Hope2 -> RE: Kako naredit lepo 'kapo' (22.4.2012 13:21:04)
|
Nisem še nikoli delala, gledam pa ful kuharskih oddaj[sm=jezicek.gif]. rAVNO DANES sem gledala in so delali tako. Beljake stepaš, dodaš le ščepec soli (no to vedno delam, ker se tako res fajn strdijo) ko so že skoraj stepeni, počasi dodajaš sladkor, ampak vedno dajejo normalen sladkor (ne v prahu). Ko ves sladkor gre not, daš na največjo hitrost in miksaš, da rata taka lepa šajnasta in gladka zmes. To recimo še doma delam [sm=smiley36.gif]. Potem pa so danes dodali not 1 malo ličko škroba in malo kisa, za oboje je rekel, da dasta posebno noto k strukturi beljakov. Dodal je še vanilijev ekstrat. Vse pa je dodal tik preden je vključil na najvišjo hitrost. Potem pa na torto in v pečico. Tu je potem bil spet en nasvet oz trik glede temperature pečice, ampak to sem preslišala, ker je v faranheitih in mi kar hitro uide iz glave[sm=jezicek.gif]. Naslednji trik je bil, da se vmes ne sme pečice odpirat. Ko pa je bilo pečeno, ap je pustil počivat kar v ugasnjeni in odprti pečici, da se je počasi hladilo. Zadnjič pa so spet hvalili naslednji način. Beljake malo stepeš, čist malo, tolk da se glih začnejo penit, nato dodaš ves sladkor in daš nad vodno kopeljo ter ročno z metlico mešaš. Ne sme biti prevelika T, ravno toliko da se sladkor stopi. Nato pa odstraniš in zmiksaš. Ko so kazali razliko je bila razlika v gostoti očitna, ampak to je itak oddaja in lahk marsikaj naplahtajo[sm=jezicek.gif] Najboljš da sprobavaš vse, mogoče pa je tudi problem v T pečice ali pa potem v samem snegu ali pa predolgo imate sladice na pultu[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|