K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: pravljica IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Če bi bilo za večino to tako lahko in izvedljivo, bi varuške prenehale s svojim delom, ker se vedno najde nekdo v družini, ki bi pazil. Pa magari je 3 ure stran doma... Malo čudno napisano... Toliko koliko je družin, toliko zgodb o varstvu. V našem vrtcu je vsako leto dan vrtca.....tisti dan so vsi vrtci v občini zaprti.....ne moreš oddati otroka, ker gredo zaposleni na izlet oz. na ekskurzijo (pa to je v mesecu marcu, ni julija ali avgusta).....in takrat imamo vsi varstvo....ni nobenega problema....zdaj, ko je pa stavka (ki jo seveda velika večina podpira ) pa je grozen problem z varstvom...... Tako da ni nič čudno zapisano......ljudje pač delujemo po liniji najmanjšega odpora....če je dana možnost, da se nam ni potrebno truditi, se ne bomo trudili, če pa te možnosti ni, pa se znamo potruditi....... se ne morem bolj strinjat z lilijano in mi je prav žalostnosmešno, ko slišim izjavo "nimam ga kam dat" ma ni vrag, da ne bi našla ene prijazne sosede, sorodniki tudi niso samo babice in dedki, kolegice in prijateljice, ki so v službah, imajo verjetno že prav tako v večini svoje otroke, za katere bo nekdo poskrbel v sredo, samo telefon je treba vzet v roke, potrkat na kakšna vrata...ampak tale "prosim" je lahko včasih prav huda reč za nekatere Čist tko iz firbca - kaj ti bi svojega 12, 13, 14, 15,.. mesečnega otroka dala v varstvo sosedi, ki otroka, razen na hodniku, še ni videla? In to za ves dan? Ali pa naj ga dam nemara kolegici, ki je prosila 70 letno babico, da čuva njena 2 otroka, še svoja 2? Ker mene pa takele izjave pogrejejo. Razumem jih od ljudi, ki nimajo svojih otrok, od takšnih, ki so 2 svoja gor spravili, jih pa pač ne. Pa da spet ne bo pomote - mi bomo vzeli dopust - samo razmišljanje nekoga, ki ni v stiski in takole napada ostale, se mi zdi nevmesno.
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 16.4.2012 22:48:23 >