K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: Poka Me res zanima - verjetno nimaš dveh otrok v vrtcu ali pač? Porodniške se te pa verjetno vel ne tičejo. No, sam da povem, ker sem nekaj let delala v šolstvu, pa še zdaj nekaj delam, drugače pa imamo firmo in ustvarjamo neko dodano vrednost - tako da mi vsaj nihče ne more rečt, da nič ne delam... Ker poznam delo na obeh področjih bom rekla, da še nisem srečala učitelja, vzgojitelja, ki ne bi res veliko delal, cele dneve. Večinoma so to taki vestni ljudje, vse naredijo, perfekcionisti... Edino preveč se pustijo ponižat, malo jim manjka samozavesti mogoče, zato je pa tako stanje. Sem pa srečala "v gospodarstvu" ljudi, ki se jim ne ljubni mignt z mezincem, pa če jim pred nosom mahaš s kupčkom zelenih, ampak resno... Isto je bilo pri granji hiše. So pa določeni, zelo podjetni Slovenci, ki so res nekaj ustvarili, npr. Akrapovič in podobni, pa še dosti je manj znanih, ko verjetno ne bi vedeli, ko pa daš kapo dol. Oni bi mogoče še lahko bili proti stavki - sam mislim, da se jih večina zaveda pomena izobrazbe za njihovo panogo. Sicer pa - upam, da se zavedate, tisti, ki ne podpirate stavke (ostali po mojem veste za kaj se gre...), da gre trend bolj v smeri privatizacije že in da bomo kmalu morali vse plačat. BTW že zdaj so eni učitelji kar sami kupovali material, da se je sploh kaj delalo - da ne rečem, da iamš starše, ko niti pogledajo ne torbe in jih briga in ko je treba kaj prinest (odpadni amterial, ponavadi taki otroci nimajo nič zraven). Računalnike smo dobili samo na eni šoli (ena šola v okolici Šentjurja pri Celju z najboljšo ravnateljico), sicer se pa dela na računalnikih starih 20 let tud - po eden npr. na 30 oseb se je že tudi zgodilo... Tako, da v bistvu si moraš računalnik sam prinest v šolo (večinoma), če hočeš malo bolj pestro uro in tudi sam si ga moraš financirat, če hočeš doma delat. BTW sem sicer med tistimi za 8 urni delavnik, tudi vem, kako bi se dala kaka stvar boljše organizirat, sam itak ni denarja. Za take stvari se rabijo računalniki, oprema - ker 8 ur pa ne moreš bit v razredu, ker je treba še delat priprave, kar ti včasih vzame tudi eno celo uro za eno, ali še več, kje so še testi, govorilne, prireditve, projekti, domače branje - kar delamo v bistvu zastonj - skoraj... Mogoče malo bolj razumem ene stvari, ker iamm še dodatno znanje iz managementa, rabim pri firmi - ki smo joi šli delat, ker se je videlo že 2005 leta kam pes taco moli... Kljub temu sem vesela, ker vidim, da vas veliko razume, v čem je pomen stavke. Pa še to - izhajam iz družine, kjer je bil eden od meni najbližjih ljudi tudi po načinu razmišljanja, moj stari ata, ki je zdaj že pokojni in je bil vodja razvoja v enem večjih podjetij pri nas in sploh prvi zaposleni inženir v tem podjetju. Z njegovo pomočjo je podjetje začelo z izvozom ins e je razvilo v enega večjih podjetij pri nas. Potem je šel pa delat v šolstvo, z vsem spoštovanjem do tega poklica. Posledica tega je bila mogoče, da sem zdaj tu jaz Glede na moje sposobnosti bi lahko šla študirat karkoli, tudi medicino... Mogoče mi je kdaj sicer žal - ker se pa res moram zdaj skoraj stepst za delovno mesto s kom, ki pa mogoče nima takih znanj, izkušenj - tako stanje je pa samo zaradi tega, ker smo popustili tam, kjer ne bi smeli - zato sem jaz z eno nogo že ven iz tega - ker poznam dosti ljuudi, ki so pri 40 + še brez zaposlitve za NDČ (ki itak danes ne pomeni nič, sam gre se za princip, nisem navajena bit 2. violina...), pa še kak faks naredit in se kaj naučit mi ni problem - finančni mogoče malo bolj, sam stanje je pa v gospodarstvu trenutno tako, da si lahk kateri koli papir nekam vtakneš (in znanje...). Če greš na svoje se moraš krepko borit, kar pa roko na srce, ni sposobno 90% Slovencev. Ker to da si frizer, čistilka itd. in jih je polno, ne bo rešilo Slovenije, jih bodo pa inženirji pa kaki strokovnjaki v kakem razvoju na kateremkoli področju pač že, ki bodo znali ustvarit dodano vrednost (po domače, da bo Slovenija kaj prodala drugim državam, da bomo kaj zaslužili). Oprosti, ni povezano s temo - ampak, a tebe v razredu mulci kej razumejo??? Še Kafko sem bolj razumela.
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 17.4.2012 22:02:32 >