HuAnita -> RE: Burn out sindrom (20.4.2012 15:56:14)
|
deloholik, imam pa dva otroka, službo in gospodinjstvo- kot velika večina. Je IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 uf, ja, poznam... v bistvu se s tem soocam ze zelo dolgo, zavedno nekje od 25. leta, po obdobjih. ko sm bla se brez otrok, mi je pomagalo, da sm vsake toliko ves vikend prespala (dobesedno, pet po sluzbi do pon sluzbe). zdaj v bistvu moram pregurat - ne pomagajo pa niti vitamini ali kaj podobnega. nebistvena dela prelozim. Podobno. Vedno na meji tega, da umrem od utrujenosti... Sem pa že omedlevala, ja, ko sem včasih res delala od 5.30, pa do 20h, vse vikende, ja, to pri 25ih letih še gre, potem pa, ko pridejo otroci, neprespanost.... Jaz sem sve možno probala, tudu pri zdravniku bila, nihče te v zgodnjih 30ih ne jemlje resno, potem sem neke vitamine jemala... Moji predlogi: - olajšaj si gospodinjstvo (pa kaj potem, če ni vsak dan posesano?) - skuhaj več, daj v skrinjo, kdaj se znajdi, pa to pogrej (ti ni treba kuhat vsak dan) - jej čim več solat, sadja (neprekuhano), jaz si že 2 leti delam kalčke - mmmmmmm - počivaj.... preberi knjigo, poglej film, uživaj v brezdelju, ko le lahko.... - ampak ne pozabi na rekreacijo - mene že en sprehod fino prebudi, da ne govorim o rolanju z otrokoma, skakanju po trampolinhu - hodi spat ob enakih urah, poskusi spati dovolj.. (meni vem, da je 8 ur premalo, samo že od rojstva hčerke nisem spala 7 ur, tu še meni malo šepa...) - poslušaj svoje otroke: meni velikokrat dvigneta razpoloženje, ko poslušaš, kake fore se spomnijo...
|
|
|
|