Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka IZVIRNO SPOROČILO: Little Star Saj že sama beseda pove, da je to ZAVAROVANJE.. lahko ima pa še varčevalno komponento. Midva z možem imava vsak svoje zavarovanje z zelo visoko zavarovalno vsoto. V primeru, da se kateremu od naju kaj zgodi, je drugi preskrbljen toliko, da mu ni treba razmišljat kaj bo dal otroku jest, ker so ostali neplačani krediti. Polovico pa dobi otrok v vsakem primeru.. za šolanje ali pa začetni kapital za samostojno življenje. V primeru, da se nikomur ne zgodi nič pa bova imela vsak svojo lepo vsoto, ki jo bova porabila kakor se nama bo zdelo.. Ampak jaz mirno spim, ker vem, da bo moj otrok preskrbljen in mu ne bo treba razmišljati katerega v mesecu dobi socialko al pa ne, kot bodo to najbrž počeli tisti, ki gredo sedaj s 400 euri na morje in streho nad glavo bo imel, ker bodo, v primeru, da naju ne bo več vsi krediti poplačani in še lepo šolnino bo imel... :-/ Pa ni nek velik strošek, oba se odrečeva parih kavic na mesec.. Sicer pa, s polico vred so tudi splošne določbe, ki naj bi si jih vsak prebral. Čudi me, da ko kupujete avto ali pa pralni stroj polemizirate do nezavesti, pa zavarujete vse do nezavesti, ko pa se odločate (ali pa najreje ne) za zavarovanje svojega življenja pa, kar bi v primeru vaše smrti pomagalo vašim otrokom.. se niti ne pozanimate kaj ste sklenili. Da bi pa razmislili za 25 let vnaprej kaj bo z vašim naraščajem.. pa bog ne daj? Se strinjam. Tudi midva z možem imava precej polic. In sva zelo zadovoljna. Od izplačanih bolnišničnih dnevov, bolezni...nikoli ne veš kaj se bo nama zgodilo, vsaj krediti so tako zavarovani. Tudi otroci imajo zavarovanje ala poročno darilo, takrat bodo dobili izplačani določen znesek. Imam tudi življensko zavarovanje in v primeru, da se mi nič ne zgodi, bom dobivala po določenem času izplačevanje rente. Se popolnoma strinjam, ko ljudje nimajo pojma kaj sklenejo in da ne razmišljajo v naprej. Lahko, da se mi nič ne zgodi in lahkopozabim nezgodno zava. Lahko, da pa se. Sem vsaj poskrbela za ta primer. To je tako, kot bi za obvezno ali dodatno zdr. Zavarovanje rekli, da je nateg. A ste izračunale koliko ste ga že vplačale a se vam res ne splača sproti plačevat storitve? A so vas tu tudi nategnili? Vse je nateg, dokler se nekaj resnega ne zgodi. Tudi midva imava en kup polic, ki omogočajo pokritje kreditov in nekaj izplačila, če se nama kaj zgodi. za smrt in invalidnost imava kar lep znesek. Ampak (3x podčrtano) varčujeva pa na banki - kjer imava sicer sklenjeno varčevanje, vendar lahko v vsakem primeru dostopava v roku 14dni do najinega denarja. Jih zgrizem, da mi od težko našparanih 1000€ sklenslajo 600€. In ja, ogromno ljudi kensla pogodbe z zavarovalnicami in podobnimi KD policami - pa drago plačujejo tele natege
|