Paštetka -> RE: Kolonoskopija (8.5.2012 13:25:38)
|
da opišem, kako je bilo pri nas, mogoče še komu pride prav. en dan pred sprejejetjem v bolnišnico ima doma bolj tekočo, kašasto hrano (pudinge, jogurte, gres, polento, sladoled, kompot...) pije lahko soke, čaj, vodo, Donat... na dan sprejema ne rabi biti tešč (kot so nama rekli), ampka ima lahko tekoči zajtrk. 1. dan sprejema je jedel samo bistre juhe (goveja, kurja) in vodo od kompota, sok, čaj, DONAT [sm=smiley36.gif]. ker je tako majhnim otrokom nemogoče dati 1,5 litra donata, sploh, ker ne prenašajo okusa in mehurčkov, sem mu jaz Donat mešala s čajem, ki sem ga kupila v pediatrični na avtomat. zelo lepo diši in je lepo sladek. ker ne smejo nič jesti, sem s sabo vzela lizike, ki jih je lahko lizal, da lakota ni bila prehuda. vendar jih ne sme gristi, topiti se morajo. Zvečer je dobil klizmo. Lepo je, da otroku razložimo kako poteka klizma, da jih pripravimo. Ker stiskajo ta zadnjo skupaj je poseg boleč, zato sem mojemu govorila, da naj globoko diha na usta, ker se ob tem sprosti. Nastavijo mu infuzijo, ki teče dopoldne prvi dan, ponoči in dopoldne drugi dan. Prvi dan izpolnite z otrokom tudi želje za kosilo, malico in večerjo, ki jih bo dobil na drugi dan oz. po posegu. to se mi je zdelo zelo lepo, da si lahko izberejo, kaj želijo jesti. Čiščenje ni bilo hudo, je pa fajn, da vzameš več gat, pižam s sabo, ker jim hitro kaj uide. najboljše je pa itak, da si tam sprosiš pižamice in potem ne rabi gat, pa še hitreje je rita prosta [sm=smiley36.gif] Mamice lahko spijo pri otrocih tudi po dopolnjenem 6. letu. doplačilo za spanje je 5 celih nekaj evrov. lahko imajo tudi obroke. za en dan znese nekje 15 evrov. Na drugi dan je zjutraj klizma še enkrat, otrok je na tešč. Poseg skupaj z gastroskopijo je trajal cca 30 minut. z otrokom greš skupaj v prostor, kjer bo poseg, si ogledata lučko s kamero. potem se uleže, pogledajo zobke, če se kateri maje. potem mu vstavijo v usta "plastiko) in takoj vbrizgajo sedativ. Otrok zaspi v roku 3 sekund, z rahlo odprtimi očmi. Do tega trenutka si z otrokom skupaj, potem pa zapustiš prostor. ko je preiskava gotova, greš skupaj z otrokom nazaj na oddelek, otroka peljejo na postelji, ker še spi. Moj se je na oddelku zbudil po treh urah. Bil je omotičen. otroka je potrebno paziti, da ne pade s postlje. nekateri vidijo dvojno, moj ni imel teh problemov, je pa bil še cca. 1 uro "pijan". Ne smejo kakšno uro s postelje. nekateri kričijo, jočejo, ker ne vejo kaj se dogaja, jaz sem mojemu rekla, da je pijan zato, ker je tako dolgo spal [sm=jezicek.gif]. foro mi je kupil [sm=smiley36.gif]. No potem še jim malo uide, ker je črevo polno zraka, ampak se morajo lepo "sprdet", da jih pote ne mučijo krči. in potem pride končno kosilo po želji, malica....[sm=smiley36.gif] po šestih urah po posegu gresta domov.. in če nimata sreče kot midva, vam na avtocesti v največjem dežju, treskanju in toči,še raznese gumo in evo dodatnega stresa [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|