RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


*miska.mcc* -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (11.4.2012 21:50:38)




IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Prav.

Zakaj pa?
 
Ok, resno... da drži temperaturo... pa da miš not ne pade...




bom pazla!




dayya -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (11.4.2012 21:51:21)

3-4 dni pri men kakor kadaj ... v poletnih mesecih pa 2 dni




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.4.2012 22:26:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Felicita -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (12.4.2012 17:24:31)

V mleku maš mlečno-kislinske (dobre) bakterije in kvarljivce (slabe bakterije). potem pa še zadeve iz lufta notr letijo (po možnosti še kaka spora plesni)... in če je prehladno bojo 'kvarljivci' prevladali (se mleko ne bo 'strdilo', bo postalo grenko, bo melo rumeno membrano...) najbolj ziher je, da mleko 'nacepiš' s kulturo dobrih in zdravih mlečno-kislinskih bakterij (kupljeno kislo mleko, jogurt,...) in daš na toplo - priporočljivo okrog 25 stopinj. mešanje nima neke hude veze. potem ko ti zadeva rata, je fajn da eno rundo prihraniš za nacepit naslednje kisanje.




ZARA -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (12.4.2012 19:41:19)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jz mam tud domace mleko. predno natocim v skodelice, zmesam v liter en kefir al pa jogurt in potem to dam v skodelice. za kisanje potrebujejo bakterije dost toplo okolje, zato se poleti hitreje kisa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] prejsnji teden, ko je blo dost toplo, se mi je skisalo v 2 dneh.

Meni se je tudi skisalo, ampak že en čas nazaj.




LuLu -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (12.4.2012 19:53:28)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


Meni se je tudi skisalo, ampak že en čas nazaj.

A delaš tudi to, kar je Felicita predlagala:
"...potem ko ti zadeva rata, je fajn da eno rundo prihraniš za nacepit naslednje kisanje. "





Mišek06 -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (12.4.2012 20:41:58)

Daschi, notri kapni kapljico limoninega soka.
Drgač se pa to dela poleti, ko je vroče. Polet je skisan v enem dnevu.




bambika -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (12.4.2012 20:48:27)

Nimaš dovolj toplo to je vse,ni treba s čim pokrivat ali mazat posode. V treh dneh mam jaz že skuto narejeno,pa vsak dan doma delam kislo mleko,skuto,sir..... Samo dovolj toplo mora bit.




alda -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (13.4.2012 9:43:43)

jaz pa tega nisem nikoli poskušala,
ker kisl.mleka ,tisti ki v naši družini lahko uživajo KM ne marajo.
vprašanje za poznavalke: večkrat mi hodi viška sojino mleko-a bi se dalo ga ukisat tako kot kravje?




Daschi -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (13.4.2012 11:05:45)


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

V mleku maš mlečno-kislinske (dobre) bakterije in kvarljivce (slabe bakterije). potem pa še zadeve iz lufta notr letijo (po možnosti še kaka spora plesni)... in če je prehladno bojo 'kvarljivci' prevladali (se mleko ne bo 'strdilo', bo postalo grenko, bo melo rumeno membrano...) najbolj ziher je, da mleko 'nacepiš' s kulturo dobrih in zdravih mlečno-kislinskih bakterij (kupljeno kislo mleko, jogurt,...) in daš na toplo - priporočljivo okrog 25 stopinj. mešanje nima neke hude veze. potem ko ti zadeva rata, je fajn da eno rundo prihraniš za nacepit naslednje kisanje.



In točno to se je zgodilo. Mleko je bilo grenko. Fuj!
Zdaj bom pa počakala, da bo malo topleje.




Felicita -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (13.4.2012 15:54:06)


IZVIRNO SPOROČILO: alda

jaz pa tega nisem nikoli poskušala,
ker kisl.mleka ,tisti ki v naši družini lahko uživajo KM ne marajo.
vprašanje za poznavalke: večkrat mi hodi viška sojino mleko-a bi se dalo ga ukisat tako kot kravje?


Ne.




alda -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (13.4.2012 15:55:56)


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita


IZVIRNO SPOROČILO: alda

jaz pa tega nisem nikoli poskušala,
ker kisl.mleka ,tisti ki v naši družini lahko uživajo KM ne marajo.
vprašanje za poznavalke: večkrat mi hodi viška sojino mleko-a bi se dalo ga ukisat tako kot kravje?


Ne.


HVala Felicita!




fuksija -> RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! (15.4.2012 12:15:07)

Toplota, toplota. Če ga boš cepila s jogurtom, bo ratal jogurt in ne kislo mleko, ker so to različne bakterije.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]