zwezdica82
|
IZVIRNO SPOROČILO: caelia Dobro jutro!! Evo, krneki...ma jst res jamram zarad tega mleka... sama sebe mam že dovolj, kaj šele vsi ostali okol mene, pa tle na forumu.. tale forum je res "ventilček" za sproščanje... pri vsem jamranju namreč Včeraj čez dan sem črpala na 3 ure, se nalivala s tekočino... nič. še za na sprehod sem dala v voziček flašo z vodo in pila.. za večerjo sem si polento naredla.. in ob 9h zvečer. načrpala točno 5 ml obup..in mi je itak "zatrgalo".. sem se začela jokat in bla tako jezna,.. sem se spet počutla nesposobno... in sem si po skoraj enem letu odprla eno Laško sej sem v nsečnost spila kak radler, samo prov piva pa ne.. in sem spila tisto pivo in padla dol... Rožle je spal ponoči od 10h zvečer do 4h, pa še bi, če ga nebi zbudila... no, dala sem mu mleko iz skrinje, ker pač od včeraj nič ni blo in šla nazaj spat. nisem mela namena niti črpat, ker sem bla še čist napsihirana od prejšnjega dne.. in kaj je blo ob 7h zjutraj.. mokra majica... obup. sem načrpala 3 dcl in 20 ml... ne zastopim več jst upam, da ne bom kašne "depre" fasala (sm ursonok ukradla izraz ) sej moj me je poskušal tolažit, da če ni pač ni, naj se ne sekiram, da ne bo nič narobe če zrase gor ob umetnem mleku.. pa da naj gledam to s pozitivne strani, da bom pač lahko jedla kar bom hotla, ker zdaj ne morem vsega.. samo.. joj, grozna sem.. danes bi morala na faks, pa ne grem, nimam volje, že včeraj nisem šla.. jutri mam obvezne vaje, pa mož dela in ne vem kam naj dam Žana in Rožleta , ker pa mam 23. aprila izpit, pa nujno moram it... krneki... drugače pa hvala za nasvete okrog dojenja.. swej tam na unem forumu (med.over) sm pa že full prebrala.. tud o teh "ljudskih modrostih" (polenta, sir, jajca...) bomo vidli, itak pa tudi psiha full vliva na to, jaz pa nism lih "uravnovešena" zadne čase, se mi zdi... sej jst poskušam pristavljat, samo Rožle ne vleče dobro in direkt iz joškic dobi samo takrat kaj, ko so full polne.. in ne vem, če je tisto "igranje" z bradavico kaka stimulacija.. moram pač črpat IZVIRNO SPOROČILO: iribiri Ojla mamice!! Full fajn da ste odprle novo temo! Full ste pridne, vas redno berem, no kokr se da!! Zanima me kje ste kupile kapljice COLIPREV?? Namreč sm jih hotla kupit v lekarni ljubljana pa jih nimajo sploh!! Pridno pišite še naprej!! Lp vsem!! no, glede kapljic Coli Prev.. V Logatcu je Lekarna Ljubljana, pa sem klicala, če jim majo, v tej podružnici jih ni, majo pa še ene v podružnici Vič, zato sem jih jaz šla kupit v Žiri, so meli še tri na voljo , se mi v Lj ni dalo vozit, do Žirov mam pa 18 km, pa še na kavo sem šla h kolegici in na sprehod po (bivšem) domačem kraju... Drugače sem pa našla tole na netu http://www.moja-lekarna.com/p-17311-1-mesec-star-fantek-pri-katerem-se-pojavljajo-krci.aspx tu naj bi tudi meli Coli Prev kapljice, samo jih meni iskalnik ne najde. Je pa blo pred kratkim obvestilo, da je s koncem marca zmanjkalo teh kapljic (zaradi dobave) pa da bojo aprila spet na voljo,mogoče majo kje še stare zaloge, pa da jih še niso obnovili... Caelia - jaz sem se nalivala s čajem od Tekane za dojenje. REs da je drag ampak pri meni je učinkoval. Na liter čaja sem dala 3 filtre pa veliko žlico sladkorja in sem spila na dan po 4 litre. Mi je na koncu že kar nazaj šlo. Pa mogoče kakšen malinovec ali drug sok za mešat. Samo da je sladko..Pa polenta..Mi je pa patronažna rekla da pomaga tudi kava proja pa mleko. Ne vem no..Meni je patronažna predpisala še Sintocinon, da si našpricam v nos 15 min pred dojenjem oz. črpanjem. Naj bi sproščalo mleko oz. da se mi ne mašijo dojke. Pri vseh zapletih s hrano pri naši Evelin sem komaj prišla na vsake par ur do črpalke in seveda posledica tega je bila, da sem dobila mastitis. Zdaj sem na antibiotikih in si dajem mrzle obhladke. Imam neke blazinice - gel. Jih dam v hladilnik za par ur potem pa spet gor. Dobila pa mastitis na obeh dojkah. Sem kar povedala patronažni da zame je to čist preveč da morem tkole si črpat, ko je pa mala tok zahtevna. V glavnem zdaj boljše je..Sicer drugi dan je bil spet jok cel dan ampak pojedla je pa občutno več in po dveh dneh ko jo je tehtala je pridobila 80g kar je max. Je bila ful zadovoljna. Edino še Coliprev kapljice ji dajemo zdaj zraven pa je še bolje. Sicer malo še joka ampak po kakšnem tednu bo tudi ta lahktoza šla iz telesa in potem bo mnogo bolje. Ponoči pa spimo tudi po 6 ur v kosu. Milina napram temu kar je bilo na začetku. Coliprev vidim da ful iščete. Pri nas so ga imeli v lekarni. In pol pride zjutraj patronažna pa reče..ja kje ste ga pa dobili ko vsi govorijo da se pri nas ne dobi. Me je sam pogledala ko sem rekla ja v lekarni v mestu. Imamo namreč dve Ni mogla verjet V glavnem upam da se tudi meni to porihta v parih dne. Mleko mi sicer teče še vedno ven. Tko da si ene 3x na dan še malo po par minut črpam. Če bi pa 10min na vsaki bi pa še vedno ene 120 dobila ven. To mleko mi zdaj prav preglavice dela. Pri prejšnem otroku v enem tednu nisem načrpala tolko kot sem zdaj v enem dnevu... No toliko od mene..Ko bo čas se kaj javim Lp vsem
|