Caitlin -> RE: Marčevke 2012 (29.5.2012 14:52:46)
|
Ojla mamica! Hehe, kako zanimivo, da ko ursonok ni bilo nekaj časa na forumu, sploh ni tekla debata. Zdaj pa spet. [sm=smiley36.gif] Tako da super, da si spet nazaj [sm=bravo.gif] Mi smo prejšni teden začeli s telovadbo. Sicer je bolj za mamice in ne za dojenčke - oni so bolj dodatna utež pri vajah, ampak je vseeno prav fajn. Ena mešanica aerobike in pilatesa. Sicer včeraj nisem mogla iti (sem šla v lj k okulistu in po nakupih), ampak naslednjič zagotovo spet grem. Pa čeprav me potem 2 dni stegna bolijo za znoret. [sm=smiley36.gif] Ritem - ponoči ga kar imamo (spi skoraj vsak dan isto), preko dneva pa še nismo dosegli enih ritualov. Zanimivo mi je, da ponavadi preko dneva spi nekajkrat po max 1 uro, ko se pa merka pri naših, pa po 3 ure. Ne vem kaj ji dajo za jest poleg mojega mleka [sm=jezicek.gif] Jo pa doma zlo hitro kaj zbudi, npr. že samo to, ko psička skoči iz postelje in s krempeljčki prileti na tla. Pa ni, da bi bila navajena spati v čisti tišini (imam vedno radio prižgan pa veliko krat tudi balkonska vrata, da se sliši promet), pa jo to nikoli ne zbudi. No, pa saj ni problem, sploh če je lepo vreme, gremo na sprehod, če pa je dež, sem pa konec dneva že prav zdolgočasena, ker ne vem več kaj naj delava (razgibavanje, igralni center, malo pestvanja in certanja - se mi zdi da se ves čas ponavljam). Tako da čim več lepih, sončnih dni[sm=bravo.gif] Dojenje - ja, midva se tudi samo dojiva. Mi je pa tudi že 2x vse nazaj vrgla zjutraj, ko je jedla. Predvidevam, da prehitro je, ker verjamem, da je 9 ur brez hrane za takega malčka kar veliko. Dokler je potem preko dneva vse ok z njo, ne bom delala panike. Napredovanje otrok - ja, naša se tudi full slini. Če jo nosim na trebuščku, kar po tleh kaplja[sm=smiley36.gif] Rokice so tudi v ustih, če bi bilo možno kar obe hkrati. Najbolj pa uživa v igralnem centru. Sem ji dala igrače malo nižje, da jih lahko z roko doseže in že veselo maha po njih, včasih kakšno že prime, se jim smeji in z nogami brca, da skoraj nogavičke dol padejo [sm=bravo.gif] Obračati se pa še ne zna, edino, če ji jaz obrnem nogice na eno stran, se potem toliko obrne, da je na trebuščku, vendar spodnjo rokico "povozi" tako da ji jo moram jaz popraviti. Se mi zdi, da se res hitro razvijajo ti naši sončki, sploh ko pomislim, da je bila pred 2,5 mescema tako nebogljeno bitjece.[sm=bravo.gif] Barva oči - naša ima še vedno modre in upam, da takšne tudi ostanejo (ima moj modre, jaz pa rjave). Kakanje - naša kaka zlo pogosto (2-3x na dan), včasih tudi zelo tekoče, ampak skoraj vedno rumeno (včasih malo zelenkasto). Sem se tudi jaz bala, da je to driska, ampak sem potem malo pogooglala in pišejo, da je to normalno, da je blato tekoče. Citiram z MON: "Driska pri dojenem otroku je pogosto močno zeleno blato, redkejše kot ponavadi, zelo vodeno odvajanje, včasih tudi penasto ali zelo sluzasto. Otrok odvaja verjetno bistveno pogosteje, kot smo vajeni pri njem, blato lahko izjemno smrdi (rotavirusna driska npr.) in ob driski pogosto blato dobesedno "izstreljuje" iz ritke." Srečanje v Ljubljani - na facebooku se dogovarjajo za srečanje v Ljubljani - čolnarna v tivoliju. Zaenkrat so zmenjene za v četrtek, bodo pa točno še videle zaradi vremena - napovedano namreč ni najlepše vreme. Samo toliko, da boste obveščene, če ima katera željo se jim pridružiti - javilo se jih je kar nekaj, da bodo prišle. Vam pa lahko še jutri sporočim, kako se bodo odločile.
|
|
|
|