Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: HHH Ne, otroka ne bom peljala v vrtec, ker imam , hvala bogu, taščo, ki mi ga bo pazila. Pa starejšo šolarko tudi. Me pa fajn drži, da vrtca za en dan ne bi plačala. Kot delodajalec se že tri leta hebem s tako imenovano recesijo, ki je večini le izgovor za neplačevanje, oz. zavlačevanje plačevanja. Tri leta že steška zbirmam denar za plače svojim zaposlenim in sebi, tri leta se že otepam s krizo in redno plačujem vse davke, prispevke.... in plačujem tudi vrtec. Nisem nikakršen tajkun, bogatun in ne vem kaj še vse. Samo države me smatra za takšno. Nimam otroških dodatkov, ne prejemam nikakršnih transferjev in plačujem si stanovanjski kredit, kakor tudi kredite za osnovna sredstva v firmi. Ko potegnem črto čez mesec, mi ne ostane prav veliko več kot kolegisi s tremi otroci brez službe. In sedaj naj si še iščem varstvo za otroka, za katerega plačujem hudičevo drag vrtec in plačujem prispevke za vse tiste, ki v tem vrtcu delajo (pa še za druge). Lahko me raztrgate na drobne koščke, mi je vseeno. Če moramo v gospodarstvu tenko piskati že toliko časa in še dolgo bomo, bodo pač morali potrpeti tudi tisti, ki jih gospodarstvo vzdržuje. Podpis. Enako, ne bom poslala otroka v vrtec. ampak tudi jaz sem razmišljala o tem, da bi ne plačala tistega dneva. Pa ne samo tistih par centov, ko ti odbijejo hrano, ampak bi tole astronomsko cifro vrtca lepo delila z delovnimi dnevi in odštela ta dan (imava drugače rezervirano mesto pri varuški, kar bo tudi stalo). Drugače pa, se strinjam. Včasih me ima, da bi koga skolfotala, ko si zračunam, koliko z možem dava državi za to, da v bistvu ničesar nimam. OD po novem ne bo, vrtec bo se verjetno povišal v primerjavi s 'kolegi', kjer pa ona dela 4 ure in oba na minimalki, dobita pa otroških za 3 otroke toliko, da ohoho, pa tist dodatek, pa drug dodatek, ta vrtec plačujeta eno malenkost za 3 otroke, pa ne se šalit. Ker če potegnem črto, samo v primerjavi moja-njena plača + milijon dodatkov in prihodkov od države, sem jaz očitno na slabšem. Pa da ne bo pomote, pri nas v službi je -35% pri plačah, pa smo se vsi strinjali, da bomo stisnili in šli skozi to. Pa ni problem, da ni dela - plačnikov ni. Kakorkoli, po eni strani sem mnjena, da so varčevalni ukrepi nujni (zadnje 3, 4 leta so delili denar kot za stavo....), po drugi strani pa se strinjam, da nikakor ne na račun šol in vrtcev. Socialo naj prebunkajo, poslanec z max 1000€ plače, ne pa da si pred načrtovanim nižanjem plače zvišajo plače, da so po nižanju na boljšem, kot so prej bili. In groza je, da delajo to na moj račun, na račun vseh, ki vsak mesec damo en kup denarja državi. Na račun gospodarstva, ki ga bodo te hijene potopile.
|