Abby -> Drugi otrok (4.9.2005 16:13:34)
|
Sama sem se nekje pred letom in pol nekako odločila, da je en otrok dovolj. Iz standardnih razlogov: enemu se bom lahko bolj posvečala, ga imela bolj rada, etc. Ob tem, da sva seksala brez zaščite. Dobro, saj sva pazila in računala varne dni, in podobno. In potem sem zanosila, ko je bila hčerka stara 2 leti in 3 mesece. Najprej sem bila nesrečna in obupana. Dolgo se nisem mogla sprijazniti z novo situacijo. Bala sem se, da dojenčka ne bom imela tako rada kot Majo, pa spet, da bom potem njo zapostavljala, da se ne bosta marala med sabo, ker bosta čutila da ju zapostavljam enega na račun drugega... Ko sem rodila, sem bila nesrečna, ker se v fantka nisem zaljubila na prvi pogled, kot sem se v punčko. Še vedno me je skrbelo, ali bom lahko do obeh čutila enako, glede na to, da je ona bila načrtovana, on pa ne (čeprav zaželena sta bila oba v končni fazi). Ampak kaj kmalu se je to spremenilo, in danes si ne znam več predstavljati življenja brez njega.
Mislim, da so to precej običajne skrbi in strahovi mladih mamic. Vendar se pa vedno najde dovolj ljubezni za toliko otrok, kot jih imaš.
|
|
|
|