Daschi -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (13.4.2012 11:05:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita V mleku maš mlečno-kislinske (dobre) bakterije in kvarljivce (slabe bakterije). potem pa še zadeve iz lufta notr letijo (po možnosti še kaka spora plesni)... in če je prehladno bojo 'kvarljivci' prevladali (se mleko ne bo 'strdilo', bo postalo grenko, bo melo rumeno membrano...) najbolj ziher je, da mleko 'nacepiš' s kulturo dobrih in zdravih mlečno-kislinskih bakterij (kupljeno kislo mleko, jogurt,...) in daš na toplo - priporočljivo okrog 25 stopinj. mešanje nima neke hude veze. potem ko ti zadeva rata, je fajn da eno rundo prihraniš za nacepit naslednje kisanje. In točno to se je zgodilo. Mleko je bilo grenko. Fuj! Zdaj bom pa počakala, da bo malo topleje.
|
|
|
|