Brezposelnost, kredit, borza.... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen1 -> Brezposelnost, kredit, borza.... (14.4.2012 21:59:05)

Zanima me, hipotetično pa tudi povsem realno, možno.Zgubim službo, par mesecev sem potem upravičena do nadomestila z borze. Kaj pa potem? Imamo dom, ki pa še ni naš, kredit še lepo število let se obeta. Če grem na borzo bi sploh kaj dobila ali bi se morala odpovedati nepremičnini, na katero pa je vpisana banka.?Bi me res država pustila dobesedno crkniti?

Kerensa* -> RE: Brezposelnost, kredit, borza.... (14.4.2012 22:01:48)

Če imate v družini (družina ste ti, partner in otrok) še kakšen drug dohodek (recimo partnerjevo plačo, pa četudi je ta minimalna), potem do DSP nisi niti upravičena. Če bi pa že bila, pa to še ne pomeni, da bi se morala odpovedati nepremičnini, katero odplačuješ. Samo enkrat do smrti bi pač znesek prejeta DSP morala vrniti.

In ne - država te ne bi pustila crkniti. Samo prisilila bi te, da si sama najdeš drug vir dohodka. Crknila pa ne bi, saj bi, če bi bilo tako hudo, nepremičnino prodala ti sama.

Lunca1 -> RE: Brezposelnost, kredit, borza.... (16.4.2012 11:58:53)

Če ima mož vsaj kolikor toliko soliden dohodek, ne bi dobila niti evra socialne podpore. Govorim iz lastnih izkušenj. [sm=hudicek1.gif] Ostanejo ti edino še otroške doklade.

Stran: [1]