archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: .tojeto. Da opišem situacijo: Našega skoraj 2 letnika dajem spat okrog 19:30 (vstanemo okrog 6:00). Zaspi tako, da mu pojem pesmice in odidem, ko že zaspi. Če naredim drugače je tak jok, da ga še eno uro ne morem potolažit. Ob pesmicah lepo zaspi v cca 15-ih minutah. Potem spi kakšno uro, max 2 in potem: mamiiiiii, pridem ga malo pobožam in spi naprej, kakšne pol urice in tako napej, dokler sem pokonci, potem se pa kar k njemu vležem, ker celo noč se mi pa ne da skakat iz spalnice v otroško sobo. Zbuja se celo noč, vsakič preveri, če sem ob njem in zaspi dalje. Če pošljem očka, da bi ga potolažil je pa sploh cel kraval in porabim potem ogromo časa, da ga potolažim. Čez dan je pa zelo rad tud z očkom. Itak je ćez dan čisto drugi otrok - ves čas nasmejan, zgovoren, vse ljudi ima rad. Dopoldan je v vrtcu, tam zaspi brez problema in spi dokler ga ne zbudijo. Ne vem, kaj muči to našo malo bučo. Iz vrtca ga vzamem ob 14:20 in smo potem ves čas skupa. Mogoče se enkrat na 14 dni zgodi, da ga gre iskat babica in so potem skupaj do 17ih, pa še takrat ga peljem v vrtec kasneje. Pa še en problem pri njegovem spanju - je kot princeska na zrnju graha, zbudi ga vsaka malenkost. Seveda samo doma, v vrtcu ga nič ne moti. Kakšna ideja, kako pripraviti otroka, da bi malo bolje spal. Ker zjutraj ga pa komaj zbudim, takrat ga ne moti ne prižgana luč in ne najino tekanje po stanovanju, kar spi in ga moram z božanjem in prigovarjanjem zbujati enih 10 minut. to je pa skoraj isto, kot da bi jaz pisala. Edino s to razliko, da je naša stara dobrih 18m. Midva sva se tako dogovorila, da ali ona spi nama ali pa eden od naju spi pri njej (mož je dežuren, ko naslednji dan ne dela, ostale dni je pa moja). Ima pa tudi ful rahel spanec (podnevi se zbuja po 1h, ponoči nekako na vsaki 2h). In če bi jo pustila jokat, bi se tako panično jokala, da je še zelo dolgo ne bi potolažila (sumim, da se boji sobe / teme). Saj nekaj časa sva jo hodila tolažit v njeno sobo (dokler se je zbudila samo 1-2x / noč), ampak ko se je začela zbujat pa na 2h, pa tega nisem več zdržala. In s tem, ko eden od naju spi pri njej, smo vsaj vsi naspani. Je pa zadnjič po skoraj 1 letu prvič prespala celo noč :) Sem pa tudi ugotovila, da dnevna količina spanja ali / in količina divjanja in / ali ura kdaj gre zvečer spat ne vpliva na njeno nočno spanje. Jaz še vedno mislim, da ko bo znala govort in ko se ji bo dalo kaj razložit, bo tudi sama spala v svoji postelji.