goveji golaž (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> goveji golaž (13.4.2012 9:05:09)

a mate pri kuhanju golaža kšne svoje trike ki izboljšajo golaž




MioBambino -> RE: goveji golaž (13.4.2012 10:10:06)

Moj trik je mogoče to, da ga kuham v voku- ima čudovit okus, posebno aromo.[sm=bravo.gif]




*miska.mcc* -> RE: goveji golaž (13.4.2012 11:05:07)

jaz zmixam cebuli in vso živo zeljenjavo, ki jo imam pri bajti. in to prazim slabo uro. počasi. pol, ko je golaž skoraj gotov, dodam 1 cajno žličko gorčice in 1 čajno žličko kisle smetane.




Hope2 -> RE: goveji golaž (13.4.2012 11:26:35)

Kuham ga v litoželezni pokriti posodi v pečici (neprodušno in ne odkrivam pokrovke). Čas kuhanja se mi je tako prepolovil in meso je tak mehko, da kar razpada. Prej sem vsaj pol ure pražla čebulo, pa kuhala 1,5 uro na šporhetu, zdaj pa je v 40minutah končan in meso je še bolj mehko kot prej. Okus pa je tudi boljši[sm=smiley1.gif]




mini86 -> RE: goveji golaž (13.4.2012 15:20:23)

IZVIRNO SPOROČILO: MioBambino

Moj trik je mogoče to, da ga kuham v voku- ima čudovit okus, posebno aromo.[sm=bravo.gif]


uuu tole se pa sliši zanimivo..bom probala..zravn pa dodala še vso zelenjavo kot miška[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mini86 -> RE: goveji golaž (13.4.2012 15:20:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Kuham ga v litoželezni pokriti posodi v pečici (neprodušno in ne odkrivam pokrovke). Čas kuhanja se mi je tako prepolovil in meso je tak mehko, da kar razpada. Prej sem vsaj pol ure pražla čebulo, pa kuhala 1,5 uro na šporhetu, zdaj pa je v 40minutah končan in meso je še bolj mehko kot prej. Okus pa je tudi boljši[sm=smiley1.gif]


prav žal mi je da nimam take posode ker pomoje more bit res božansko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Norigarač -> RE: goveji golaž (17.4.2012 10:24:32)

Poanta je seveda v količini čebule, torej, čebule toliko kot mesa, počasi pražiš na blagem ognju, malo pred koncem dodaš česen, da lepo zadiši, dodaš meso, nastrgan korenček (obvezno), malo paradižnikove mezge, pa čim manj začimb, samo vegeto, poper in lovor. Zalivaš pa obvezno s toplo vodo, kuhaš počasi (trik pri golažu) na koncu še podmedeš. Sem ga ravno prejšnji teden kuhal, pa je bil enkraten.




onka -> RE: goveji golaž (17.4.2012 21:56:53)

Ali čebulo kaj prej prepražiš ali samo zmečeš not?




Hope2 -> RE: goveji golaž (18.4.2012 6:50:43)


IZVIRNO SPOROČILO: onka

Ali čebulo kaj prej prepražiš ali samo zmečeš not?


Čebula se vedno praži. Naj bi se tako dolgo, da razpade- s tem se tudi jedi zgostijo. Trik da prej prideš do te stopnje je, da dodaš kako kapljico kisa ali ščepec soli. Še prej pa prideš do te stopnje, da s paličnim zmiksaš.

Se strinjam z norigaračem, da je potrebno toliko čebule kot mesa. Ampak pri nas ne pride v poštev ne vegeta ne podmetenje, ne paradižnikova mezga. Stvar okusa[sm=smiley1.gif]




Stran: [1]