carbene -> RE: Odločitev o porodnišnici (8.5.2012 18:39:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen se strinjam slabe in dobre stvari so povsod, mi pa reče ogromno strank da si v LJ porodnišnici samo številka. greš tudi en dan prej domov kot pa drugje. js sm rodila v postojni in sem bila res zadovolna. baje v ljubljani ne dobiš dodatka če nimaš mleka, BAJE. NEVEM PA ČE JE TO RES. upam da ne. sicer pa pojdi tja kjer se boš TI počutila varno. Po 1. porodu sem imela mnogo težav, ker je imel težave tudi otrok. Sva bila v porodnišnici 9 doooolgih dni. Mleka sem imela premalo. Nekaj dni so me res bolj kot ne "silili" samo v dojenje, ko so pa videli, da ne gre, sem pa dobila dodatek. Pa saj v prvih dveh-treh dneh imaš res lahko samo težave in potem mleko steče. Poznam veliko primerov, ko je bilo tako. Če daš dodatek že 1, ali 2. dan, lahko zmešaš cel sistem in potem res nimaš mleka. Jaz sem rodila v LJ s CR, čeprav to ni najbližja porodnišnica. Podobno kot Jassiko so tudi mene na koncu vodili v APN in me na zadnjem pregledu presenetili z urgentnim CR še isti dan. S hčerko so naju odpustili 4. dan po porodu, mleko pa je pričelo nastajati šele doma (4. do 5. dan po porodu). Tako je bila hčerka že od začetka na AM, za katerega niso prav nič komplicirali in silili v dojenje. Je pa res, da je očitno nastala sesalna zmeda (hčerka se je že v porodnišnici na vse pretege upirala poskusom pristavljanja), produkcija je bila uborna, tako da je zelo hitro pristala izključno na AM. Po moje bi bilo dobro v taki situaciji v porodnišnici poskusiti preprečiti nastanek sesalne zmede, ne vem pa, koliko so v takem primeru v LJ sestre kooperativne. Menda pa je bilo v preteklih letih v LJ res tako, da so ženske praktično prisilili, da so dojile, ampak so se zdaj verjetno malo skulirali.
|
|
|
|