Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 4.4.2012 19:21:39
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Zakaj to? Ker + (plus) in - (minus) naredita + (plus) vladi. Politična matematika, ni kaj...
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 4.4.2012 19:47:39
|
|
|
|
KIKI****
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Pri ponovnem pregledu odločbe OD sem ugotovila tudi, da nam del nepremičnine štejejo kot fiktivni dohodek. 15 let bivamo v zgornji etaži, spodaj so moji starši. Lastništvo imamo urejeno z etažno lastnino in to stanovanje se nam upošteva kot bivališče. Ob tej hiši sva zgradila prizidek, ki je povezan z zgornjo etažo in v njem prav tako bivamo. Vendar so nam ta novi del šteli kot nepremičnino, v kateri ne bivamo, prav tako so nam obračunali dohodek tudi od garaže . Zakaj to? Eto, tega je mene najbolj strah, kaj bodo nam šteli v dohodek pri nepremičninskem delu. Mož je lastnik celotne hiše, vendar v spodnjem nadstropju živita njegova starša. Upam, da bodo celotno kvadraturo delili na 6 oseb in ne na 4, sicer se bom na ta del odločbe pritožila. Bomo videli kako bo, sicer pa imam še dva meseca časa. Le kdo bi razumel ta zakon in dohodke, ki jih upoštevajo?
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 4.4.2012 21:05:00
|
|
|
|
nananaja
|
Poglej, obstaja lestvica, kako veliko stanovanje je primerno za določeno število družinskih članov. Izračunaj, koliko je kvadratura primerna za velikost tvoje družine. Če je naračunana vrednost večja od kvadrature etaže, se kratkomalo pritoži z argumentom, da prizidek služi bivanju tvoje velike družine. Če imate gradbeno dovoljenje za prizidek, ki to ni samostojna bivalna enota, lahko to navedeš. Enostavno napiši izračune, kako veliko površino vam ne smejo vzeti v fiktivni dohodek. Lahko pa vzamejo delež, če s prizidkom presežete primerno velikost stanovanja. Za garažo ne bi znala povedat.
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 4.4.2012 21:31:36
|
|
|
|
tajtaja
|
Nam presega za 30 kvm, upoštevali pa so nam 77 kvm. Glede na to, da nas je sedem, nam pripada 182kvm.
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 4.4.2012 22:37:47
|
|
|
|
Adelina
|
Kje pa lahko vidim lestvico velikosti stanovanj?
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 4.4.2012 23:03:15
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** Eto, tega je mene najbolj strah, kaj bodo nam šteli v dohodek pri nepremičninskem delu. Mož je lastnik celotne hiše, vendar v spodnjem nadstropju živita njegova starša. Upam, da bodo celotno kvadraturo delili na 6 oseb in ne na 4, sicer se bom na ta del odločbe pritožila. Bomo videli kako bo, sicer pa imam še dva meseca časa. Le kdo bi razumel ta zakon in dohodke, ki jih upoštevajo? Delili bodo s 4.......vsaj po logiki bi morali...... Starševih dohodkov namreč tudi ne prištevajo k vajinemu dohodku, ne glede na to, da živite v eni hiši...... Tako, da po vsej verjetnosti s pritožbo ne boš nič dosegla......
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 5.4.2012 9:58:36
|
|
|
|
tajtaja
|
Tako, jaz sem nekak uredila na Geodetski upravi. Ker je iz njihove skice in vsega ostale nedvoumno da živimo tudi v prizidku, mi bo poslala o tem tudi uradno obvestilo in bom to skico tudi priložila zraven. Tako da, ja, pritožila se bom. Je pa stvar celo tako kompleksna, da če se mi prizidek ne prizna kot stanovanje, v bistvu do "priznanega stanovanja" sploh nimam dostopa (mogoče preko balkona ), ker je vhod in stipnišče v novem prizidku. Tako bom padla za 1. razred pri vrtcu in pri OD. Edino za štipendijo ne najdem, če se tudi kaj spremeni, ker bomo icer še vedno za dobrih 40€ na slabšem kot prej. Pa naj bo, da samo ne ostane tako, kot je bilo včeraj na odločbah .
