biba_leze* -> porodniško nadomestilo in minimalna plača (10.4.2012 12:54:12)
|
Pozdravljene, upam da mi zna katera pomagat. Vem, da je bilo tega že veliko napisano, ampak vseeno... Danes sem dobila iz CSD-ja odločbo, da sem upravičena do porodniškega nadomestila, ki naj bi znašalo 500,00 evr bruto. Vse ok, samo meni ni jasno kako so do tega zneska prišli, pa ravno okroglo je zneslo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Še to: 1. trenutno sem brezposelna, sem bila pa zaposlena 12 mesecev v zadnjih 3 letih, potem pa sem koristila še 3 mesece zavoda, zato vem, da so mi izračunali po postopku 55% minimalne plače + 15*2%, kar znese 85% minimalne plače. Zdaj pa, a ni minimalna plača v RS trenutno 763,06 evr? Pač v odločbi piše samo toliko in toliko procentov od minimalne plače, ne piše od kakšne minimalne plače (ker vem, da je bilo tu na forumu enkrat govora, da obstajata dve varianti minimalne plače). Ve katera, koliko točno znašata trenutno obe minimalni plači? In še, kje točno v zakonu piše, da se brezposelnim osebam izračuna porodniško nadomestilo glede na tadrugo varianto minimalne plače (če sploh)? 2. Ve katera, koliko bi to zneslo neto? Sem neki računala, pa ne vem če je ravno prav (389, 50 evr)
|
|
|
|