articoka
|
oj katrin85 ne zganjat panike :)...glavno da si doma...a ves kolk je to fajn in marsičesa si prikrajšana...ne gledat vse tako negativno...mi smo vsi3 sklenili pakt da ven ne sme hodit in res ni prsu hehehehhe....samo res ti povem, da je tam biti tako moreče, vse te boli, zraven si ko imajo druge popadke, skrbi te zase, ni lustno res ne....tako da raje doma počivaj in si zadaj cilj da prideta do vsaj do 34 tedna....jah imela sem različne cimre, jaz sem prisla najdlje, mogoče zato ker sem bila edina brez neta in brez branja različnih tem in nisem sprasevala na viziti nič :)...tam pri 30t so pa kr začele...fora te diagnoze je glih to, da se ti dvignit ne more več in pač čakaš kdaj se bo dete odločilo pridt-to je odluščanje posteljice, zato krvavis, je pa baje nevarno za otroka in kdaj tud zate, samo to je tako malo primerov...ko bo nevarnost zate bos sigurno ostala v porodnisnici do takrat pa doma lezi in glej tv :) :) :) ....jaz sem jo imela 4cm čez maternični vrat na levo stran, čisto spodaj....pa da se ne ustrasis-velikokrat se zgodi ker se ti prehitro začne porod, morajo urgentno delat cr in gre prehitro zato otrok dobi sok pri porodu in ne dihajo tako kot normalni otroci,zato te rabijo pomoč pri kisiku...ni pa nujno...moj je rabil in otroci od cimer isto, mi pa tega ni noben povedu zato sva bila kr mal v soku, ko ga imajo dol na intenzivni na kisiku....jah ne vem kako so drugi porodi, ker jih pač nisem dozivela...moj cr je bil prehiter-v pol ure so mi nardili vse, narkozo, spravili dete ven, tako da partner ni bil zraven, je prisel kasneje, rodila ponoči, hvalabogu, da sem imela prosto dvigalo :), krvavela sem pa res ful, tud to sem se ustrasila pa baje niti ni blo tolk-zgubila liter krvi pri pordu-sem imela pa avtotransfuzijo-tako da sem pol okrevala super, ker so mi dali nazaj kri, pol pa sok dozivela ko so mi prisli povedat da otroka vidim sele zjutraj da so ga peljali na intenzivno na pregled, ker je stokal....ko bos prisla v 34 teden se pozanimaj za avtostransfuzijo :)...jaz sem rabila 3tedne da sem k sebi prisla, rana me je zelo bolela, ker so mi jo delali zelo nizko-jo baje ne delajo tako nizko, samo otrok je bil čist pri stegnu :P....bolečine sem jaz imela ze zaradi cimer-k so rojevale, imele bolečine tako da buscopana niti nisem jemala...baje tik pred porodom sem imela tud popadke, je zaznal ctg jaz ne...baje pa da so kr močni krči, če imas res močno menstro, da se zvijas...to ni ok...ne vem, ker sem bila tam vsakdan vodena-ctg zjutraj in enkrat na teden uz-tako da sem vedla kaj in kako je z malim :) uzivajta vsak dan :) :) in ne razmisljas da bo kaj narobe...enostavno prideta daleč...le glej pozitivno :)
|