Tutan -> RE: pisanje (7.5.2012 9:37:16)
|
Tole pisanje pri treh letih gre tudi meni malo v nos. Kaj je to pisanje? Kako definiraš pisanje? Namreč pišem sedaj jaz tu, pišejo otroci narek, zapišemo svoje misli. Če otrok napiše svoje ime ali pa napiše nekaj črk (magari celo abecedo), to še ni ravno pisanje. Pač obvlada črke in jih je sposoben tudi zapisato. In pri treh letih otrok načeloma ne piše knjig [sm=zmeden.gif], ampak sledi nekemu sosledju znakov. Seveda si je pri treh sposoben zapomniti, da je M takšnen in se zapiše/nariše kot M. Ne bo pa napisal Majhen rdeč avto se pelje po hribu, v njem sedita pujsa Pepa in mami Pujsa. In internet je ena čudovita zadeva, kjer lahko povzdigujemo svoje otroke, brez da bi dejansko pomislili na to, ali otrok to dejansko počne. In kot je ena omenila, ah kaj je to, moj že zna logaritme in potence. Ja, točno tako je. Tudi sama lahko zapišem, da je bil moj pri treh letih plavalec, čeprav je bil daleč od tega, ampak hej, saj se je sam brez rokavčkov zadržal nad vodo nekaj sekund - in od tega do samostojnega plavalca je preteklo vmes saj leto dni časa. Pa še vedno, če želim povzdignit svojega otroka bom seveda rekla, da je moj pri treh že plaval. In kaj počnete drugi starši, ali vaši otroci nikoli ne pokažejo interesa do plavanja? Odgovor orginalnemu vprašanju: Mi imamo eno plastificirano tabelico, kjer je narisano in nakazano, kako se črke pravilno zapišejo. Vendar dvomim, da če otrok osvoji določeno črko, da jo mora zapisovat po točno določeni tehniki. Obstaja pa tudi kar nekaj delovnih zvezkov od 3-6 let, kjer se riše vzorčke, zapiše kakšno črko, številko, malo barva, računa - luštne zadeve za kakšne deževne dni.
|
|
|
|