr polnjene kanelone ali pa polnjene palačinke, polnjene velike školjke- testenine, lazanja (mešana, z mesom in zelenjavo), špinača s krompirjem, zelenjavna kremna juha. Vsepovsod je špinača le kot dodatek in ne kot glavna jed, zato pa male kocke[sm=smiley1.gif].

Ne rabiš posodice za led. Lahko skuhaš, odcediš, na velik krožnik ali kak pladenj narediš kupčke in zamrzneš, ko je zamrznjeno, pa vsuješ v vrečko in nazaj v zamrzovalnik.

Ko polnim canelone ali velike školjke, špinačo na olivnem olju malo prepražim oz pokuham, ter ji dodam česen in sol. Ohladim, dodam ricoto, malo naribanega parmezana, premešam in nafilam. V pleh nato dam malo olja in vode (res minimalno vode), naložim polnjene zadeve, posujem še malo sira in v pečici zapečem. Včasih pa malo zalijem s paradižnikovo omakco.
Špinačo s krompirjem naredim tako, da krompir skuham, tik pred koncem dodam špinačo (ne sme biti zmiksana) in odcedim vodo, dodam zeliščno maslo. To ponavadi imamo ob lososu ali kaki drugi ribi (blitve ne maramo in ne maramo čiste špinače[sm=smiley36.gif])
Juho pa po navdihu, ponavadi na olju na hitro popražim kakšen por, pa česen, dodam bučke (in še kako zelenjavo ki se mi še valja po hladilniku) kako kocko ali 2 špinače... zalijem z vodo, solim, začimbe... Zgostim z polnozrnatim pirinim gresom ali lečo ali čičeriko ali krompirjem. Nato pa vse skupaj zmiksam, da pride gosta juhica. V krožnik pa si potem vsak da po želji kislo smetano.

Na mesno lazanjo na vrh posujem koščke špinače (male kupčke v bistvu naredim) in kocke mozarele, ter še posujem z naribanim sirom. Samo špinačne lazanje pa mi ne delamo[sm=smiley1.gif]

Pojemo pa precej več sveže mlade špinače v solati[sm=smiley1.gif]

Tako svežo dodam na koncu tudi v kake testenine z zelenjavo ali šitakami/šampijoni (brez omake) ali zelenjavno rižoto.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.5.2012 23:39:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mini86 -> RE: Špinača (3.5.2012 8:56:01)

js jo zblanširam, narežem na grobo in dam v vrečke po porcijah za naju dva..to potem sploščim da mi čim manj prostora vzame v skrinji..
itak potem ko dodam stvari pride še več in je potem tud za tamauga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]