3x mami -> RE: Kravje mleko (6.4.2012 13:31:08)
|
mogoce ti moj odgovor ne bo v veliko korist, ampak vseeno... jaz sem svoje otroke uspesno dojila do enega leta, prvih 6mesecev pa polno. pri prvem me je patronazna skoraj spravila iz tira, ko mi je pri prepolnih dojkah dopovedovala, da nimam mleka in mi silila pod nos reklamo za umetno mleko. se dobro, da mi je moz stal ob strani. isto mi je druga patronazna naredila pri drugem, ampak sem jo gladko preslisala. sem pa zal dobila dokaz, da gre zdravstvenim delavcem marsikdaj bolj za komercialo in zasluzek (pa ni vazno koga), kot pa za dejansko zdravje otrok. in sem postala bolj pazljiva... pri zadnjem otroku sem se ukvarjala z vprasanjem - kaj bom, ce res ne bom imela mleka. sicer sem si zaupala, ampak nikoli ne ves. pri nas doma 'kompliciramo' glede hrane. bio hrana - cimvec z domacega vrta, ostalo, ker pac vsega ne moremo imeti, pa od skrbno izbranih virov. zaradi prehrane gredo otroci tudi kasneje v vrtec. no, in kako bi prenesla, da bi dala umetno? ne bi se sprijaznila. lahko mi razlagajo kot hocejo, ampak ne bi. tako sem pediatrinjo vprasala, kaj je narobe, ce bi dala kravje (od planike - nehomogenizirano - kar je tudi edino, ki ga doma uporabljamo). in je rekla, da naceloma ok, ker si tudi v stroki niso cisto enotni. ampak da je premocno, pa ga je treba redcit, pa potem dodati malo mascobe, itd itd. in da so kupljene formule nastudirane, da imajo pravo razmerje. ok, ni me prepricala. ne vem, koliko je tvoj otrok star. jaz svojim nisem nikoli dala umetnega mleka. uvajali smo direktno s kravjim, in to pri 5-6m. brez tezav. poskusili smo pa ze malo prej, samo da bi videli, ce bo kaksna reakcija. pravis, da ti je zmanjkalo mleka. si prepricana? mogoce bi poklicala katero od LLL svetovalk, pa se malo pogovorila? mogoce pa ni se vse zgubljeno. tudi ce je bila zdaj prekinitev, mogoce vama spet uspe. hrana, pijaca, pocitek, in mirni zivci. poklici in se posvetuj. upam, da vama ponovno uspe. ce pa ne, pa upam, da razum prevlada nad komercialo...
|
|
|
|