Neredna menstruacija in zanositev (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Severa -> Neredna menstruacija in zanositev (28.3.2012 21:17:43)

Pozdravljene!

Ne vem več kam naj se obrnem po dober nasvet oz. odgovor, zato se obračam na vas punce v upanju, da bi mi katera znala pomagati. Stara sem 26 let, s partnerejem dobre 4 mesece načrtujeva najinega prvega člana. Pred tem sem imela kontracepcijske tablete, jih prenehala, 3 mesece počakala in nato začela na načrtovanju.

Problem je sledeči: Takoj po prenehaju KT sem imela menstrucijo vsak mesec, dokaj redno (2-3 dni zamude), zdaj pa je ni in ni od nikoder. Zadnji ciklus sem imela 31.1., trajalo je 3 dni, in do danes še vedno ne duha ne sluha o M. Naredila sem tri teste, vsi negativno, med tem časom nisem nič več pod stresom, kod običajno, nisem spemenila prehrane, kakorkoli ni nobenega konkretnega razloga, da M ni! Poklicala sem svojo ginekologinjo (in to 3x), vendar me vztrajno zavrača, da je o nekaj čisto normalega in naj se zglasim pri njej, ko menstruacije ne bo pol leta. Sama osebno mislim, da v času, ko načrtuješ otroka, to ni nekaj normalnega, saj zaboga nismo 15-letnice, ki se jim ciklus šele dobro ureja.

Prosim vas za vaša mnenja ...

TEJAR -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (29.3.2012 9:18:21)

meni se zdi zelo neodgovorno iz strani ginekologinje, tko da če je možno zamenjaj, je pa res da ko nehaš jemati tabletke da se ti ciklus mal pomeša, ampak če nimaš že 2 meseca menstruacije potem moraš na pregled, jaz sem imela podobne težave in sem samo 1x dobila tablete za sprožitev menstruacije tko da se mi je zadeva uredila, ni pa nujno da je kaj hudo narobe
srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (29.3.2012 9:20:48)

Tudi jaz sem pri načrtovanju prve zanositve imela enake probleme. Prve tri mesece po prenehanju jemanja KT sem imela še dokaj normalen ciklus, potem pa več kot tri mesece nisem imela menstruacije. Zglasila sem se pri moji ginekologinje, naredila je pregled in ugotovila da imam policistične jajčnike in zaradi tega zelo nereden ciklus. Dala mi je tabletke dabroston ki urejajo ciklus, po njih sem imela ciklus nekje na 30 dni. Ker po 10 mesecih še vedno nisem zanosila me je poslala naprej na ambulato za zdravljenje neplodnosti, predpisala pa mi je tudi en mesec klomifena, ki se uporablja za spodbujanje ovulacije in prijelo se je po naravni poti in ni bilo treba iti naprej. Imam 2,5 letnega zdravega nadobudnega fantka.

Zdaj smo se odločili za drugega in sem takoj po prvem ciklusu šla do ginekologinje, ki mi je takoj spet predpisala dabroston, saj je bil že ta prvi ciklus dolg 40 dni.

Kr pojdi do svoje ginokologinje, saj če nimaš menstruacije več kot 3 mesece mora ukrepati in nikakor čakati kot 6 mesecev.

Vem kako se počutiš, ker ko načrtuješ nosečnost je vsak mesec pomemben in čakat na menstruacijo, vedoč da nisi mogel zanositi (ni redne menstruacije posledično ni redne ovulacijeje in zelo mala možnost zanositve) je čisto brezveze.

Ajra RR -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (29.3.2012 10:13:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Severa

Pozdravljene!

Ne vem več kam naj se obrnem po dober nasvet oz. odgovor, zato se obračam na vas punce v upanju, da bi mi katera znala pomagati. Stara sem 26 let, s partnerejem dobre 4 mesece načrtujeva najinega prvega člana. Pred tem sem imela kontracepcijske tablete, jih prenehala, 3 mesece počakala in nato začela na načrtovanju.

Problem je sledeči: Takoj po prenehaju KT sem imela menstrucijo vsak mesec, dokaj redno (2-3 dni zamude), zdaj pa je ni in ni od nikoder. Zadnji ciklus sem imela 31.1., trajalo je 3 dni, in do danes še vedno ne duha ne sluha o M. Naredila sem tri teste, vsi negativno, med tem časom nisem nič več pod stresom, kod običajno, nisem spemenila prehrane, kakorkoli ni nobenega konkretnega razloga, da M ni! Poklicala sem svojo ginekologinjo (in to 3x), vendar me vztrajno zavrača, da je o nekaj čisto normalega in naj se zglasim pri njej, ko menstruacije ne bo pol leta. Sama osebno mislim, da v času, ko načrtuješ otroka, to ni nekaj normalnega, saj zaboga nismo 15-letnice, ki se jim ciklus šele dobro ureja.

