liliana -> RE: Čist tko iz firbca... (10.4.2012 8:47:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Kok nas je sploh tukaj na FBju, ki živimo brez kakršnih koli socialnih prejemkov (pa naj bo to otroški dodatek, socialna pomoč, karkoli kar pride od CSDja). Izključujem edino porodniško - za tiste, ki dobivajo le-to na podlagi preteklega delovnega razmerja. Meni se namreč zdi, da je velika večina tem odprta ravno iz razloga kje bi se dalo kaj dobit. [sm=zmeden.gif] Na podlagi preteklega delovnega razmerja dobivamo porodniško le prve 3 mesece.....ostalo nadomestilo za nego in varstvo otroka pa dobivamo na drugi osnovi (zato smo tudi dobile 2 odločbi)....tako da vsi starši dobivamo "socialni transfer"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ....... Kar se pa tiče otroškega dodatka......se mu nisem nikoli odpovedala, ker je "klasificiran" kot dopolnilni prejemek za vzgojo in izobraževanje otroka, ki ga država podeli vsakemu otroku, če starši izpolnjujejo določene pogoje (recimo dohodek na družinskega člana je omejen do višine povprečne neto plače)......tudi olajšavi za vzdrževanega družinskega člana se recimo nikoli ne odpovem.....pa bi se tudi temu lahko odpovedala....... Tako da papeška nisem.....vzamem tisto, kar mi država ponuja, brez goljufanja......se pa ne bom pritoževala, če mi bo ta vlada, to pravico do otroškega dodatka vzela.......
|
|
|
|