liliana -> RE: normativi za novo šolsko leto.... (24.4.2012 12:36:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Prisežem, da nisem napisala našpičeno, napisala sem samo dejstvo, ki se mi očita. Vem, kako se bere zakone in spremembe zakonov ampak tole tu ni bilo pripravljeno na način, ki smo ga vajeni pri branju iz UL. Zakaj misliš, da Štrukelj stalno pravi, da niso dobili ničesar? Ker zapis ni bil pripravljen v obliki objave spremembe zakona ampak samo kot tainta člen zdaj pravi to in to. Zato ga tudi vsi mi tudi tako interpretiramo. Ne kot drugi odstavek tega člena se spremeni v nekaj novega, vse ostalo ostaja enako, ampak kot celotno spremembo tega člena. Glede na kontekst vsega ostalega tudi verjamem, da je tako saj se vse skupaj potrjuje. Poleg tega mi že sama logika pravi, da če bi minister takole nameraval reorganizirati samo mestne šole, potem bi to sindikatom takoj povedal češ: "Kaj skačete v zrak, normativi za podeželske šole ostajajo, gre samo za več šol znotraj enega večjega mesta." To ne pomeni, da niso dobili ničesar.......in Štrukelj ima okrog sebe verjetno kar nekaj pravnikov......katerim so te zadeve bolj domače, ko njemu..... Ne vem no, ko se spreminja kak zakon, traja kar nekaj časa, da pride čistopis ven, tudi ko je zakon sprejet......predlogi zakonov so pa običajno taki kot zdaj.... Po moje pa ni nič drugače kot običajno.....le da zdaj pogajanja potekajo praktično na očeh javnosti.....običajno javnost nima pojma, kaj pravi kak predlog zakona, še manj pa ima javnost pojma kaj bo šlo v predlog zakona......se pogajajo ali ne pogajajo tisti, katere zakon direktno zadeva in ne na očeh javnosti..... Predlog zakona pa je celoten že teden dni v javnosti.......o tem, kaj predlaga, pa se itak ve že mesec dni......res je pa, da ga laikom ni enostavno brati, še manj pa razumeti.....vendar to ni zgolj problem tega zakona......
|
|
|
|