blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: benika IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Če bodo vsi ukrepi sprejeti kot so predlagani, imamo mi s prvim mesecem njihove veljavnosti 850 eur manj na mesec (ali slabo tretjino družinskega proračuna). Zdaj pa mi povejte, kje je tu pravica. Upam da ta vlada pade. ps: drugače se pa od države dobi 280 eur, ne 250. Kako si v teh časih sploh upaš jamrat? Če vam vse vzamejo, vam bo ostalo malo manj kot 2.000€ dohodkov. Ja marija pomagej, da te ni sram. Pa daj pomisli na tiste, ki niti za kruh ne bodo imeli. Da ni tebe sram, če si sama brez denarja, naj bodo še vsi drugi, ne? Ko nas j.... da smo se šolali in želeli boljšo službo in otrokom malo več nudit (še daleč od bogastva), naj nam vse vzamejo, ne? Morda lahko pomisliš, da nam ne ostane 2.000 eur, ker imamo kredit, avto, zavarovanja, itd. Ker smo za to delali, da to zdaj imamo. Meni je kar slabo, da se gleda samo na socialne probleme, vsi ostali pa naj plačujejo. Če tebi crkne krava, naj torej še sosedu. Sram te bodi, da ne privoščiš nekomu več, če se je trudil to dobit, zdaj pa mu naj kar vse vzamejo oz mnogo mnogo več kot pa nekomu, ki pač v življenju ni tega dosegel in je socialni problem O ne, ne, to pa ne bo tako. Jaz ti nisem prav nič fouš, niti nisem brez denarja, niti nisem socialni problem. In tudi mene so ti varčevalni ukrepi in nova zakonodaja krepko, krepko usekali po žepu. Pa se ne cmizdrim in ne zganjam drame, kako ne bomo preživeli. Kot je napisala ena pred mano...nihče ti ni kriv, da si tako zakreditirana, sama si šla v to. In mogoče bi se morali ljudje zavedati, da se življenje lahko obrne čez noč in fajn premisliti, preden si nakopljemo dolgove. In tako kot ti, sem se tudi jaz solala, pa naredila faks, pa hodim v službo in otrokom zagotavljam dostojno življenje. Sicer pa nima smisla se pregovarjat, očitno se ti je sedaj podrl svet. Ampak veš kaj, preživeli boste, le z manj denarja se boste naiučili živet. Podpis pod tole. Pa ne želim nobenemu, da mu crkne krava, če je meni . tudi nekateri drugi smo hodili v šolo, eni več eni manj, ampak, za mojo stopnjo žal ne dobim plačila, imam minimalca, delam kot konj. Je pa res, da je meni bistveno lažje kot je takim, kot si ti. In to zato, ker jaz znam preživet s celo familijo z 1200e , ti pa bi to porabla v pol meseca najbrž. Pa imam kredit za stanovanje, za eno krntijo od avta. In ja, tudi meni z minimalcem, se bo proračun znižal, bo več vrtca,manj otroškega dodatka. Kje je tle pravica, da dobim plačano kot čistilka, oz delavec, ki je končal le osnovno šolo?! Tudi jaz se nisem šolala zato, da bom en dan dobila plačo čistilke, delala pa zadeve, za katere nima vsak talenta,..