valentiina -> Spanje novorojenčka ponoči - jok ob isti uri (18.4.2012 10:06:50)
|
Imam punčko staro 8 dni. Ker je tak lenivček in ni in ni hotela jesti prvih par dni, smo jo prav silili da je kaj pojedla (je na flaško, ker se mi nikakor ne more prisesat na bradavico, čeprav to vztrajno ponavljava). Sedaj je normalno (na 3 ure po 50-70ml, včasih več včasih manj). Drugače je zelo pridna, ko se naje zaspi in ni nobenega problema. "Problem" se pojavi ponoči. ko jo hranim nekje od 3-4 ure, saj mi že par dni ravno v ta čas začne neutolažljivo jokati (to se je ponovilo sedaj že 4 dan, odkar lepo papa). Ko jo nosim gor in dol po sobi se umiri in napol zaspi, a ko jo dam v posteljico odpre oči in začne jokati. Tako da jo lahko potolažim le tako, da jo vzamem k sebi v posteljo, jo položim na prsi in skupaj zaspiva. A ker se je to sedaj začelo ponavljati me je strah, da jo lahko nekako razvadim in ne bo hotela spati več v svoji postelji, ker bo vedla da ko začne jokat jo bom vzela ven. Nekateri pravijo, da je dobro pustiti otroka da se zjoče - kaj mislite? Jaz jo nekaj časa pustim (max. 3-5min), ampak potem jo moram vzeti ven, ker se ze cela trese in brca z nogami ter boksa z rokami. Vse skupaj je podobno temu kot da bi imela krče - ampak je za to najverjetneje še prezgodaj. Patronažna mi je rekla da mogoče išče le bližino (ker je ne dojim nima veliko stika s kožo). Ampak ne vem, ne bi rada naredila kaj narobe. To je moj prvi otrok in res nimam izkušenj ;-)
|
|
|
|