Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja IZVIRNO SPOROČILO: MissTerious Malo off topic...ampak jezna sem, da nam oseba, ki je mi, državljani sploh nismo volili, arogantno odvzema vse pravice in "bonitete", s katerimi smo že tako komaj preživeli mesec. Smo najbolj obdavčena država v Evropi, imamo sramotne plače, cene so pa "evropske"...Na bruhanje mi že gre od tega... A nam zaupaš, katera oseba je tako arogantna, da ti jemlje vse pravice, četudi je nismo volili. A ti meniš, da ti to jemlje le ena oseba? TI mogoče jemlje osebno? Sicer mene malo bolj moti to, da so ljudje, ki jih mimogrede tudi nisem volila, spustili v veljavo zakon, mogoče res ne najboljši, ko možnosti za izvajanja niso bile niti malo pripravljene. Tudi mi smo vlogo za vrtec oddali že decembra, seveda zaradi pomanjkanja vedenja, kako se bo dejansko računalo kakšno pravico, nismo označili še otroškega dodatka, čeprav sem kasneje ugotovila, da naj bi po praksi izračunov OD po novi zakonodaji dobili več otroškega dodatka, kot nam ga namenja veljavna odločba. Najbolj neprijetno pa je to, da bomo ta mesec plačali že tretjo položnico po starem izračunu, ki nas uvršča v precej nižji razred, kot ga bi dejansko morali plačevati, to pa bomo morali seveda poračunati za nazaj, sedaj samo upam, da ne dobimo odločbe šele meseca junija - pa ne zato, ker bi to finančno težko zmogli, le vedno moramo misliti na to pri vlaganju denarja v obnovo. Po eni strani zelo škoda, da so sprejeli polletni odlog izvajanja tega zakona, bi mogoče vsaj en procent ljudi vedel, kdo v resnici je to zakuhal... bi se verjetno poznalo na volitvah Sicer so pa sindikati pred tremi leti tudi podpisali, da je država s subvencijami podpirala podjetja, da so delali le 36 ali celo 32 urni delovni čas, in s tem dovolili, da so delavcem v proizvodnji znižali minimalne plače za 10 do 20%, ostalim pa za 15%. Na splošno me pa moti sindikat vzgoje in izobraževanja. Se ti lahko priklonim?