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 5.4.2012 12:22:54
|
|
|
|
urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** Eto, tega je mene najbolj strah, kaj bodo nam šteli v dohodek pri nepremičninskem delu. Mož je lastnik celotne hiše, vendar v spodnjem nadstropju živita njegova starša. Upam, da bodo celotno kvadraturo delili na 6 oseb in ne na 4, sicer se bom na ta del odločbe pritožila. Bomo videli kako bo, sicer pa imam še dva meseca časa. Le kdo bi razumel ta zakon in dohodke, ki jih upoštevajo? Delili bodo s 4.......vsaj po logiki bi morali...... Starševih dohodkov namreč tudi ne prištevajo k vajinemu dohodku, ne glede na to, da živite v eni hiši...... Tako, da po vsej verjetnosti s pritožbo ne boš nič dosegla...... S pritožbo dosežeš marsikaj. Samo k njej priloži potrdila o stalnem prebivališču za starše. Mi smo tudi tako naredili, ker so nam celo hišo računali, čeprav sva samo polovična lastnika. Sej če je hiša ena še ne pomeni, da ste v njej samo vi.
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 5.4.2012 13:31:58
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška76 IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** Eto, tega je mene najbolj strah, kaj bodo nam šteli v dohodek pri nepremičninskem delu. Mož je lastnik celotne hiše, vendar v spodnjem nadstropju živita njegova starša. Upam, da bodo celotno kvadraturo delili na 6 oseb in ne na 4, sicer se bom na ta del odločbe pritožila. Bomo videli kako bo, sicer pa imam še dva meseca časa. Le kdo bi razumel ta zakon in dohodke, ki jih upoštevajo? Delili bodo s 4.......vsaj po logiki bi morali...... Starševih dohodkov namreč tudi ne prištevajo k vajinemu dohodku, ne glede na to, da živite v eni hiši...... Tako, da po vsej verjetnosti s pritožbo ne boš nič dosegla...... S pritožbo dosežeš marsikaj. Samo k njej priloži potrdila o stalnem prebivališču za starše. Mi smo tudi tako naredili, ker so nam celo hišo računali, čeprav sva samo polovična lastnika. Sej če je hiša ena še ne pomeni, da ste v njej samo vi. Seveda lahko s pritožbo dosežeš marsikaj.....če je pritožba utemeljena..... vendar vidva sta polovična lastnika hiše....njen mož je pa lastnik cele hiše.....to je bistvena razlika...... Drugače pa ona sprašuje o tem ali bodo njene starše upoštevali v tem primeru kot družinske člane ali ne......
< Sporočilo je popravil liliana -- 5.4.2012 13:34:50 >
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 6.4.2012 12:30:01
|
|
|
|
urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: urška76 IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** Eto, tega je mene najbolj strah, kaj bodo nam šteli v dohodek pri nepremičninskem delu. Mož je lastnik celotne hiše, vendar v spodnjem nadstropju živita njegova starša. Upam, da bodo celotno kvadraturo delili na 6 oseb in ne na 4, sicer se bom na ta del odločbe pritožila. Bomo videli kako bo, sicer pa imam še dva meseca časa. Le kdo bi razumel ta zakon in dohodke, ki jih upoštevajo? Delili bodo s 4.......vsaj po logiki bi morali...... Starševih dohodkov namreč tudi ne prištevajo k vajinemu dohodku, ne glede na to, da živite v eni hiši...... Tako, da po vsej verjetnosti s pritožbo ne boš nič dosegla...... S pritožbo dosežeš marsikaj. Samo k njej priloži potrdila o stalnem prebivališču za starše. Mi smo tudi tako naredili, ker so nam celo hišo računali, čeprav sva samo polovična lastnika. Sej če je hiša ena še ne pomeni, da ste v njej samo vi. Seveda lahko s pritožbo dosežeš marsikaj.....če je pritožba utemeljena..... vendar vidva sta polovična lastnika hiše....njen mož je pa lastnik cele hiše.....to je bistvena razlika...... Drugače pa ona sprašuje o tem ali bodo njene starše upoštevali v tem primeru kot družinske člane ali ne...... Če imata starša prijavljeno stalno ali začasno bivališče na istem naslovu, se ju po pritožbi upošteva ne glede na lastništvo (pri fiktivnem dohodku na nepremičnino). Tudi, če bi imeli prijavljene najemnike, se bi to pri kvadraturi na osebo upoštevalo. Važno je prijavljeno bivališče.
