CUKRČEK -> RE: Plače višjih javnih uslužbencev (17.4.2012 10:33:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaboname IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Ne vem, če se kdo zaveda, da se bo kolesje ekonomije ustavilo.... Ja, mi2 oba v JU, oba voziva vsaj 35 km od doma, niti ne upam pomisliti, koli bom samo jaz prikrajšana pri potnih stroških (ki jih dejansko prevozim, ne da bi ob tem računala obrabo avta, gum, servise...)... skratka, računava, da bova prikrajšana za 500 eur mesečno. Da, ni panike, imava rezervo: otrokoma odpade gl. šola, plesne dejavnosti, odpovedala bom naročnino na Ciciban, ne bom jima varčevala več za štipendijo na faksu (česar meni niso mogli omogočiti in smo se res komaj pretokli iz meseca v mesec zaradi, pa se mi je zdelo motrno, da jima hraniva za študij) ne gresta na končne izlete, namesto v trgovinah bomo pač rabljene cotke kupovali, zjutraj pač ne bo zajtrka doma, naj se v šoli pošteno najesta, jaz denimo bom pač odmislila frizerja in kako občasno minimalno pregreho in luksuz (beri masažo morda enkrat na pol leta, pa kak nujen kos oblačila), namesto tople malice, ker pač ne gre drugače, sme zdoma vsaj 10 u vsak dan (zaradi oddaljenosti službe) bom pač kak runkl ali korenček s sosedine njive pobasala in si ga nesla v službo za poglodat, dedc pa lahko pozabi občasne partije tenisa, pa naj se raje fino zašpeha, da bo ja čimprej dodatna številka v zdravstvu, ki jo bo treba zdraviti, namesto da bi preprečevali.... prvo kot prvo tudi midva se voziva vsak cca toliko v eno stran v službo in še nikoli in to res nikoli nismo dobili polne vrnjene potne stroške da o drugi naštetih stvareh ne govorim, prav tako nimama bajnih plač(da ne bo kdo mislim da izobrazbe tudi ne ja jo imama pa službe ni, zato sma vzela kar je bilo ponujeno ker je še vedno boljš to kot pa biti brez vsega, pa imama tudi otroke in ja glasbene šole pri nas ni, ciciban preberemo v knjižnici, varčevat nimamo iz česa ker premalo ostane,.....itd In ja počasi mi gre tale stavka že pošteno na živce ker imam občutek da jamrajo samo tisti, ki imajo kar lepe plače in samo jamrajo kaj bodo njim vzeli in bla bla bla bla, pa daj nehajte se enkrat samemu sebi smilit in zavihajte rokave, pač boste postali malo bolj skromni ali pa boste tako kot marsikje v tujini delali še dodatno dejavnost. Točno tako.....če je vojna, naj bo vojna za vse.
|
|
|
|