Mojarožica -> RE: Slabo počutje v nosečnosti - je možna partnerjeva bolniška? (19.4.2012 12:45:43)
|
Žal staleža za nego otroka ne more dobit, če je mama doma. To velja za vse ali je doma zase, je brezposlena, na dopustu, na porodniški... Jaz vem, da je ena zgoraj napisala, da je vse narobe, ker bi oče nase odprl stalež, ampak včasih ne gre drugače. Velikokrat smo imeli primere, ko je mamica rodila in je bila v porodnišnici, drugi otrok pa je doma zbolel. Oče tudi v tem primeru nima pravice do staleža za nego otroka. Kdo pa bo takrat skrbel zanj??? Celo P sama to predlaga. Isto velja, da imajo starši pravico do tretjega leta bit z otrokom v bolnišnici. Noben jim ne pove, da za ta čas NE dobijo staleža za nego )ker naj bi se nega izvaja na oddelku) in ker se mamo hospitalizira z njenim otrokom (odčita kartico), tudi to ne pride v poštev,da bi bila v staležu zase in morajo za te dni dat dopust ali pa proste ure. Prepiramo se seveda mi, ker jim NOČEMO dat bolniške, noben ne razume, da jim jaz bolniško lahko dam, ampak da bo zavrnjena s strani ZZZS in to konec leta, ko dopusta ne bo več....in potem pridejo nazaj in se spet kregajo na nas. Žal pravila so taka in v osnovi nehumana. Vse lepo zgleda na papirju, ko pa je treba izvest v praksi, pa je vse narobe. Upam, da ti bo do konca nosečnosti čim lažje..
|
|
|
|