zaprtost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

jasminčika -> zaprtost (22.4.2012 10:15:48)

Pozdravljene. Sem v 37. tednu in ma zanima, kaj lahko storim zoper zaprtost, poleg prehrane in gibanja. Brala sem o marsičem od namočenih sliv, do lanenega semena in različnih sirupov iz lekarne... si pa ne upam kaj od tega poskusit, da ne bi sprožilo poroda. Kakšne imate ve izkušnje?

Anonimen -> RE: zaprtost (22.4.2012 10:30:09)

če si brala potem veš kaj smeš.
Če si pač ne upaš,ti ne bo pomagalo niti če ti damo linke od Ginekologov kaj pravijo kajne

butt3rfly -> RE: zaprtost (22.4.2012 11:04:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

če si brala potem veš kaj smeš.
Če si pač ne upaš,ti ne bo pomagalo niti če ti damo linke od Ginekologov kaj pravijo kajne

no, temu se pa reče sarkazem, ki ga je seveda potrebno skriti za anonimnostjo....

jst redno pijem 1 kozarec donata na dan, če pa je fejst hudo, potem mi pa vedno pomaga, da imam za kosilo kislo zelje, nato pa spijem na to mineralno vodo. preverjeno pomaga. zdej sem 3. noseča in v prejšnjih nosečnostih sem to vedno prakticirala, če je bilo potrebno. tudi sedaj se tega poslužujem. verjemi, da zarad tega ne boš prej rodila. pa tudi če bi, si že tako visoko noseča, da je plod primerno razvit.

Hope2 -> RE: zaprtost (22.4.2012 16:21:58)

Celo nosečnost sem jedla vsak dan 1 žlico lanenih semen, zaprta nisem bila niti 1 dan[sm=smiley1.gif]

Matkurja -> RE: zaprtost (22.4.2012 16:24:49)

Jaz sem vsak dan spila po eno pollitrško stekleničko donata, ker me je pekla zgaga in sem imela prebavo super urejeno.

Pacota -> RE: zaprtost (22.4.2012 17:50:29)

Meni pomaga to, da na tešče jem sadje (karkoli, ampak toliko, da sem od njega sita, ne le en kos). Najraje pojem skledo sadnje solate. Potem grem vsako jutro na wc. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Katy78 -> RE: zaprtost (22.4.2012 18:05:06)

Meni žal Donat, suhe slive, laneno seme ipd. ne pomaga, zato sem si v lekarni vzela sirup Prorektal (lahko tudi Lactecon), oba sta primerna za nosečnice. Pa mi ni sprožilo poroda, le zakaj bi ga? [sm=smiley1.gif]

alda -> RE: zaprtost (23.4.2012 8:23:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Meni žal Donat, suhe slive, laneno seme ipd. ne pomaga, zato sem si v lekarni vzela sirup Prorektal (lahko tudi Lactecon), oba sta primerna za nosečnice. Pa mi ni sprožilo poroda, le zakaj bi ga? [sm=smiley1.gif]

enako! Edina stvar,ki mi je in mi še zdaj pomaga je mleko mlačno na tešče!
Svakinji pa Fructalov bananin sok.Ni bilo važno kdaj ga je spila-v roku pol ure je na wc!

jasminčika -> RE: zaprtost (23.4.2012 12:54:00)

Hvala za odgovore. Do tega tedna sploh nisem imela težav s tem. Sem vsako jutro po zajtrku šla lepo na stranišče. zdaj pa me že cel trebuh boli in me zvija na stranišče pa ne morem. Danes ponoči sem že mislila, da imam popadke, groza... in to traja že 4 dni :(

Zelvica1 -> RE: zaprtost (24.4.2012 10:28:08)

Pozdravljena!

Tako kot Katy78 tudi meni nič ne pomaga (ne donat, ne lanena semena, ne kumarce in jogurt[sm=smiley1.gif]), dokler nisem začela piti Lactecone. Je dobrega sicer preveč sladkega okusa, a je primeren tako za noečnice in doječe matere. Ena zamašek na dan, odpravi zaprtje stran[sm=smiley36.gif]

Zelvica1 -> RE: zaprtost (24.4.2012 10:29:05)

Pozdravljena!

Tako kot Katy78 tudi meni nič ne pomaga (ne donat, ne lanena semena, ne kumarce in jogurt[sm=smiley1.gif]), dokler nisem začela piti Lactecone. Je dobrega sicer preveč sladkega okusa, a je primeren tako za noečnice in doječe matere. Ena zamašek na dan, odpravi zaprtje stran[sm=smiley36.gif]

Najin_pikec -> RE: zaprtost (26.4.2012 13:38:38)

Meni je moj G svetoval, da naj zjutraj na tešče pojem en kivi - in res je pomagalo. Pred nosečnostjo sem imela prebavo čist neurejeno in sem se bala težav, ampak mi je kivi pomagal in nisem bla nikoli zaprta. Pa še okusen je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Stran: [1]