norice (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

PC Baby -> norice (26.4.2012 22:51:22)

Vem, da je bilo o tem sigurno že veliko napisanega, ampak ne morem se vsest in surfat po netu, ker malček ves čas joka in stoka, ker ga močno srbi.
Dajem mu Claritin 1x dnevo pa Poxy... neki peno 3x dnevno. Izgleda pa da nič ne pomaga. Ves čas joče, da ga srbi in boli.
A imate še kakšen dodaten nasvet kako omilit srbenje?
Bi bila zelo hvaležna!

Pa še to: koliko je normalno, da je posamezna norica velika. Eno ima na boku premera 10 cm (rdeče področje) in ta ga najbolj srbi in boli. Se bojim, da ni kakšna infekcija..

enea -> RE: norice (26.4.2012 23:49:16)

meni so rekli da jih moram večkrat na dan tuširat, samo z tekočo vodo brez mila,.. potem samo popivnaš z brisačo in s tisto peno namažeš,... vem je ful nadležno to srbenje,.. claritin pa prime šele po 3 dneh, tako je meni v lekarni povedala,...

scorpiogirl -> RE: norice (30.4.2012 22:14:03)

Claritine sem mu jaz dajala zvečer, da je lažje zaspal. Pomaga pa tudi tuširanje z donatom, ker suši norice. Drugega jaz nisem uporabljala, edino tuširala sem ga večkrat, da se je pohladil.

Tako velika norica [sm=smiley3.gif] naš je imel največjo na stopalu - okrog 1cm, pa se mi je že kar veliko zdelo ... tako veliko bi jaz šla pokazat, če ne bi bilo hitro dobro ...

eva1 -> RE: norice (30.4.2012 22:18:58)

tuširanje z toplo vodo več krat na dan, pa jih ni pretirano srbelo!
Norica z premerom 10 cm(rdečina), ni normalna-vrjatno gre za kakšno streptokokono okužbo, tako da najbolje da gresta jutri k dežurnem zd pokazat! Ima tudi vročino? Drugače pa Claretin in jaz sem kr na vato dala Donat, pa pivnala po noricah ki so najbolj srbelo! Če je pomagalo ne vem, mislim da je blo če ne druga dober psihični učinek, da neki pač delam :)

iskrca -> RE: norice (30.4.2012 22:21:32)

tudi mi imamo trenutno norice, dajem ji claritine, pa peno, vendar po treh dneh so se ji začele sušiti in jo je tudi nehalo srbeti, sem pa jo mazala s peno, donatom, tud mlačen tuš je veliko pomagal. Samo če tebe poslušam, pol je naša mala zelo dobro odnesla, ni nikoli jokala da jo tako grozno srbi, boli, ker ko sem ji namazala s peno se je čist pomirila. Sem jo pa tudi obvezno oblačila v zlikane cunje (nasvet moje mame [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])
da ima tako veliko norico?? jst bi šla to raje pokazat dr., pri nas ima največja premer slab cm...
držim pesti da srbenje hitro poneha in se norice hitro posušijo!!!

Stran: [1]