Triglav (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

sašaš -> Triglav (3.9.2005 14:17:31)

Ker je šel moj danes na Triglav in mi je zato dolgcajt in visim na RR, me iz firbca zanima, če ste že bile gor in kolikokrat?

Jaz še nisem bila in me tud ne vleče - sem bolj za nižje oz. lažje variante!

Lp

Mariposa -> Triglav (3.9.2005 14:27:51)

Ne, nisem. Sem si pa že velikorat rekla, da drugo leto pa res grem, samo nekega pretiranega veselja do hribolazenja ne čutim Najvišje sem bila na Peci, drugače pa sem bolj pristaš sprehodov ob obali

polona2 -> Triglav (3.9.2005 14:37:39)

Nisem še bila, pa živim pod njim...Najbrž ne bom šla nikoli, za kaj takega sem enostavno prelena...

Anonimen -> Triglav (3.9.2005 14:56:59)

Na Triglavu pa res še ne. Sem bila že povsod okrog ampak gor pa še nisem zlezla. Pa v naslednjih dveh letih zgleda da tudi ne bom . Zelo rada grem drugače po dolini Triglavskih jezer ali na Velo polje. Še posebej jeseni je strašno lepo.

buča -> Triglav (3.9.2005 15:00:40)

se bojim višine

CatJa -> Triglav (3.9.2005 15:22:37)

Js sem lenoba. Niti me nic ne vlece v skalovje. Verjamem, da je posebno dozivetje, ko si gor, ampk jaz ostajam na "zeleni meji".

Annny -> Triglav (3.9.2005 15:28:58)

Seveda sem bila- velikokrat. Saj živim praktično pod njim, tako da se že skoraj spodobi Ampak tiste, ki še niste bile..naj vas potolažim..nič niste zamudile..večina slovenskih gora (no, vsaj tam, kjer sem bila jaz) je lepših od Tr.
Lp

Annny -> Triglav (3.9.2005 15:36:35)

U, Saša, tvojega bo pa napralo danes, če je šel na Triglav. Tu pod Triglavom imamo pravi sodni dan, pa bliska se tudi

kofetek2010 -> Triglav (3.9.2005 16:10:20)

ne, še ne

čakam, da uredijo na Triglav tak dostop kot je na Veliko planino, potem bom vsako leto tam

tesa -> Triglav (3.9.2005 17:09:24)

Jaz sem bila dvakrat zaporedoma in zame je bilo to enkratno doživetje. Lani nisem šla, ker sem bila noseča, letos pa je tamalček še premajhen. Drugo leto pa definitivno spet
Nazadnje smo šli gor po najbolj zahtevni Bambergerjevi.
Tukaj smo rabili le en dan da smo prišli na vrh in to čisto lepo. Res je, da je malo bolj strma in nevarna, ampak veliko bolj zanimiva. Nazaj smo prespali na Kredarici in šli nazaj po Tominškovi poti.
Preteklo leto pa smo šli preko Pokljuke in prespali v Vodnikovi koči, šli nalednje jutro šele čez Mladiko na Triglav. Nazaj grede prespali v Doliču in nazaj čez Sedmera jezera in čez Komarčo v Bohinj. Ta pot je krasna samo priporočam tri dni. Vidiš pa zelo veliko.
Skratka men je Triglav super, samo škoda da je takšna gužva. Je pa potem v kočah ful dober žur
Sem bila pa tisto leto, ko smo na žalost tudi prav gledali s Kredarce, kako je ena ženska padla in se ubila. To je bilo pa grozno

urbancek -> Triglav (3.9.2005 18:05:20)

Bila enkrat, ko sem bila stara 13 let, pa upam, da bom šla še kdaj, ker je bila ob spustu taka megla, da nisi videl niti dva metra pred sabo, tako, da so odpadla sedmera jezera, pa tako sem se jih veselila.
Glede na to da je šel na Triglav tvoj dragi ravno danes, pa mu nisem prav nič fovš, je kar grozljivo, tako grmi in se bliska.

Lp

dory -> Triglav (3.9.2005 18:47:37)

nisem..in tudi nikol ne bom...no razen ce bo vlak gor vozil

Primoza -> Triglav (3.9.2005 19:25:58)

sašaš je napisal/a:

Ker je šel moj danes na Triglav in mi je zato dolgcajt in visim na RR, me iz firbca zanima, če ste že bile gor in kolikokrat?

