Kerensa* -> Ker referendum očitno bo... (21.4.2012 7:22:47)
|
... me še ena "malenkost" zanima. Da pač ne bom glasovala proti svojim prepričanjem. Če prav dojemam izrečeno na poročilih v zadnjih dveh dnevih, bo referendum izključno zato, da se vsem javnim uslužbencem (torej od funkcionarjev do čistilk) letos ne bo vzelo ali zmanjšalo regresa in da bo le ta izplačan maja, namesto junija. Ne gre za nekaj dolgoročnega, ampak samo za nekaj za naslednji mesec. Ne "protestirajo" zaradi znižanja plač, zmanjšanja potnih stroškov, višjih normativov in odprave plačnih nesorazmerij, ampak samo zaradi regresa. In zato sem skeptična. Naglas razmišljam... če bi bile plače res tako pre/majhne, kakor pravijo, potem bi se pretegnili, da jim ne bi vzeli teh 7%. Če bi jih odvzem potnih stroškov res tako prizadel, potem bi se pretegnili, da jim tega denarja ne bi vzeli. Če bi jim odprava plačnih nesorazmerij res tako zelo pomagala, potem bi naredili vse, da bi to dosegli. Če bi jih višji normativi res tako zelo motili, potem bi naredili vse, da se jih ne dvigne. Ampak ne. Referendum bo zaradi regresa, ne zaradi vsega ostalega. Štrajk je bil pa prej zaradi vsega ostalega. Vsi javni uslužbenci so stavkali, ampak edino policisti so pa zadevo sforsirali tako daleč, da je referendum zelo verjeten. Tudi policisti so 18.4. stavkali, ampak zdaj se sprašujem, če niso oni stavkali samo zaradi regresa? Ker če bi tudi zaradi vsega ostalega, potem bi zahtevali referendum še za vse ostalo, kajne? Koliko regresa pa dobijo, da se jim ta referendum splača in v čem je lahko point, da hočejo ta denar maja in nikakor ne junija? In zakaj vsi ostali javni uslužbenci ne zahtevajo referenduma za vse ostalo? Če me lahko kdo razsvetli...
|
|
|
|