Razbolen križ (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Anonimen -> Razbolen križ (26.4.2012 8:10:26)

Jutro, punce!
A ima katera kak nasvet kako učinkovito pozdravit razbolen križ? Jao, zdajle sem 3 dni bolj ko ne ležala, ker me je obiskala trebušna viroza, potem me je pa še v križu uščipnilo in raje sploh ne omenjam kako zgleda ko hočem zjutraj vstat [sm=smiley19.gif]. Res bi prosila za kak nasvet. Hvala!

dayya -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 8:32:30)

- kot prvo se probaj po bolečem delu tuširat z čim bolj vročo vodo
- naj te dragi tudi temeljito a nežno zmasira
- ko pa se vležeš si pod križ položi zvito veliko brisačo za tuširanje, pod kolena pa brisačo za roke, zato da pride do različne debeline teh brisačnih klobas in to lahko uporabiš tudi zvečer ko greš spat itak ti bo to čez znoč zlezlo proč, ampak če je to tam kakšno urco ti bo lajšalo bolečine.

Anonimen -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 8:44:16)

Hvala, ampak to vse že delalm ... no edino pod kolena si nisem dajala blazine ... zdejle grem na en sprehodek, če bo miganje kaj pomagalo, potem pa res ne vem kaj bi lahko še naredila, ker tale bolečina me ubija [sm=smiley13.gif]

dayya -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 8:49:07)

no ne dajaj se preveč mehke blazine pod križ, zvite brisače pridejo bolj trdo in s tem bol pritisnejo na bolečino

gsatalema -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 9:21:57)

ojla,
že kakšnih 20 let se ubadam z bolečinami v križu, takoda mogoče kakšna preverjena zadeva - ni pa nujno, da ti bo odgovarjalo
- kot je bilo že predlagano z toplo vodo - lahko ti pomaga tudi hladna (preizkusi, saj boš takoj ugotovila ali ja ali ne)
- položaj probaj najti tudi na boku in si podloži med noge ( da boš v kolenih v isti višini bokov )
- ne uporabljaj preveč trdih ležišč (nekaj srednjega)
-delaj vaje za hrbtenico - leže (poišči na kakšni strani, oz. po priporočilu fizioterapevta. googl varianta)
- ne počivaj ves dan, in najmajn sedi, več hodi (vendar probaj zelo vzravnati hrbtenico)
Mislim, da za prvo bo to dovolj, če se spomnim še kaj javim[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 9:39:52)

Ok, hvala! Bom poizkusila še to z ležanjem na boku, pa kake vaje bom na netu poiskala.

posh -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 9:50:21)

Enkrat me je res usekalo v križu- od zdravnika sem dobila Diclo Duo tablete(1 teden)  in teden fizioterapije.

Anonimen -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 9:53:34)

Uh, od tablet bi si zdajle upala vzet kvečjemu lekadol ...

posh -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 10:02:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Uh, od tablet bi si zdajle upala vzet kvečjemu lekadol ...

Verjetno zaradi trebušne viroze in posledično oslabljenega želodca, ne?
Ja, te razumem, ampak z bolečino si večinoma v prisilnem položaju oz. v tistem , kjer te najmanj boli. V lekarni imaš tudi obliže za razbolet križ- probaj s tem.

Anonimen -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 10:08:05)

Ne zaradi želodca, ampak zaradi nosečnosti [sm=smiley2.gif] ... bom šla pa popoldne na še en sprehod do lekarn epa jih malo izprašala glede teh obližev.

posh -> RE: Razbolen križ (26.4.2012 10:13:58)

Ja, pol pa res ne. Upam, da ti bo kaj pomagalo.

Stran: [1]