Jaz še nisem bila in me tud ne vleče - sem bolj za nižje oz. lažje variante!

Lp

Če bo šlo po sreči z jesensko inverzijo, bomo čez kake tri tedne tudi midva z ženo šla gor z najinim Žanom v nahrbtniku.

Drugače pa kakih 35 krat, vendar jih ne "zbiram", ampak imam cilje enakomerno razporejene po alpah.

Naslednje leto pa bova šla z ženo in Ajdo ki bo imela takrat že pet let, Žan bo pa počakal pri starih starših.

Ajda (4,5 leta) je ravnokar danes prišla gor po plezalni poti na Šmarnegorsko Grmado, seveda ob ustreznem varovanju.

Letos zbiramo družinske ture kot po tekočem traku, ker je Ajda postala prava malo hodka, Žan pa tudi uživa pri nošnji v nahrbtniku.

Za Triglav z Ajdo je bilo letos prekmalu zaradi predolgega dostopa, tudi če bi turo razdelili na več dni.

. ču -> Triglav (3.9.2005 23:54:25)

Tud sama sm kr dolga leta živela na vasi z najlepšim pogledom na Triglav...vsak trenutek sm se lahko ozrla vanj...
Tko sm se pri nekje osmih letih tud podala v osvajanje vrha seveda ne sama,nas(pevce pevskega zbora)je župnik Urbanija peljal k je ravn takrat enkrat prišel v našo faro...uf to je zdej že enih let od tega
Spomini pa niso nič kaj prijetni,saj je blo mene zlo strah višine,prepadov in mela sm vrtoglavico...in tista hoja po grebenu,na vsako stran pa prepad je bla men prava mora....
Naenkrat sm samo počepnila,se prijela oz. objela eno skalo in nism mogla več ne naprej in ne nazaj ful mi je blo slabo in čist sm bla

Poj so me le počas na noge spet postavl in me je župnik za roke držal in celo pot peljal do gor in tud potem nazaj...ko smo bli pa pri stolpu se pa tud za mm nism upala premaknt,pa še ko sm druge gledala kako okol trapajo mi je blo kr slabo

Evo,tolk o moji izkušnji...
Jes pravm,korajžni tisti odrasli k tako majhne otroke na take ture vlačjo

Lp

Anonimen -> Triglav (4.9.2005 0:15:02)

Jaz sem prej, preden sem začela delati v taksiju (to pomeni - preden sem se popolnoma polenila), potrebovala 2 uri, da sem prišla na Šmarno goro, pa sše gor pol ure, da sem prišla k sebi...
Kako bi bilo zdaj, raje ne razmišljam...

Gora ni nora - nor je tist', k' gre gor... (s tem nikogar ne žalim, samo spomnila sem se tega pregovora).

Anonimen -> Triglav (4.9.2005 0:20:39)

Jaz bi pa sla enkrat .. samo ni variante .. zaenkrat Edin, ce grem s helikopterjem do Kredarce Sam kokr berem o prepadih in grebenih .. a-a, no go

paris -> Triglav (4.9.2005 0:24:17)

Triglav...? Nebi hvala !
Lp Paris

alenkapk -> Triglav (4.9.2005 9:22:36)

Ni šans . Preveč prepadno zame.

teta beta -> Triglav (4.9.2005 11:19:33)

Moja teta (56 let) ni nikoli v hribe hodila, bila je operirana na hrbtenici in imela šraufe v kolenu. Je pa zajeb... ženska. Pred dvema tednoma je imela na obisku poslovnega gosta iz Amerike, ki je je hribolazec in je želel na Triglav, in ona? Šla zraven, kaj pa. Sama ni vedela, v kaj se spušča, če bi, je rekla, da ziher ne bi šla. Hvaležna pa je, da ni vedela ker je bilo menda nepozabno. Tri dni so hodili, z vodnikom, (Pokljuka, Triglav, triglavska jezera), pa ni pridelala niti enega žulja in nič musklfibra. Cela familija je bila hudo skeptična, ampak svaka ji čast! Zdaj se bo vpisala v planinsko društvo. Če se hoče, se torej da. Jaz zaenkrat še nimam niti želje, so mi bolj pri srcu hribi kot gore.

Pi-kica 1 -> Triglav (4.9.2005 11:26:47)

Ne, dokler ne bo tramvaj gor vozil, sigurno ne (z gondolo si ne upam, se bojim višine )

LP

Pi-kica

Stran: [1]