Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 11.4.2012 21:50:38
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Prav. Zakaj pa? Ok, resno... da drži temperaturo... pa da miš not ne pade... bom pazla!
_____________________________
****************************************************** ....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!! *****************************************************
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 11.4.2012 21:51:21
|
|
|
|
dayya
|
3-4 dni pri men kakor kadaj ... v poletnih mesecih pa 2 dni
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.4.2012 22:26:20
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 12.4.2012 17:24:31
|
|
|
|
Felicita
|
V mleku maš mlečno-kislinske (dobre) bakterije in kvarljivce (slabe bakterije). potem pa še zadeve iz lufta notr letijo (po možnosti še kaka spora plesni)... in če je prehladno bojo 'kvarljivci' prevladali (se mleko ne bo 'strdilo', bo postalo grenko, bo melo rumeno membrano...) najbolj ziher je, da mleko 'nacepiš' s kulturo dobrih in zdravih mlečno-kislinskih bakterij (kupljeno kislo mleko, jogurt,...) in daš na toplo - priporočljivo okrog 25 stopinj. mešanje nima neke hude veze. potem ko ti zadeva rata, je fajn da eno rundo prihraniš za nacepit naslednje kisanje.
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 12.4.2012 19:41:19
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 jz mam tud domace mleko. predno natocim v skodelice, zmesam v liter en kefir al pa jogurt in potem to dam v skodelice. za kisanje potrebujejo bakterije dost toplo okolje, zato se poleti hitreje kisa prejsnji teden, ko je blo dost toplo, se mi je skisalo v 2 dneh. Meni se je tudi skisalo, ampak že en čas nazaj.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 12.4.2012 19:53:28
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Meni se je tudi skisalo, ampak že en čas nazaj. A delaš tudi to, kar je Felicita predlagala: "...potem ko ti zadeva rata, je fajn da eno rundo prihraniš za nacepit naslednje kisanje. "
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 12.4.2012 20:41:58
|
|
|
|
Mišek06
|
Daschi, notri kapni kapljico limoninega soka. Drgač se pa to dela poleti, ko je vroče. Polet je skisan v enem dnevu.
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 12.4.2012 20:48:27
|
|
|
|
bambika
|
Nimaš dovolj toplo to je vse,ni treba s čim pokrivat ali mazat posode. V treh dneh mam jaz že skuto narejeno,pa vsak dan doma delam kislo mleko,skuto,sir..... Samo dovolj toplo mora bit.
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 13.4.2012 9:43:43
|
|
|
|
alda
|
jaz pa tega nisem nikoli poskušala, ker kisl.mleka ,tisti ki v naši družini lahko uživajo KM ne marajo. vprašanje za poznavalke: večkrat mi hodi viška sojino mleko-a bi se dalo ga ukisat tako kot kravje?
_____________________________
Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!! I saw an angel become the devil Still they look pretty good hand in hand Well baby, I don't need any of them Heaven nor hell Volbeat!!
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 13.4.2012 11:05:45
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita V mleku maš mlečno-kislinske (dobre) bakterije in kvarljivce (slabe bakterije). potem pa še zadeve iz lufta notr letijo (po možnosti še kaka spora plesni)... in če je prehladno bojo 'kvarljivci' prevladali (se mleko ne bo 'strdilo', bo postalo grenko, bo melo rumeno membrano...) najbolj ziher je, da mleko 'nacepiš' s kulturo dobrih in zdravih mlečno-kislinskih bakterij (kupljeno kislo mleko, jogurt,...) in daš na toplo - priporočljivo okrog 25 stopinj. mešanje nima neke hude veze. potem ko ti zadeva rata, je fajn da eno rundo prihraniš za nacepit naslednje kisanje. In točno to se je zgodilo. Mleko je bilo grenko. Fuj! Zdaj bom pa počakala, da bo malo topleje.
_____________________________
Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj. (M. Wright - Edelman)
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 13.4.2012 15:54:06
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: alda jaz pa tega nisem nikoli poskušala, ker kisl.mleka ,tisti ki v naši družini lahko uživajo KM ne marajo. vprašanje za poznavalke: večkrat mi hodi viška sojino mleko-a bi se dalo ga ukisat tako kot kravje? Ne.
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Zakaj se mi mleko ne skisa?! 13.4.2012 15:55:56
|
|
|
|
alda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: alda jaz pa tega nisem nikoli poskušala, ker kisl.mleka ,tisti ki v naši družini lahko uživajo KM ne marajo. vprašanje za poznavalke: večkrat mi hodi viška sojino mleko-a bi se dalo ga ukisat tako kot kravje? Ne. HVala Felicita!
_____________________________
Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!! I saw an angel become the devil Still they look pretty good hand in hand Well baby, I don't need any of them Heaven nor hell Volbeat!!
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?