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 6.4.2012 22:01:07
|
|
|
|
liliana
|
Kako se starša upošteva? Če je recimo otrok lastnik? A se odšteje "stanovanjska površina" staršev in se deli recimo s 4, ali pa se šteje celotna površina hiše in se deli s 6..... Pri najemnikih mi je jasno, ker tam je itak vse ločeno.... Ni pa mi jasno recimo, če je otrok lastnik hiše in starši zgolj živijo pri njem......tako kot recimo, da otrok z družino živi v nepremičnini svojih staršev......
< Sporočilo je popravil liliana -- 6.4.2012 22:03:03 >
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 8.4.2012 3:50:08
|
|
|
|
petea
|
lahko bi se upoštevalo glede na gospodinjstva; če je na naslovu prijavljeno eno gospodinjsstvo, potem bi se kvadratura stanovanja lahko delila s 6 člani, če sta 2 gospodinjstvu, pa se upoštevala kot primerna kvadratura za 2 osebi + 4 osebe, saj gre dejansko za dve ločeni skupini ljudi in ločeni bivalni enoti znotraj ene stavbe
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 8.4.2012 20:59:03
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea lahko bi se upoštevalo glede na gospodinjstva; če je na naslovu prijavljeno eno gospodinjsstvo, potem bi se kvadratura stanovanja lahko delila s 6 člani, če sta 2 gospodinjstvu, pa se upoštevala kot primerna kvadratura za 2 osebi + 4 osebe, saj gre dejansko za dve ločeni skupini ljudi in ločeni bivalni enoti znotraj ene stavbe Ja....lahko bi se tako ali drugače....kako pa se dejansko upošteva, pa nihče izgleda ne ve.......tako bi bilo najlažje, glede na gospodinjstva.......
|
|
|
|
RE: Hiša v kateri živimo-fiktivni dohodek! 5.5.2012 10:45:42
|
|
|
|
KIKI****
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Pri ponovnem pregledu odločbe OD sem ugotovila tudi, da nam del nepremičnine štejejo kot fiktivni dohodek. 15 let bivamo v zgornji etaži, spodaj so moji starši. Lastništvo imamo urejeno z etažno lastnino in to stanovanje se nam upošteva kot bivališče. Ob tej hiši sva zgradila prizidek, ki je povezan z zgornjo etažo in v njem prav tako bivamo. Vendar so nam ta novi del šteli kot nepremičnino, v kateri ne bivamo, prav tako so nam obračunali dohodek tudi od garaže . Zakaj to? Eto, tega je mene najbolj strah, kaj bodo nam šteli v dohodek pri nepremičninskem delu. Mož je lastnik celotne hiše, vendar v spodnjem nadstropju živita njegova starša. Upam, da bodo celotno kvadraturo delili na 6 oseb in ne na 4, sicer se bom na ta del odločbe pritožila. Bomo videli kako bo, sicer pa imam še dva meseca časa. Le kdo bi razumel ta zakon in dohodke, ki jih upoštevajo? Eto našla podatek, če pomaga mogoče še kateri: Ugotavljanje primernosti stanovanja Pri ugotavljanju velikosti primernega stanovanja se upošteva število oseb, ki imajo na naslovu tega stanovanja stalno prebivališče in na tem naslovu tudi dejansko prebivajo. In pri nas v nulo štima kvadraturo s številom oseb prijavljenih na naslovu ;)) - upam, bom vidla kaj bo csd načaral, ta mesec oddam odločbo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?