Prosim vas za vaša mnenja ...

Vprašaj za nasvet naše strokovnjake. Vprašanje zastaviš anonimno, hitro odgovorijo, najdeš jih tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov

Tale ginekolog ti lahko pomaga: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tihomir-rizner_32

Severa -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (30.3.2012 18:51:01)

Hm, in kaj se dogaja ri teh policistčnih jajčnikih? Je treba to kaj zdravit, je lahko resno? Pred jemanjem tabletk sicer nisem imela težav z nerdno M, mogoče malo zamude. Drugače sem pa včeraj dobila najprej nek rjav izcedek, danes je pa že malo krvi. Tko, da upam, da je to ta težko pričakovana M, da bom spet imela ovulacijo :)

Drugače pa hvala punce, malo sem se pomirila, ampak je pa res tako kot pravite - skrajno neodgovorno s strani ginekologinje, in res je, vsak mesec šteje. Midva sva sicer šele na začetku načrtovanja, pa vseeno ...

Spranka -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (31.3.2012 15:00:18)

Severa jaz sem tud mela podobno situacijo. Po prenehanju sem mela sicer cikluse ampak na 40-46 dni. Ker sva hotla zanosit je to čist predolg za čakat pa še kvaliteta jajčeca pomojem ni čist enaka kot v 28 dnevnem ciklusu. Potem mi je dala tablete cyclo-progynova ki so hormonske tablete baje da se potem uredi na 28 dni in na 14. dan imaš ovualcijo. rekla mi je naj zacnem jemati na 5 dan menstruacije ki je nisem dobila tako da sedaj pričakujemo novega člana :) tako da pravzaprav nevem kako delujejo :) ampak vsekakor mislim da bi morala tvoja ginekologinja ukrepati. probaj ji omeniti hormonsko terapijo za vzpostavitev normalnega ciklusa.

naty78 -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (7.5.2012 13:24:28)

Pozdravljene!
Tudi jaz sem imela težave z nerednimi menstruacijami ki so bile posledica PCOS,menstruacijo sem dobila samo ob jemanju tablet ki mi jih je predpisala ginekologinja,ker sem hotela ciklus urediti po naravni poti sem se posvetovala z zeliščarjem,ta mi je svetoval pitje zeliščnega čaja,ki ga sam pripravlja v ta namen.Pila sem ga tri mesece in moji ciklusi so se uredili,menstruacije so redne na 29-30 dni,meni je bilo to v veliko pomoč,skratka vredno je poskusit!

Severa -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (8.5.2012 16:51:39)

Hej, meni je sedaj gin. ugotovil, da imam hormonske težave (preveč hormonov), zato posledično ni menstruacije in ovulacije. Pravi, da po naravni poti skoraj ni možno zanositi. Sedaj mi je za dva meseca dala KT, da se mi malo uredi ciklus pa bomo probali potem delat na otročku. Drugače me septermbra čaka operacija.

Naty 78: Kakšne čaje oz. zelišča si pila?

Lp vsem

naty78 -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (9.5.2012 17:03:00)

Pozdravljena Severa!
Sprva sem pila krvomočnico-smrdljičko,pa ni bilo spremembe,potem pa sem poskusila mešanico rmana in pleščca,pila sem tri mesece to mešanico in ciklus se je uredil,skratka meni je pomagalo!Čajčke sem pa nabavla pri enem zeliščarju,ki sam nabira zelišča in dela čaje,če se boš odločila za ta čaj pojdi do kakšne zeliščarke pa si ga nabavi,če pa ne poznaš nobene takšne pa ti lahko grem jaz do tega gospoda iskat in ti pošljem.Lep pozdrav in želim ti,da se ti zadeve čim prej uredijo!

Severa -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (29.6.2012 11:04:06)

Sicer malo pozno odpisujem, ampak vseeno. Naty 78 hvala ti za odgovor. Glede zelišč bom probala najprej sama poiskat, če pa nikjer ne dobim ti sporočim (hvala res :)) Sicer sm tudi jaz nekaj časa pila krvomočnico, pa zgleda nič ni pomagalo ... [sm=zmeden.gif]

wowlijetgold -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (18.8.2012 11:03:07)

Behind every successful man there's a lot u unsuccessful years.

-----------------------------
http://www.mmohome.com/ | http://www.mmolive.com/ | http://www.mmohome.com/gold/Maple-Story-US.html

lisajackus -> RE: Neredna menstruacija in zanositev (10.12.2012 4:27:41)

Hej, meni je sedaj gin. ugotovil, da imam hormonske težave (preveč hormonov), zato posledično ni menstruacije in ovulacije. Pravi, da po naravni poti skoraj ni možno zanositi.

Stran: [1]