p&b -> RE: regratov med (24.4.2012 15:45:47)
|
Potrebuješ: 250 regratovih cvetov (ne se ustrašit - nabreš jih v deset_ih minutah), liter in pol vode, 2 kg sladkorja in 2 limone. Cvetove, vodo in eno ožeto limono, ko zavre, kuhaš pol ure. Precediš na gazo (še vroče, zato pazi, da se ne opečeš). Tekočino zavreš, streseš notri 2 kg sladkorja, fino mešaš dokler se sladkor ne stopi (par minutk), nato na zmernem ognju vreš uro in pol. Naj ne vre preveč, ker se potem preveč peni. Dvajset_ minut pred koncem zliješ noter še sok ene limone. Medu pride za točno 3 velike kozarce, če hočeš, ga lahko daš pa tudi po tamalih kozarčkih. Kozarce in pokrovčke že prej fino umij, jih pusti na krpi, da se odcedijo, deset_ minut pred koncem kuhanja medu, pa jih daj v pečico na 150 stopinj, da se segrejejo (in pokrovčke). Vzameš jih ven, naliješ noter še vroč med, zapreš, pokriješ s cunjo in pustiš čez noč, da se ohladijo. Ker je bilo vse vroče, pokrovčki fino zatesnijo, in tako ti med dolgo stoji. Med pride lepo gost, če hočeš pa še bolj gostega, ga imej pa v hladilniku, kjer se še bolj strdi. Upam, da ti bo uspelo, vendar pohiti, ker sem ravno včeraj gledala na polju, da cvetovi že izginjajo. Jaz sem dala 3 kg sladkorja in 300 cvetov.
|
|
|
|